FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 11 juli 2012

Kalou: "Veel Ivorianen hier geslaagd"

Salomon Kalou is meer dan tevreden met zijn overstap naar het Franse Lille. De aanvaller kwam vorige week over van Chelsea. "Ik voelde me aangetrokken tot het project van Lille", vertelt de voormalig Feyenoord-aanvaller aan het Franse L'Équipe.

"Het is een grote club die rust op fundamenten van een grote stad en een goede trainer. Ik ben gelukkig om hier te zijn. Het belangrijkste is om plezier te hebben en ik denk dat ik veel plezier zal hebben bij Lille."

"Ik denk dat het een goede keuze is om hier te komen. Veel Ivorianen zijn geslaagd bij Lille, zoals Keita en Gervinho. Ze hebben mij het een en ander over de club verteld. Op die manier werd het ook makkelijker om deze keuze te maken", aldus de Ivoriaan.

'Verhaegh volgt Rosales op bij vertrek'

FC Twente heeft zich deze zomer met een vijftal spelers versterkt. Het is nu tijd om overbodige en gewilde spelers van de hand te doen. De Tukkers haalden met Dusan Tadic, Andreas Bjelland, Robbert Schilder, Felipe Gutiérrez en Tim Breukers vijf nieuwe spelers.

Volgens Voetbal International is het nu tijd om de selectie op te schonen. De club uit Enschede houdt daarnaast rekening met een vertrek van rechtsback Roberto Rosales. De 24-jarige speler uit Venezuela heeft al meermalen aagegeven dat hij uit is op een vertrek naar 'het buitenland'. Volgens zijn zaakwaarnemer hebben Newcastle United en het gepromoveerde Reading de intentie om hem naar de Premier League te halen.

Mocht het tot een vertrek komen, dan wordt de 28-jarige Paul Verhaegh zijn opvolger, meldt Voetbal International. De club zou al een principeakkoord hebben bereikt met de verdediger, die momenteel onder contract staat bij FC Augsburg in Duitsland.

Advocaat: "Niet kijken naar resultaat"

Dick Advocaat is met PSV bezig aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Tegen het kleine Rot-Weiss Oberhausen kwam zijn ploeg niet verder dan een 0-0 gelijkspel. 

De oefenmeester kijkt nog niet naar het aantal doelpunten of een overwinning. "Naar het resultaat kijk je in deze fase nog niet, al wilde ik niet verliezen", vertelt De kleine Generaal na afloop van het duel aan het Eindhovens Dagblad.

Voor de trainer is het een periode van proberen en expirimenten. "We hebben een aantal jongens getest op posities, ik heb bijvoorbeeld Marcel Ritzmaier en Peter van Ooijen aan het werk gezien. Jongens die wel wat in hun mars hebben."

Zijn ploeg won de eerste twee oefenwedstrijden van de voorbereiding eenvoudig. Tegen AZSV werd het 11-0, van hoofdklasser Nuenen werd met 5-0 gewonnen.

Brons meerkamper Dekker op jeugd-WK

Meerkamper Tim Dekker heeft bij het jeugd-WK atletiek in Barcelona brons gewonnen. De 18-jarige Dekker verbeterde met 7815 punten zijn persoonlijk record op de tienkamp. Alleen de Amerikaan Gunnar Nixon (8018 punten) en Jake Stein uit Australië (7951 punten) waren beter dan de Nederlander.

Pieter Braun werd met een score van 7055 punten zestiende. Hij haalde dat totaal op negen onderdelen. Bij het polsstokhoogspringen sprong hij af op zijn aanvangshoogte en haalde daardoor nul punten.

Op de 5000 meter was er slechts een bijrol weggelegd voor de Nederlandse loopsters Irene van Lieshout en Jip Vastenburg. Van Lieshout werd in 16.38,68 minuten vijftiende. Vastenburg was de volgende die binnenkwam in 16.47,32. De titel ging naar Buze Diriba uit Ethiopië (15.32,94).

Travis Barker wil van vliegangst af

Travis Barker hoopt op een dag zijn vliegangst te overwinnen. De drummer van Blink-182, die in 2008 een ernstig ongeluk met een privéjet overleefde, overweegt een keer het vliegtuig naar Australië te nemen terwijl hij niet bij bewustzijn is.

Als het zover is, wil de drummer met maatschappij Qantas vliegen, vertelt hij aan tijdschrift The Red Bulletin. "Zij zijn nog nooit gecrasht. Ik wil deze angst overwinnen voor mezelf en mijn kinderen: zij durven ook niet te vliegen. Ik wil dat zij er getuige van zijn dat ik afreken met mijn angst."

De 36-jarige Barker rookte sinds het ongeluk, waarbij vier doden vielen, graag een joint om zich rustiger te voelen. Onlangs moest hij een aantal slechte gewoonten opgeven, nadat hij werd verlost van zijn keelamandelen. "Als je gezondheid op het spel staat, denk je wel twee keer na", zegt de drummer, die twee kinderen heeft. "Ik hou van het vaderschap en van muziek maken, dat wil ik niet opgeven."

Mannen rijden in op twee politieauto's

Twee mannen zijn woensdagavond met een gestolen auto op twee voertuigen van de politie ingereden. Het incident vond rond 20.30 uur plaats in Nootdorp. Dat meldt het KLPD.

De politie zag op de A13 een auto rijden die als gestolen stond gesignaleerd. De bestuurder reageerde niet op een stopteken en ging er vandoor. Op de A12 voor de afslag Nootdorp probeerde de politie de auto te stoppen door twee politievoertuigen op de weg te zetten. Deze werden geramd, waarna de gestolen auto doorreed richting Nootdorp, alwaar het tweetal alsnog ingerekend werd. De twee worden verdacht van autodiefstal en poging tot doodslag.

Chileense studenten opnieuw de straat op

Chileense studenten zijn woensdag de straat opgegaan. Ze willen meeprofiteren van de enorme winsten die de Chileense regering opstrijkt met de mijnbouw. De politie zette waterkanonnen en traangas in om de betogers uiteen te drijven.

Chili is wereldwijd een van de belangrijkste leveranciers van metalen zoals koper. De economie floreert, maar veel Chilenen menen dat de rijkdom niet terechtkomt bij de bevolking. De Chileense bevolking eist dat de regering gaat investeren in onderwijs, huisvesting en gezondheidszorg.

