Wild zesde op omnium

Baanwielrenster Kirsten Wild is dinsdag op de Olympische Spelen op het onderdeel scratch als vierde geëindigd. De Nederlandse krijgt er slechts vier punten bij op het omnium, maar blijft desondanks steken op de zesde plaats in het klassement. Voor Wild lijkt een medaille er niet meer in te zitten.

De Amerikaanse Sarah Hammer, de nummer een in het klassement, nam nog iets afstand van haar Britse rivale Laura Trott. Hammer werd op de scratch tweede, Trott derde. Dinsdagavond wordt het omnium afgesloten met een tijdrit.

Update 18.59 uur

Kirsten Wild heeft het omnium op de Olympische Spelen als zesde afgesloten. De 29-jarige Nederlands kampioene kwam op de 500 meter tijdrit niet meer in de buurt van het podium. Ze eindigde op het slotonderdeel als vijftiende in 37,152 seconden. Wild had nog een zeer geringe kans op brons, maar bleef staan op de zesde stek.

De Almelose behaalde na zes onderdelen vijftig punten. Het goud ging naar de Britse Laura Trott, die de tijdrit won in 35,110 en het toernooi afsluit met achttien punten. De thuisfavoriete passeerde Sarah Hammer. De Amerikaanse heeft een punt meer en moet genoegen nemen met zilver. De Australische Annette Edmondson pakte brons.