[WSR] Uitslag Race 1 Hongarije

Robin Frijns heeft zijn leidende positie in de World Series by Renault verstevigd door op de Hungaroring de eerste race te winnen. De Nederlander bleef Kevin Magnussen 1,5 seconde voor, terwijl titelkandidaat Jules Bianchi twaalf tellen toe moest geven. Sam Bird werd tiende en pakte hierdoor slechts één punt.

Frijns mocht in Hongarije van poleposition vertrekken en had een goede start. Hij dook de eerste bocht in voor Magnussen. De Deen hield het tempo van de Nederlander goed bij en reed in het kielzog van Frijns tot hij in de zevende ronde even van de baan vloog. Vanaf dat moment had Frijns het eenvoudig om de zege binnen te hengelen. Magnussen moest hierdoor genoegen nemen met een tweede plaats.

Bianchi reed op een eenzame derde plaats. Hij had genoeg tempo om Antonio Felix da Costa enkele seconden achter zich te houden. Arthur Pic werd vijfde, voor Nico Müller, Carlos Huertas, Marco Sorensen, Alexander Rossi en Bird die zes ronden voor het einde Lucas Foresti wist te verschalken in de strijd om het laatste punt. Bird zakte in de titelstrijd wel naar plaats drie, 29 punten achter Frijns. Bianchi staat nu tweede, op zestien punten van de Nederlander.