"Er zijn veel middelen, maar die worden niet gebruikt om Chilenen te geven waar ze recht op hebben, met name op het gebied van onderwijs. In plaats daarvan gaan deze middelen naar buitenlandse bedrijven", aldus studentenleider Camila Vallejo. "We willen onze soevereiniteit terug. Dit is een kwestie van politieke wil."

Tiny Wings 2 is gratis

Waarschijnlijk de grootste iOS-release van deze week zal gratis te downloaden zijn. Tiny Wings 2 komt namelijk als update van de originele game in plaats van een losse, nieuwe download. 

Naast de iPhone-update komt er ook een losse versie voor de iPad in HD. De game is al verschenen in Nieuw-Zeeland en ook Groot-Brittannië is snel aan de beurt. Kort daarop volgt ook Nederland. 

De maker van de game met het vogeltje, Andreas Illiger, vertelt aan TouchArcade waarom het spel als update uitkomt: "Ik heb voorafgaand aan de release nooit verteld of de app een update zou zijn of een volledige losstaande game, omdat mijn fans dan blij zullen zijn om te zien dat het een gratis update is op de dag van de release."

De Tiny Wings-maker gaat verder: "Ik heb de afgelopen twaalf maanden aan het vervolg gewerkt en iedereen vond dat ik de game als een aparte app zou moeten uitgeven zodat ik er geld mee kon verdienen. Ik besloot hem echter gratis uit te geven, gewoon omdat dat goed voelde. De meeste mensen begrepen mijn keuze echter niet."

"Toch is hij dus kosteloos te downloaden. Zie het als een soort dankwoord van mijn kant tegenover de fans die mijn leven hebben veranderd. Dat is heel belangrijk voor mij en tevens de reden waarom ik met deze kleine, stomme marketingtruc kom om mijn fans te verrassen en te verwarren op de dag van de release."

Nieuwe modes in Tiny Wings 2 zijn onder andere Flight School waarin de speler het opneemt tegen drie computergestuurde vogels en er zijn vijftien nieuwe levels.  

Steekpartij na ruzie over internet

Een ruzie over een internetverbinding in Breda is uitgelopen op een steekpartij, zo meldt Omroep Brabant. Een 16-jarige jongen ging zijn twee jaar oudere broer te lijf met een mes, omdat de oudere broer de internetverbinding onklaar zou hebben gemaakt.

De 16-jarige maakte naar verluidt een stekende beweging naar de buik van zijn broer. Deze liep een steekwond in zijn hand op, toen hij het mes probeerde af te weren. De wond is in het ziekenhuis gehecht.

Agenten hebben de jongere broer gearresteerd en hebben het mes in beslag genomen. De jongere broer zit vast. Hij heeft verklaard dat hij met het mes de deur wilde openen en dat zijn broer tegen het wapen aan is gelopen en zichzelf daardoor heeft verwond.

Spelen niet in gevaar voor Terpstra

Wielrenner Niki Terpstra hoeft niet te vrezen voor zijn deelname aan de Olympische Spelen. De Nederlands kampioen viel maandag in de Ronde van Polen, maar blijkt daar na onderzoek geen ernstige verwondingen aan te hebben overgehouden. Dit liet Terpstra vandaag weten aan bondscoach Leo van Vliet.

"Er is niets gebroken of gescheurd. Niki heeft wel een diepe wond in zijn knie, daarom kan hij in ieder geval de komende twee dagen niet fietsen", aldus Van Vliet. Terpstra, die in Londen zowel de wegwedstrijd als de tijdrit zal rijden, wil nog wel proberen een koers als voorbereiding te gaan rijden. Dit zal dan mogelijk de Ronde van Wallonië zijn.

Siem de Jong nieuwe aanvoerder Ajax

Siem de Jong is na het vertrek van Jan Vertonghen de nieuwe aanvoerder van Ajax. Trainer Frank de Boer maakte na het oefenduel met SC Veendam (1-5 winst) het nieuws bekend. De 23-jarige middenvelder neemt de band over van Vertonghen.

Theo Janssen of Vurnon Anita zal bij afwezigheid van De Jong het aanvoerderschap op zich nemen, aldus een verklaring op de clubsite van de Amsterdammers. In de oefencampagne droeg De Jong de aanvoerdersband al. De middenvelder had vorig jaar al de ambitie om het aanspreekpunt van de ploeg te worden. "Als er toen dingen speelden vond ik het leuk om me er mee te bemoeien", vertelt hij nu.

Hoewel hij niet de oudste is, nam hij de taak vorig jaar al af en toe op zich. "Dat deed ik dan vaak samen met Jan (Vertonghen), André (Ooijer) en Theo (Janssen). Nu zijn alleen Theo en ik overgebleven en zullen er andere jongens opstaan."

[Tour] Uitslagen en standen na tiende etappe

Vandaag werd de tiende etappe verreden in de Tour de France. Deze ging van Mâcon naar Bellegarde-sur-Valserineover 194,5 kilometer.  Elke avond na de etappe plaatst FOK!sport de uitslag van de etappe en de standen na de rit.

Uitslag tiende etappe

# Naam Ploeg Land Tijd
1 Thomas Voeckler EUC FRA 4:46:26
2 Michele Scarponi LAM ITA +0.03
3 Jens Voigt RNT DUI +0.07
4 Luis León Sánchez RAB SPA +0.23
5 Dries Devenyns OPQ BEL +0.30
6 Sandy Casar FDJ FRA +2.44
7 Egoi Martínez EUS SPA z.t
8 Pierre Rolland EUC FRA z.t
9 Jurgen Van den Broeck LTB BEL z.t
10 Dimitri Fofonov AST KAZ +2.52
28 Laurens ten Dam RAB NED +3.40
46 Steven Kruijswijk RAB NED +11.41
69 Robert Gesink RAB NED +15.04
70 Karsten Kroon STB NED z.t
71 Johnny Hoogerland VCD NED z.t
93 Koen de Kort ARG NED +27.27
95 Bram Tankink RAB NED z.t
101 Roy Curvers ARG NED z.t
111 Albert Timmer ARG NED z.t
113 Lieuwe Westra VCD NED z.t
147 Kenny van Hummel VCD NED +31.55
148 Tom Veelers ARG NED z.t
153 Rob Ruijgh VCD NED z.t
155 Bauke Mollema RAB NED z.t
161 Pieter Weening OGE NED z.t
174 Sebastian Langeveld OGE NED z.t

