Kirilenko laat Kvitova ontsnappen

Petra Kvitova heeft zaterdag het WTA-toernooi in New Haven gewonnen. De Tsjechische keek tegen Maria Kirilenko in de tweede set tegen een 5-2 achterstand aan, maar won toch. De eerste set was na een razendspannende tiebreak ook al in het voordeel van Kvitova beslist: 7-6 (9) en 7-5. Kvitova volgt Caroline Wozniacki op als winnares van het toernooi op het terrein van de Yale universiteit. De Deense won de voorgaande vier edities.

In de eerste set hadden beide vrouwen moeite om hun eigen servicebeurt te winnen. Zes breaks werden eerlijk verdeeld en dus was er een tiebreak nodig. Daarin wisselden de kansen per punt, maar trok Kvitova uiteindelijk aan het langste eind.

In de tweede set stortte Kvitova bij een 2-1 voorsprong plotseling in. Ze maakte de ene na de andere onnodige fout en Kirilenko profiteerde. De Russin won vier games op rij en serveerde op 5-2 voor de set. Dat mislukte en op 5-4 kreeg Kirilenko weer een kans. De Russin chokete echter opnieuw en leverde even later nogmaals haar opslag in tot verbazing van Kvitova.