[US Open] Stosur roept Robson een halt toe

Laura Robson heeft op de US Open niet opnieuw voor een stunt kunnen zorgen. Na sensationele overwinningen op Na Li en Kim Clijsters moest de 18-jarige Britse buigen voor Samantha Stosur. De Australische titelverdedigster won met 6-4, 6-4 en plaatst zich daarmee als eerste voor de kwartfinale.

Robson haalde niet het niveau dat ze etaleerde in haar vorige partijen, maar toonde op het eind wel een flinke portie vechtlust. De jongste speelster in de top honderd werkte acht matchpoints weg, maar moest op het negende alsnog capituleren.

Andy Roddick stelde zijn afscheid nog even uit. De voormalig nummer één van de wereld, die eerder deze week abrupt bekendmaakte aan zijn laatste toernooi bezig te zijn, baande zich ten koste van Fabio Fognini een weg naar de vierde ronde: 7-5, 7-6 (1), 4-6, 6-4. Roddick won de US Open in 2003.

In het dubbelspel was er een Nederlands succesje te vieren. Jean-Julien Rojer bereikte aan de zijde van de Pakistaan Aisam Ul-Haq Qureshi de kwartfinale door Alex Bogomolov en Raven Klaasen met 6-3, 6-4 te verslaan. Rojer en Qureshi zijn in New York als negende geplaatst.


Stosur roept Robson een halt toe (Foto: Novum)