Algemeen klassement na tiende etappe

# Naam Ploeg Land Tijd
1 Bradley Wiggins SKY GBR 43.59.02
2 Cadel Evans BMC AUS +1.53
3 Chris Froome SKY GBR +2.07
4 Vincenzo Nibali LIQ ITA +2.23
5 Denis Mensjov KAT RUS +3.02
6 Haimar Zubeldia RNT SPA +3.19
7 Maxime Monfort RNT BEL +4.23
8 Jurgen Van den Broeck LTBL BEL +4.48
9 Nicolas Roche ALM IER +5.29
10 Tejay Van Garderen BMC USA +5.31
32 Laurens ten Dam RAB NED +24.48
44 Steven Kruijswijk RAB NED +34.13
56 Robert Gesink RAB NED +40.15
77 Bauke Mollema RAB NED +50.13
82 Johnny Hoogerland VCD NED +52.23
104 Pieter Weening OGE NED +1:03.38
113 Koen de Kort ARG NED +1:05.47
128 Rob Ruijgh VCD NED +1:14.34
129 Lieuwe Westra VCD NED +1:15.02
130 Karsten Kroon STB NED +1:15.12
148 Roy Curvers ARG NED +1:24.13
154 Kenny van Hummel VCD NED +1:27.25
155 Bram Tankink RAB NED +1:27.48
165 Sebastian Langeveld OGE NED +1:33.39
171 Tom Veelers ARG NED +1:38.04
172 Albert Timmer ARG NED +1:39.02

Klassement groene trui na tiende etappe

# naam ploeg land Punten
1 Peter Sagan LIQ SLW 232
2 Matthew Goss OGE AUS 205
3 André Greipel LOT Dui 172
4 Mark Cavendish SKY GBr 129
5 Alessandro Petacchi LAM ITA 109
7 Tom Veelers ARG NED 76

Klassement bolletjes trui na tiende etappe

# Naam Ploeg Land punten
1 Thomas Voeckler EUR FRA 28
2 Fredrik Kessiakoff AST ZWE 21
3 Michele Scarponi LAM ITA 21
4 Chris Froome SKY GBR 20
5 Jens Voigt RSH DUI 18

Klassement witte trui na tiende etappe

# naam ploeg land Tijd
1 Tejay Van Garderen BMC USA 44:04.33
2 Rein Taaramäe COF EST +0.25
3 Thibaut Pinot FDJ FRA +3.22
4 Rafael Valls VAC SPA +19.01
5 Peter Sagan LIQ SLW +27.07
6 Steven Kruijswijk RAB NED +28.42

Ploegenklassement na tiende etappe

# Naam Land Tijd
1 RadioShack LUX 132:02.22
2 Sky GBR +4.58
3 BMC BEL +22.06
4 Astana ITA +25.56
5 Omega-Pharma Quick-Step RUS +26.00
12 Rabobank NED +55.13
16 Vacansoleil-DCM NED +1:09.12
22 Argos-Shimano NED +3:02.02

Première nieuwe film Jos Stelling in Utrecht

Het Meisje en de Dood van regisseur Jos Stelling gaat 29 september in première tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. Dat maakte het festival woensdag bekend. Het is een liefdesdrama met in de belangrijkste rollen Sylvia Hoeks en de Russische acteur Leonid Bichevin.

Het Meisje en de Dood vertelt het verhaal van de Russische arts Nicolai die na een halve eeuw terugkeert naar het oude verlaten hotel/bordeel waar hij ooit zijn grote liefde, de courtisane Elise, ontmoette. Door de herbeleving van de liefdesgeschiedenis smelten het heden en verleden samen.

Jos Stelling was in 1981 initiatiefnemer van de Nederlandse Filmdagen die later overgingen in het Nederlands Film Festival. Hij won in zijn carrière vier Gouden Kalveren op het festival.

Het Meisje en de Dood is vanaf 15 november in de bioscoop te zien.

Première nieuwe film Jos Stelling in Utrecht
Première nieuwe film Jos Stelling in Utrecht (Foto: ANP)

Kok van Osama bin Laden vrij

De voormalige kok en chauffeur van Osama bin Laden is woensdag teruggekeerd in Sudan na ruim 10 jaar gevangen te hebben gezeten in het Amerikaanse detentiekamp Guantanamo Bay op Cuba.

De 50-jarige Ibrahim al-Qosi werd met een Amerikaans militair vliegtuig naar Sudan gevlogen. "Hij is een vrij man", zei een woordvoerder van het Sudanese ministerie van Buitenlandse Zaken.

Qosi was de eerste Guantanamo-gevangene die werd berecht door een militair tribunaal volgens de nieuwe regels die door de regering van president Barack Obama werden geïntroduceerd. Hij werd in juli 2010 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar.

Zijn vrijlating is het gevolg van een deal, waarbij Qosi zichzelf schuldig verklaarde aan onder meer samenzwering en hulp aan terroristen.

Kok van Osama bin Laden vrij
Kok van Osama bin Laden vrij (Foto: ANP)

Vormer niet bang voor concurrentiestrijd

Ruud Vormer begon deze zomer aan een avontuur bij Feyenoord. De van Roda JC overgekomen middenvelder is niet bang voor concurrentie.

"Ik zit hier goed", vertelt Vormer woensdag tegenover NOS. "Ik ben hier goed ontvangen. Het loopt heel goed eigenlijk, dus ik ben tevreden. Je merkt hier dat alles heel professioneel is. Ook qua technische staf en fysiotherapeuten. Het is heerlijk om daarmee te werken. Hiervoor heb ik hard gewerkt."

Het aantal middenvelders bij de Rotterdammers is groot. "Het wordt dringen op het middenveld, maar dat is alleen maar goed. Ook voor mij persoonlijk. Bij Roda had ik amper concurrentie, dus wist ik dat ik steeds ging spelen. Nu moet ik me iedere dag bewijzen en dat is goed voor mij."

Met Feyenoord begeeft Vormer zich momenteel in Ermelo voor het jaarlijkse trainingskamp. De ploeg van trainer Ronald Koeman won dinsdag met 1-5 van de amateurs van SV Horst.

