'Nieuwe spelcomputers zijn grote sprong voorwaarts'

De nieuwe generatie spelcomputers zijn een grote sprong voorwaarts ten opzichte van bijvoorbeeld de Xbox 360 en PlayStation 3. Dat heeft gameontwikkelaar Oskari Häkkinen van gamestudio Remedy gezegd tegen de website Gamesindustry. Häkkinen suggereert hiermee dat de rekenkracht van nieuwe spelcomputers ontzettend veel groter is.

Dankzij de rekenkracht van een spelcomputer kunnen allerlei berekeningen gelijktijdig worden uitgevoerd. Tijdens het spelen van een game worden naast de beelden ook de handelingen van computergestuurde voorwerpen en personages berekend. Daarnaast kan de speler interactie aangaan met de spelomgeving.

Techwebsite BGR schreef donderdagochtend dat de PlayStation 4 het gebruik van 4K-beelden ondersteunt. 4K-beelden zijn ruim twee keer zo scherp als Full HD-beelden. 4K verhoogt de resolutie van 1920 naar 4096 breedtepixels.

Remedy is bezig met een nog niet aangekondigd spel voor een van de nog te verschijnen spelcomputers. Het is niet bekend of het bedrijf werkt aan een spel voor de nieuwe Xbox of de nieuwe PlayStation. Voorheen heeft de studio gewerkt aan de horrorreeks Alan Wake voor Xbox 360.


'Nieuwe spelcomputers zijn grote sprong voorwaarts' (Foto: Novum)