Westra en Keizer op WK Ploegentijdrit

Lieuwe Westra en Martijn Keizer zullen voor Vacansoleil-DCM mee gaan doen op het WK Ploegentijdrit in Valkenburg. Ook Marco Marcato, Gustav Erik Larsson, Tomasz Marczynski en Thomas De Gendt zullen op 16 september voor de Nederlandse formatie aan de start staan. Frederik Veuchelen is eerste reserve.

Met onder meer de Nederlands en Zweeds kampioen tijdrijden heeft Vacansoleil-DCM op papier een sterk team. Ploegleider Jean-Paul van Poppel ziet dan ook kansen: "Renners als De Gendt, Westra en Larsson hebben dit jaar in individuele tijdritten bewezen bij de wereldtop te horen. Dit zag je bijvoorbeeld in Parijs-Nice, de Ronde van Italië en de Ronde van Denemarken."

"Keizer, Marcato en Marczynski vullen de selectie aan en die erkende hardrijders lieten de laatste weken ook zien in goede vorm te steken. Onze ploegentijdritten zijn dit jaar nog niet indrukwekkend en het is zondag een lastig parkoers maar ik heb er vertrouwen in dat deze ploeg positief gaat verrassen. Deze zes mannen zullen moeten tonen dat ook in ploegentijdritten wij een vaste waarde in de WorldTour zijn."