Uitslagen oefenduels 11 juli

De profclubs zijn bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daarbij horen ook oefenduels. FOK!sport zet dagelijks de uitslagen voor je op een rijtje.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
FC Volendam
Tuyp, Tol 
Team VVCS 2-0
SC Veendam
Katschner 
Ajax
Özbiliz, De Jong, Fischer, Veltman, Lukoki
1-5
Rot-Weiss Oberhausen (Dui) PSV 0-0
DZOH FC Groningen
Suk (4), Bos (3), Van Moorsel (2), Hiariej, Ivens, Van Dijk, Letschert
0-13
SC Woerden FC Utrecht
De Kogel, Takagi, Gerndt, Asare
0-4
Sportclub Teuge Go Ahead Eagles
Kolder (4), Overgoor (4), Philips (2), Suk, Antonia, Peters, Pot, eigen doelpunt
0-15
Patro Eisden (Bel) MVV Maastricht
Van Hyfte, Borgers 
1-2

Vier arrestaties bij grote drugsvangst Griekenland

De politie heeft woensdag in het noorden van Griekenland vier mannen aangehouden op verdenking van drugssmokkel. De vier verdachten, afkomstig uit Spanje, Portugal en Bulgarije, hadden 165 kilo cocaïne bij zich die vermoedelijk afkomstig was uit Zuid-Amerika.

Twee Bulgaren werden bij een tolpoort nabij Thessaloniki aangehouden. De politie doorzocht hun wagen en vond 36 kilo coke in de kofferbak. De andere 129 kilo werd later aangetroffen in een huurauto bij een hotel in de buurt. Daar werden ook twee vermoedelijke handlangers, een Spanjaard en een Portugees, in de boeien geslagen.

Yolanthe opnieuw in Hollywoodfilm

Yolanthe Sneijder-Cabau heeft getekend voor een Hollywoodfilm. De brunette, die ook al de vriendin van Mark Wahlberg speelt in Pain and Gain, heeft een rolletje in roadmovie Move On.

"De film wordt in verschillende landen opgenomen en ze hebben mij gevraagd voor de scènes in Amsterdam", vertelt Yolanthe aan RTL Boulevard. De 27-jarige vrouw van Wesley Sneijder werkt met een groot internationaal team aan de film. "Dat is hectisch, maar wel heel erg leuk."

De directie van Move On is in handen van Asger Leth. De hoofdrol is weggelegd voor de Deen Mads Mikkelsen. Wanneer de film uitkomt, is niet bekend.

Bureaucratie vertraagt bevoorrading NAVO

De bevoorrading van NAVO-troepen in Afghanistan via Pakistan, die vorige week weer is opgestart, loopt vertraging op door bureaucratie in Pakistan. Dat hebben Pakistaanse bronnen woensdag gezegd.

Pakistan sloot de grens voor de NAVO nadat een Amerikaans bombardement in de grensstreek tussen Afghanistan en Pakistan per ongeluk aan 24 Pakistaanse militairen het leven had gekost. Na maanden onderhandelen en excuses van de Verenigde Staten heropende Pakistan vorige week de grens.

Twee vrachtwagens staken afgelopen donderdag de grens over in Chaman, maar sindsdien zijn er geen NAVO-voorraden meer de grens overgegaan, aldus de bron. Vier vrachtwagens uit de havenstad Karachi zijn woensdag bij de grens aangekomen en maken naar verwachting donderdag de oversteek.

Brandstoftransporten zijn zelfs helemaal nog niet op gang gekomen, zei de bron. Dit zou komen omdat er veel procedures moeten worden doorlopen voordat de vrachtwagens überhaupt kunnen worden volgeladen. De bron zei te verwachten dat de trucks met brandstof waarschijnlijk volgende week weer beginnen met rijden.

Voordat Pakistan zijn grens voor de NAVO sloot staken dagelijks honderdvijftig tot tweehonderd vrachtwagens de Pakistaans-Afghaanse grens over.

Ook speelt de veiligheid van de transporten een rol in de vertragingen. Een vertegenwoordiger van een bedrijf dat honderd containers klaar heeft staan in een pakhuis in Karachi zei zich grote zorgen te maken gezien de recente protesten tegen de NAVO in Pakistan. Maandag gingen in Islamabad duizenden mensen te straat op om te betogen tegen het heropenen van de grens voor de NAVO. Voor de komende dagen staan meer protesten gepland.

Lek in olieleiding bij Barendrecht

In de buurt van Barendrecht is woensdagmiddag een olielekkage ontstaan. Een leiding van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) bij de Voordijk begon om nog onbekende oorzaak te lekken. Dat meldt het bedrijf.

Op een grasveld is een mengsel van olie en aardgascondensaat geconstateerd. De toevoerende systemen zijn uit bedrijf genomen, zodat de druk van de leiding is en geen nieuwe vloeistof kan toestromen. De grond is over een oppervlakte van enkele tientallen vierkante meters vervuild.

Medewerkers van de NAM zijn ter plaatse om het incident te onderzoeken. Vervolgens worden werkzaamheden gestart om de leiding te herstellen. De vervuilde grond zal worden afgevoerd naar gespecialiseerde bedrijven.

Filmfestival laat poesjes de hoofdrol spelen

Liefhebber van katten en toevallig nog geen vakantie gepland? Dan heeft FOK!film een goede suggestie voor je. Op 30 augustus aanstaande zal namelijk in het Walker Arts Center in Minneapolis het eerste internationale kattenvideo filmfestival plaatsvinden.

Filmpjes waarin een poes de hoofdrol speelt zijn al jaren ontzettend populair op het internet. Denk alleen maar eens aan YouTube waar we filmpjes kunnen vinden van pratende katten, beschaafd opgevoede poezen, natte poesjes en nog veel meer varianten van de door velen geliefde Felis catus. Katie Czarniecki Hill, initiatiefneemster van het Internet Cat Video Film Festival, vond het echter jammer dat veel van deze grappige filmpjes vaak in je eentje op een computerscherm bekeken worden en wil met het festival aantonen dat kattenliefhebbers ook best wel sociale mensen zijn, in tegenstelling tot wat dit onderzoek beweert.

