Jack Wouterse speelde in reclames voor tante

Jack Wouterse heeft een hekel aan mensen en vooral aan acteurs die alleen aan geld denken. Toch speelde hij met liefde in een reeks reclamespots voor supermarktketen C1000. "Ik vind toneel geweldig maar het is ook prettig dat mijn tante me af en toe ziet", zegt hij in de Nieuwe Revu.

"Dan kom je al snel uit bij tv en reclame", gaat de 55-jarige acteur verder. "Ik zie daar geen kwaad in; noem het een nieuwe manier van volkstoneel." Wouterse noemt zichzelf 'best principieel', maar vindt zijn reclamespots ook 'gewoon leuke, korte filmpjes'.

"Ik doe zo'n spot in eerste instantie voor het geld", zegt Wouterse eerlijk, "maar ik probeer er ook wat leuks van te maken. Het liefst speel ik in een stuk van Shakespeare maar ik leg overal liefde in."

Deze filosofie is mogelijk een grote trendbreuk met zijn verleden. Onlangs kickte de acteur af van de drugs en alcohol, een verslaving die hij zo'n 25 jaar met zich meezeulde. Het vaarwel zeggen tegen zijn eetverslaving is een nog voortdurend proces.

"Het gaat niet om eten maar om proeven", legt de inmiddels twintig kilo lichtere Wouterse uit. "Mensen kunnen vluchten in meer, meer, meer maar het gaat om beter. Sommige mensen zitten alleen nog maar te rukken voor de computer. Ik ben vóór seks maar porno is goor en zeker niet lief en prettig zoals seks hoort te zijn."

Jack Wouterse is vanaf woensdagavond naast Thom Hoffman te zien in de nieuwe tv-serie Dokter Tinus. Hij staat op de planken met zijn stuk Slaaf en is volgend jaar weer in de bioscoop te zien in de komedie Frits & Franky, samen met Georgina Verbaan.


Jack Wouterse speelde in reclames voor tante (Foto: Novum)