Schumacher: "Crash was mijn eigen schuld"

Michael Schumacher crashte vandaag hard in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Duitsland. De Duitser schreef zijn Mercedes af toen hij bij het ingaan van het stadiongedeelte op Hockenheim van de baan raakte en in de bandenstapels belandde.

"Ik was met mijn aandacht niet helemaal bij het rijden. Ik was een paar settings aan het veranderen en was over de boordradio een gesprek aan het voeren toen ik de witte lijn raakte en de controle over mijn auto verloor. We moeten de situatie nemen zoals die is en er maar het beste van zien te maken."

De crash van Schumacher gebeurde vlak voor het einde van de tweede vrije training. Het leverde een code rood op, waardoor de sessie enkele minuten korter dan gepland duurde.

De zevenvoudig wereldkampioen kwam ook op een ander vlak in het nieuws. Schumacher liet tussen de eerste twee vrije trainingen door weten waarschijnlijk in oktober bekend te maken of hij ook in 2013 in de Formule 1 zal gaan racen. Zowel hij als Mercedes lijken de intentie te hebben om met elkaar door te gaan.