Heb je een origineel kattenfilmpje op het internet zien staan en wil je dat nomineren voor het festival? Dat kun je doen door hier te klikken. Het nomineren van je favoriete poezenvideo kan tot en met 30 juli. Ook hondenliefhebbers zijn van harte welkom.


Dit festival is dus wel voor de poes.

 

Annan spreekt met Assad over overgangsregering

Internationaal Syrië-gezant Kofi Annan heeft met de Syrische president Bashar Assad gesproken over de mogelijkheid een overgangsregering te vormen. Dat heeft Annan woensdag gezegd. Vorige maand werd tijdens een top in Genève een voorstel gedaan voor een dergelijke stap.

Annan zei dat tijdens het overleg met Assad in Damascus de Syrische president 'de naam heeft genoemd' van een persoon die in een overleg met de oppositie over het vormen van een overgangsregering kan optreden als gesprekspartner namens het regime. Annan heeft het voorstel in overweging genomen. Welke naam Assad heeft genoemd wilde Annan niet zeggen.

Schumacher nog niet klaar met Formule 1

Het lijkt erop dat Formule 1-coureur Michael Schumacher zijn aflopende verbintenis bij Mercedes zal gaan verlengen. De zevenvoudig wereldkampioen kwam in 2010 terug in de sport na afwezigheid van drie seizoenen. Een nieuw pensioen lijkt de 43-jarige Duitser vooralsnog uit te stellen.

Schumacher sprak met Bild over een eventueel langer verblijf in de Formule 1. De Duitser wist nog geen race te winnen, maar pakte dit jaar in Valencia wel zijn eerste podiumplaats mee. "De honger naar succes is nog niet gestild. Ik heb daarvoor nog te weinig bereikt in het tweede deel van mijn carrière. Er zijn nog geen gesprekken met het team geweest over een verlenging van mijn contract, maar we gaan binnenkort in overleg om een tijdstip daarvoor af te spreken."

Mercedes-teambaas Ross Brawn heeft al aangegeven dat hij het besluit van Schumi graag voor de zomerstop wil horen, maar de Duitser zelf heeft niet zoveel haast. "Ik ben daar niet van op de hoogte. Ik ben echter nog enorm gemotiveerd. Hoe lang dat nog het geval zal zijn, zal de tijd leren."

Oud-FIFA-baas Havelange kreeg miljoenen

Voormalig FIFA-baas Joao Havelange en zijn voormalige schoonzoon, oud-voorzitter Ricardo Teixeira van de Braziliaanse voetbalbond, hebben miljoenen aan smeergeld gekregen. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van een Zwitserse aanklager dat vandaag door de wereldvoetbalbond werd vrijgegeven. De twee Brazilianen kregen tussen 1992 en 2000 bijna 22 miljoen Zwitserse frank.

Het rapport was sinds 2010 geblokkeerd nadat de rechtzaak in een schikking was geëindigd. Vandaag gaf de rechter alsnog toestemming tot publicatie over te gaan.

De twee kregen het geld omdat ze de vermarkting van de televisierechten van WK's aan marketingbureau ISL had gegund. Dat ging in 2001 failliet.

De FIFA stelde verheugd te zijn dat het rapport mocht worden gepubliceerd. De wereldvoetbalbond komt er in het rapport echter niet goed van af. In januari 2010 eiste de bond dat het onderzoek tegen Havelange en Teixeira werd stilgelegd als voorwaarde om in te stemmen met de schikking. Daarna probeerde de bond ook verschillende keren publicatie te voorkomen voordat het zich in december uit die rechtzaken terugtrok.

De 96-jarige Havelange was 24 jaar FIFA-voorzitter. Hij gaf in december na 48 jaar zijn IOC-lidmaatschap op. Dat deed hij enkele dagen voordat het olympisch comité hem kon schorsen naar aanleiding van een eigen onderzoek naar de ISL-affaire. Teixeira nam dit jaar ontslag als voorzitter van de Braziliaanse bond en stapte op uit het uitvoerend comité van de FIFA.

PvdA maakt verkiezingstijdschrift

De PvdA lanceert in aanloop van de verkiezingen een tijdschrift. Het blad gaat 12 heten en verschijnt in een oplage van vierhonderdduizend stuks. Dat laat de partij woensdag weten.

Het blad wordt gemaakt door 'bladendokter' Rob van Vuure en is zestig pagina's dik. Frank Evenblij interviewt lijsttrekker Diederik Samsom, cabaretier Diederik van Vleuten legt uit waarom hij op de sociaaldemocraten stemt en lijstduwer Maarten van Rossem gaat in op het belang van Nederland bij Europese samenwerking.

De naam 12 verwijst naar de verkiezingsdatum 12 september. Ook staat 12 symbool voor '5 voor 12', wat het volgens de PvdA is.

Werknemers mbo weg om drank op school

Twee werknemers van het Deltion College in Zwolle zijn vertrokken na beschuldigingen dat ze onder werktijd en in het bijzijn van scholieren alcohol hadden gedronken. Het gaat om twee medewerkers van de horecaopleiding meldt bestuurder van de school Marc Otto woensdag. Ze gaven geen les.

Toen de vermoedens van alcoholgebruik aan het licht kwamen werd eind vorig jaar een recherchebureau ingeschakeld dat maandenlang onderzoek deed naar de twee stafmedewerkers. Hoewel onvoldoende bewijs werd gevonden, werden in het belang van de scholieren toch 'afspraken gemaakt om uit elkaar te gaan', laat Otto weten.

De medewerkers waren sinds de start van het onderzoek naar hun bezigheden al geschorst. In het nieuwe schooljaar komen zij niet meer terug, meldt Otto. "Wij hopen hiermee een teken af te geven dat dit soort gedrag onacceptabel is op onze school."

'Internetcensuur' door Russisch parlement

Het Russische parlement heeft woensdag een wetsvoorstel goedgekeurd dat volgens tegenstanders neerkomt op de introductie van censuur van het internet om critici van de regering de mond te snoeren.

Het wetsvoorstel maakt het mogelijk sites op een zwarte lijst te zetten als onwenselijk. Eigenaren en providers zijn in dat geval verplicht de site te sluiten.

Volgens de regering is de zwarte lijst bedoeld om kinderpornografie en drugs- en zelfmoordpropaganda te bestrijden. Maar volgens internetactivisten krijgt de regering een instrument in handen dat zij te pas en te onpas kan gebruiken, net zoals dat gebeurt in China.

