FNV Bondgenoten begint acties tegen Kunduz-akkoord

Vakbond FNV Bondgenoten start een campagne om het Kunduz-akkoord van tafel te krijgen. Dat liet vakbondsvoorzitter Henk van der Kolk donderdag weten.

Volgens Van der Kolk staat de ontslagrechtversoepeling gelijk aan het vogelvrij verklaren van werknemers. "Ook krijgen werkers onverantwoorde lastenverzwaringen op hun bord, tot soms honderden euro's per maand", zegt hij. "Ons land wordt een sociale woestijn als deze plannen doorgaan."

Van der Kolk roept mensen die ook tegen het Kunduz-akkoord zijn op dat in het stemhokje duidelijk te maken. Volgens een woordvoerder betekent dat niet per se dat FNV Bondgenoten zijn leden adviseert niet op de partijen te stemmen die hun handtekening onder het Kunduz-akkoord hebben gezet.

FNV Bondgenoten weet nog niet precies hoe de campagne vorm gaat krijgen. Volgens de zegsvrouw worden de plannen daarvoor 'ter plekke geproduceerd'. Begin volgende week moet de campagne echt van start gaan met een nog geheime 'verrassingsactie'.

Volgens de woordvoerder zal het FNV-kader deze zomer in heel Nederland regelmatig te zien zijn 'op plekken waar veel mensen komen' om uit te leggen wat er allemaal niet deugt aan het Kunduz-akkoord.


FNV Bondgenoten begint acties tegen Kunduz-akkoord (Foto: Novum)