''SP-programma ramp voor Nederland''

Het verkiezingsprogramma van de SP is een 'ramp voor Nederland'. Dat vindt VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes. In een interview met het AD zegt hij zaterdag dat het programma van de partij van Emile Roemer 'catastrofaal' is voor het bedrijfsleven.

"Als de SP zijn zin krijgt, gaat het mis", zegt Wientjes in de krant. "Hogere vennootschapsbelastingen, hogere vermogensbelasting en het lastiger maken van bedrijfsopvolging, daar hebben heel veel midden- en kleinbedrijven last van. Een ramp voor bedrijven en de export."

De VNO-NCW-voorzitter denkt dat de plannen van de SP geen werk opleveren, maar werk kosten. "Ik vind Roemer een aardige vent, maar zijn programma: gru-we-lijk."

PVV-leider Geert Wilders opende vrijdag ook al de aanval op SP-leider Roemer. In een toespraak die hij in Rotterdam hield, noemde hij Roemer een 'geharde multiculturalist' die als premier miljarden over de balk zal smijten.

Wientjes heeft in het interview ook kritiek op de programma's van de PvdA en GroenLinks. Volgens hem zijn die partijen 'financieel op hol geslagen' en zien ze niet hoe serieus de crisis is. "Het ademt alleen maar herverdeling en belastingverhoging. Elke econoom weet dat dat banen kost."


Wientjes noemt SP-programma rampzalig (Foto: Novum)