Brands ontkent hoger bod op Narsingh

Marcel Brands heeft met klem ontkend dat PSV gisteravond een verhoogd bod voor Luciano Narsingh bij sc Heerenveen heeft neergelegd. De technisch directeur van PSV reageerde in het Eindhovens Dagblad kort op het bericht.

"Complete onzin, geen idee waar dit vandaan komt", liet Brands weten. "Er is niets veranderd. Zoals eerder gezegd, iedereen weet wat er mogelijk is."

Gisteravond werd bekend dat PSV een hoger bod op Narsingh heeft gedaan. De aanvaller van sc Heerenveen wordt al geruime tijd met de Eindhovenaren in verband gebracht. Een eerste bod werd door de Friezen echter als te laag beoordeeld, waardoor een transfer nog altijd niet zeker is.

Vandaag werd bekend dat Narsingh niet met de Friese selectie op trainingskamp is gegaan. Ook zijn collega bij sc Heerenveen, Oussama Assaidi, bleef in Friesland achter, aangezien zijn naam aan het Turkse Galatasaray wordt gekoppeld.

'Afwijzing Anouk amateuristisch'

Eric van Tijn noemt de beslissing van de TROS om de regels van het Nationaal Songfestival niet aan te passen voor Anouk 'amateuristisch, bizar en armoedig'. De zangeres zei eerder een 'killersong' te hebben geschreven voor het liedjesfestival, maar wil niet meedoen aan een voorronde.

"Ze snappen het gewoon niet", zegt Van Tijn, die de Songfestivalnummers Vrede en Hemel en Aarde schreef voor Ruth Jacott en Edsilia Rombley, in RTL Boulevard. "Ik denk dat ze de belangen verkeerd inschatten. Als zij wil meedoen, betekent dat dat je de voorwaarden gaat veranderen, zodat zij kan meedoen."

Glennis Grace sluit zich daarbij aan. "Ik vind het een beetje dom. Hoe kun je de beste zangeres van Nederland, met zo'n status, vragen om mee te doen aan de voorronde?"

De TROS liet woensdag weten 'blij verrast' te zijn over het feit dat Anouk 'meedenkt' over het Songfestival. De omroep wil graag met de zangeres om de tafel. "Maar ze moet wel meedoen aan de Nederlandse voorronde, dat staat vast", reageerde een woordvoerder.

Joan Franka strandde in mei in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Het was de achtste keer op rij dat Nederland niet wist door te dringen tot de finale, een record.

BioWare maakt content Earth-DLC bekend

BioWare heeft vandaag de details voor hun aankomende Earth-DLC bekendgemaakt. De DLC is bedoeld voor de multiplayer van Mass Effect 3 en zal volgende week op 17 juli gratis te downloaden zijn.

De DLC zal het volgende bevatten:

  • Drie nieuwe multiplayermaps met de namen Firebase Rio, Firebase London en Firebase Vancouver.
  • Nieuwe N7-personages om mee te spelen: N7 Demolisher Engineer, N7 Destroyer Soldier, N7 Fury Adept, N7 Sentinel Paladin, N7 Shadow Infiltrator en de N7 Slayer Vanguard.
  • Drie nieuwe wapens: N7 Piranha Shotgun, N7 Typhoon Assault Rifle en de Acolyte Pistol.
  • Twaalf nieuwe wapenmodificaties en elf nieuwe armormodificaties.
  • Nieuwe Platinum-moeilijkheidsgraad.
  • Nieuwe objectieven in missies: In wave 3, 6 en 10 zullen spelers een personage in leven moeten houden en escorteren op willekeurige momenten.

'3500 extra militairen voor beveiliging Spelen'

De Britse regering gaat 3500 extra militairen inzetten voor de beveiliging van de Olympische Spelen, die over zestien dagen van start gaan. Dat heeft een goed ingevoerde bron woensdag gezegd. De reden is dat het private beveiligingsbedrijf G4S niet in staat is gebleken voldoende goedopgeleide beveiligers te leveren.

Volgens de zegsman werden de militairen gemobiliseerd nadat G4S had erkend dat het niet kan voldoen aan de contractuele verplichting om de duizenden beveiligers te leveren. G4S en de Britse regering wilden niet reageren.

Universiteit Oxford krijgt donatie van 94,7 miljoen

De Universiteit Oxford heeft van een durfkapitalist uit het Amerikaanse Silicon Valley een donatie ontvangen van 75 miljoen pond (94,7 miljoen euro). Met de donatie moeten arme studenten de kans krijgen om te studeren aan de prestigieuze universiteit. Dat heeft Oxford woensdag bekendgemaakt.

Met de donatie wordt een fonds opgericht waaruit een deel van de collegegelden en de kosten voor het levensonderhoud van studenten wier ouders weinig verdienen worden betaald. Het eerste jaar krijgen ongeveer honderd studenten een beurs; zij betalen dan 4400 euro collegegeld, in plaats van het normale collegegeld dat zo'n elfduizend euro bedraagt.

Volgens de directeur van durfkapitalist Sequoia Capital, Michael Moritz, moet geld geen barrière vormen voor een opleiding aan Oxford. Moritz, die geboren is in Wales, studeerde zelf geschiedenis aan Oxford.

OM niet blij met pedofielenjacht hackers

Het Openbaar Ministerie is niet blij met de actie van hackerscollectief Anonymous, dat de gegevens van honderden bezoekers van pedofielensites openbaarde. Het OM vreest dat hierdoor lopende onderzoeken in de wielen worden gereden, zo zegt een woordvoerder van het landelijk parket.

"We hopen niet dat hierdoor mogelijke verdachten bewijsmateriaal gaan vernietigen", aldus de zegsman van het OM. Hij voegt daaraan toe dat justitie 'absoluut niet zit te wachten op hackers die illegaal op pedofielen jagen'.

Anonymous publiceerde de afgelopen dagen de IP-adressen en e-mailadressen van zo'n vijfhonderd mensen die op websites voor pedofielen komen. Onduidelijk is hoeveel van hen uit Nederland komen.

