Schumacher nog niet klaar met Formule 1

Het lijkt erop dat Formule 1-coureur Michael Schumacher zijn aflopende verbintenis bij Mercedes zal gaan verlengen. De zevenvoudig wereldkampioen kwam in 2010 terug in de sport na afwezigheid van drie seizoenen. Een nieuw pensioen lijkt de 43-jarige Duitser vooralsnog uit te stellen.

Schumacher sprak met Bild over een eventueel langer verblijf in de Formule 1. De Duitser wist nog geen race te winnen, maar pakte dit jaar in Valencia wel zijn eerste podiumplaats mee. "De honger naar succes is nog niet gestild. Ik heb daarvoor nog te weinig bereikt in het tweede deel van mijn carrière. Er zijn nog geen gesprekken met het team geweest over een verlenging van mijn contract, maar we gaan binnenkort in overleg om een tijdstip daarvoor af te spreken."

Mercedes-teambaas Ross Brawn heeft al aangegeven dat hij het besluit van Schumi graag voor de zomerstop wil horen, maar de Duitser zelf heeft niet zoveel haast. "Ik ben daar niet van op de hoogte. Ik ben echter nog enorm gemotiveerd. Hoe lang dat nog het geval zal zijn, zal de tijd leren."