Bokser Klitschko behoudt WBC-wereldtitel

Bokser Vitaly Klitschko heeft voor de negende keer in successie zijn WBC-wereldtitel zwaargewicht verdedigd. De 41-jarige Oekraïner rekende in Moskou af met zijn Duitse uitdager Manuel Charr. Klitschko won door een technische knockout. Met nog 56 seconden te gaan in de vierde ronde werd de wedstrijd beëindigd als gevolg van een bloedende wond bij Charr's oog.

De 27-jarige Duitser was na afloop furieus over dat besluit. "Iedereen die mij goed kent, weet dat ik nooit zou opgeven. Vitaly is een groot kampioen, maar hij heeft niet gewonnen vandaag. Het was de dokter die de wedstrijd besliste."

Ook Klitschko had het liever anders gezien. "Ik ben een beetje teleurgesteld, want ik wilde de wedstrijd winnen met een echte knockout en niet met een technische. Ik was er klaar voor om verder te vechten en ook Charr wilde dat. Maar het was de dokter zijn beslissing en ook zijn verantwoordelijkheid."

Klitschko boekte zodoende zijn 45e overwinning in 47 duels. Er staan 41 knockouts achter zijn naam. De kans is groot dat Klitschko binnenkort een punt achter zijn carrière zet. "Ik ben 41 en ik boks nog steeds. Maar ik kan de natuur niet voor de gek houden. Ik zal mijn bokshandschoenen spoedig aan de wilgen hangen."