Romney uitgejouwd tijdens speech bij NAACP

De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney heeft woensdag in zijn speech op het jaarlijkse congres van de National Association for the Advancement of Coloured People (NAACP) vooral de nadruk gelegd op de economie. Toen hij zei de hervorming van de gezondheidszorg, in de volksmond Obamacare genoemd, te willen terugdraaien werd hij door het publiek uitgejouwd.

President Barack Obama kreeg in 2008 95 procent van de stemmen van zwarte kiezers. Obama sprak de NAACP, de oudste burgerrechtenbeweging in de Verenigde Staten, in 2008 toe. Hij is er dit jaar niet bij, maar vicepresident Joe Biden houdt donderdag een toespraak.

Romney werd tijdens zijn toespraak meermaals getrakteerd op applaus, maar toen hij zei dat Obama heeft gefaald om economische voorspoed te bewerkstelligen begon het publiek zich te roeren. "Ik weet dat de president heeft gezegd dat hij dit zou doen", zei Romney. "Maar hij heeft dat niet gedaan. Hij kan het niet. Hij wil het niet. En de afgelopen vier jaar die hij in het Witte Huis heeft doorgebracht zijn daar het levende bewijs van." Toen de negatieve reacties uit het publiek aanhielden veranderde Romney uiteindelijk van onderwerp.

Romney ging in zijn speech niet in op de ophef over een aantal nieuwe strenge wetten in diverse Amerikaanse staten, die het moeilijker maken voor mensen om hun stem uit te brengen. De wet verplicht mensen een specifieke vorm van identificatie te hebben om te stemmen. Volgens critici maken deze wetten het vooral moeilijker voor zwarten en latino's, die grotendeels tot de Democratische achterban behoren, om hun stem uit te brengen. Romney heeft zijn steun uitgesproken voor deze wetten.

"Hij staat in die zaal en vraagt mensen om hun stem terwijl Republikeinse politici proberen minderheden hun burgerrechten te ontnemen", zei de Democratische consultant Karen Finney.


Romney uitgejouwd tijdens speech bij NAACP (Foto: Novum)

Voorlopig geen nieuwe windmolens in Noord-Holland

Noord-Holland geeft voorlopig geen vergunningen meer af voor het plaatsen van windmolens. De provincie maakte dat woensdag bekend.

De coalitie van VVD, PvdA, CDA en D66 sprak vorig jaar na de verkiezingen al af dat er geen windmolens meer bij mogen komen in Noord-Holland. Omdat dit voornemen nu uitgewerkt gaat worden, is besloten om het komende halfjaar alvast geen enkele nieuwe windmolen meer toe te staan.

In september wordt door de Provinciale Staten bekeken hoe de bouw van nieuwe windmolens definitief kan worden gestopt.

[Tour] Mollema houdt hoop

Bauke Mollema kende in de tiende etappe van de Tour de France geen goede dag. De Nederlander kwam ruim een half uur na ritwinnaar Thomas Voeckler over de meet.

"Ik zit helemaal vierkant op mijn fiets. Ik heb totaal geen power, het lijkt wel of ik met één been fiets op een fiets die niet van mij is," zo zei de Groninger nadat hij over de finish kwam. "Ik dacht dat de rustdag verbetering zou geven, maar het ging juist veel slechter. Ik heb maar snel de 'grupetto' opgezocht. Ik hoop nog steeds dat het verbetert, daarom ga ik ook door."

Mollema heeft met name last van de wonden aan zijn elleboog en bil die hij afgelopen vrijdag opliep toen hij ten val kwam.

Shell start gasproductie in Irak

Shell begint binnen 3 weken met de productie van gas in Zuid-Irak. Dat liet de Irakese regering woensdag weten.

Shell start met de productie van 60 miljoen kubieke voet (circa 1,7 miljoen kubieke meter) per dag. Dit kan binnen enkele weken worden opgevoerd naar 100 miljoen kubieke voet.

Shell tekende eind november samen met het Japanse Mitsubishi een gascontract met Irak ter waarde van 17 miljard dollar (bijna 14 miljard euro). Daarin werd bepaald dat Shell en Mitsubishi gas gaan afvangen dat nu nog wordt afgefakkeld bij olievelden in het zuiden van Irak. Voor het project werd een samenwerkingsverband opgezet met de naam Basra Gas Company. Het Iraakse staatsoliebedrijf South Gas Company bezit 51 procent, Shell 44 procent en Mitsubishi 5 procent.

Swift zegeviert in Polen

Ben Swift heeft de tweede etappe van de Ronde van Polen gewonnen. De Brit van Team Sky was in de straten van Opole na 239,4 kilometer de snelste in de massasprint.

Elia Viviani (Liquigas) legde beslag op de tweede plaats. Tom Boonen van Omega Pharma-Quick Step spurtte naar de derde plaats. Theo Bos (Rabobank) was met een zevende plaats de beste Nederlander.

De Italiaan Moreno Moser (Liquigas) blijft het algemeen klassement aanvoeren. Hij heeft vier seconden voorsprong op thuisrijder Michal Kwiatkowski van Omega Pharma-Quick Step. De derde plaats in het voorlopige klassement is in handen van Rabobank-renner Lars Boom. Zijn achterstand bedraagt zes seconden.

Meer geld voor mindere goden US Open

De US Open verhoogt het prijzengeld met meer dan twee miljoen dollar. Het extra prijzengeld komt voor een groot deel ten goede aan de vroege uitvallers. Dat meldt het vierde tennisgrandslamtoernooi van het jaar woensdag. Spelers die in de eerste ronde worden uitgeschakeld krijgen 21 procent meer dan vorig jaar. Sneuvelen in de tweede ronde levert negentien procent meer op.

Met de verhoging, waarbij 87 procent van de spelers er minimaal achttien procent op vooruit gaat ten opzichte van vorig jaar, erkent de organisatie de financiële druk op tennissers. "In het bijzonder voor degenen die de tweede week van de US Open niet halen. We geloven dat het extra prijzengeld en de strategische manier waarop het wordt uitgekeerd wat van die druk zal verlichten", laat voorzitter Jon Vegosen van de Amerikaanse tennisbond USTA weten.

Van het totale prijzengeld van 25,5 miljoen dollar, een kleine 21 miljoen euro, krijgen de twee winnaars elk 1,9 miljoen dollar. Daar kan nog een bonus van een miljoen dollar bij komen, maar dat hangt af van de resultaten die behaald zijn in een reeks toernooien in de aanloop naar het grandslamtoernooi in New York, dat 27 augustus begint.

