SP'er Ulenbelt beticht Wientjes van leugens

Volgens de SP liegt VNO-NCW-voorman Bernard Wientjes over de rol van de SP bij het uiteenvallen van de FNV. "Klaarblijkelijk voelt VVD'er Wientjes de behoefte om Rutte te helpen", zegt SP-Kamerlid Paul Ulenbelt tegen Novum Nieuws. Wientjes had in een interview met nu.nl de SP verantwoordelijk gesteld voor de crisis binnen de FNV.

Volgens Wientjes heeft de SP het poldermodel kapotgemaakt door 'een oorlog binnen de FNV te ontketenen'. De SP heeft zich altijd met hand en tand verzet tegen de verhoging van de pensioenleeftijd, maar heeft bij de doorrekeningen van het Centraal Planbureau de pensioenleeftijd wel op 67 gezet. Wientjes noemt dit een 'U-bocht van ongekende omvang'.

Volgens Ulenbelt doet Wientjes 'een pinocchiootje'. "Ten eerste ging het conflict binnen de FNV niet over de pensioenleeftijd, maar over het casinopensioen. Ten tweede was er onmin over de invloed die leden hebben op de vakcentrale. Daar lag de oorsprong van het conflict."

Ulenbelt vindt bovendien dat zijn partij niet verantwoordelijk gehouden kan worden voor het sneuvelen van het pensioenakkoord. "Dat hebben de Kunduz-partijen gedaan. Zij hebben het pensioenakkoord dat er lag getorpedeerd. Daar had de SP niet mee te maken. Wij waren sowieso tegen het verhogen van de pensioenleeftijd."