[US Open] Sharapova met moeite naar laatste vier

Maria Sharapova is voor het eerst sinds 2006 weer eens halvefinalist op de US Open. De Russin, die dat jaar het Amerikaanse grandslamtoernooi won, ontdeed zich woensdag in drie sets van Marion Bartoli uit Frankrijk: 3-6, 6-3 en 6-4, De wedstrijd werd door regenval dinsdag gestaakt en hervat bij een 0-4 achterstand voor Sharapova in de eerste set.

Sharapova (3) brak na de hervatting nog wel direct terug, maar kon setverlies niet meer verhinderen. Nadat Bartoli (11) bij 5-2 een setpunt onbenut liet, sloeg ze een game later wel toe.

In de openingsgame van de tweede set werd Sharapova direct weer gebroken, maar ze stelde in de tweede game meteen orde op zaken. Bij 4-3 brak Sharapova nogmaals, waarna ze op eigen service de tweede set binnensleepte.

Ook in de slotfase van het beslissende derde bedrijf toonde Sharapova zich het meest koelbloedig. De Russin brak in de negende game, waarna ze bij 5-4 de wedstrijd uitserveerde en zodoende ook de vijfde ontmoeting met Bartoli in haar voordeel beslechtte. Sharapova mag zich nu opmaken voor een ontmoeting met de nummer één van de wereld Victoria Azarenka.

Ook Sara Errani (10) mag zich halvefinalist noemen. Ze versloeg in een Italiaans onderonsje haar dubbelpartner Roberta Vinci (20) met 6-2 en 6-4. Errani en Vinci wonnen samen het dubbelspel op Roland Garros en zijn in New York inmiddels doorgedrongen tot de halve eindstrijd.

Errani heeft dus een druk schema voor de boeg. Ze stuit in de halve finale op Ana Ivanovic (12) of publiekslieveling Serena Williams (4).


Sharapova met moeite naar laatste vier US Open (Foto: Novum)