[Tour] Ten Dam blijft het proberen

Laurens ten Dam kwam vandaag als beste Nederlander over de finish in de tiende etappe van de Tour de France. De renner van Rabobank eindigde als 28e op drie minuten en veertig seconden van ritwinnaar Thomas Voeckler.

"Ik had goede benen. Ik zit bergop bij de beste 20, 25 renners. Dat was zondag ook al. Maar zij rijden voor het klassement en ik sta 50e," zo zei de Nederlander nadat hij over de finish was gekomen.

Ten Dam maakte geen deel uit van de grote kopgroep die al vroeg in de etappe van vandaag was ontstaan. "Ik was net ingelopen toen Dries Devenyns ging. Gelukkig kon voor onze ploeg Luis-Léon Sanchez mee. Daarna heb ik de hele dag in de groep met Bradley Wiggins gereden.”

Van Dam begon deze Tour als meesterknecht. Door de blessures van met name Bauke Mollema en Robert Gesink mag hij nu echter voor eigen kans gaan. "Ik blijf het gewoon proberen. Dat ik meekan tussen deze renners bevestigt wel dat ik op het niveau zit dat ik had moeten hebben om mijn kopmannen bij te staan."

Schoorel ook door in Scheveningen

Thomas Schoorel heeft als vierde Nederlander de tweede ronde van het challengertoernooi in Scheveningen bereikt. De Amsterdammer was met 6-2 en 7-6 (4) de Oostenrijker Philipp Oswald de baas. In de tweede ronde treft Schoorel Matwé Middelkoop die gisteren al won van Augustin Gensse (3) uit Frankrijk. Ook Thiemo de Bakker en Boy Westerhof staan bij de laatste zestien.

De Duitser Peter Torebko bereikte als eerste de kwartfinale. Hij won in drie sets van Stéphane Robert uit Frankrijk: 6-4, 4-6 en 6-2. Ook Yuri Schukin uit Kazachstan plaatste zich bij de laatste acht. Hij rekende af met de Fin Timo Nieminen, maar had daar wel drie sets voor nodig: 6-7 (5), 6-1 en 6-3.

FIFA onderzoekt omkoping in Premier League

Wereldvoetbalbond FIFA is een onderzoek gestart naar omkoping in de Premier League. Dat doet de bond naar aanleiding van uitlatingen van voormalig Southampton-aanvoerder Claus Lundekvam. De Noor zei dat hij en anderen "heel veel geld" hadden verdiend op die manier toen hij van 1996 tot 2008 voor de Zuid-Engelse club speelde.

Lundekvam liet aan de Noorse omroep NRK weten dat spelers en leden van de trainersstaf honderden ponden inzetten op zaken als de nemer van de ingooi, hoekschop of penalty, "dingen die we makkelijk konden beïnvloeden."

Volgens Lundekvam werd nooit het resultaat van een wedstrijd beïnvloed. De door hem beschreven praktijk was echter "in die jaren in Engeland geaccepteerd."

Popgroepen boos over muziekplannen EC

Popgroepen als Radiohead en Pink Floyd zijn boos over de plannen van de Europese Commissie over muziekrechten op internet. Zij vinden het voorstel dat woensdag naar buiten werd gebracht, niet ver genoeg gaan. Volgens hen wordt zo "een van de meest problematische vormen van verduistering die sommige auteursrechtenorganisaties hanteren" gelegaliseerd.

Dat schreven ze woensdag in een brief aan de EC. Ondertekenaars zijn onder anderen Nick Mason van Pink Floyd, Ed O'Brien van Radiohead, de Britse zangeres Sandie Shaw, de Belgische producent CJ Bolland en directeur Kelvin Smits van Younison. Deze lobbyist vertegenwoordigt onder meer artiesten als dj Armin van Buuren.

De EC-plannen moeten auteursrechten online beter beschermen, maar artiesten beschuldigen de commissie ervan in het voorstel te veel macht te geven aan auteursrechtenorganisaties. Zo krijgen organisaties als Buma/Stemra twaalf maanden na het jaar dat het nummer is uitgekomen de tijd om royalties uit te betalen. Geld voor nummers waarvan de eigenaar onbekend is, mag vijf jaar in de boeken staan.

Volgens de artiesten stimuleert die vijf jaar de organisaties geld langer in de boeken te houden dan nodig en niet veel moeite te doen om rechtmatige eigenaars op te sporen. "Jullie hebben je belofte gebroken en moedigen het management van de inningsorganisaties aan om de vruchten van onze creativiteit te houden", aldus de boze artiesten in de brief.

Brussel wil verder dat er grensoverschrijdende licenties komen. Nu moeten onlinemuziekdiensten nog in elke EU-lidstaat apart bij een auteursrechtenorganisatie aankloppen, zoals in Nederland bij Buma/Stemra. Dat is niet meer van deze tijd en vormt een rem op de creativiteit en het ondernemerschap, aldus de commissie woensdag.

"Eenduidige Europese regelgeving is een voorwaarde voor een eerlijke vergoeding voor muzikanten en componisten", reageert D66-Europarlementariër Marietje Schaake in een verklaring.

Popgroepen boos over muziekplannen EC
Popgroepen boos over muziekplannen EC (Foto: ANP)

GHB zorgt voor meeste gezondheidsproblemen

Een op de vijf acute gezondheidsincidenten die vorig jaar met drugs te maken hadden, werd veroorzaakt door GHB. Dat blijkt uit het woensdag gepubliceerde Jaarbericht 2011 van het Trimbos Instituut. In twee derde van die gevallen was GHB gebruikt in combinatie met andere verdovende middelen zoals alcohol of andere drugs. Door het onvoorspelbare effect van combinatiegebruik is het extra gevaarlijk.

De drugsmarkt kenmerkte zich vorig jaar door een instabiele ecstasy- en speedmarkt, zo omschrijft het Trimbos. Zo overleden vier mensen door vervuilde ecstasy en ook vervuilde speed zorgde voor gezondheidsproblemen. Het Trimbos verwacht echter dat die problemen snel zullen afnemen omdat minister Edith Schippers (Volksgezondheid) de stof 4-methylamfetamine, die de laatste tijd vaker opduikt in speed, vorige maand met onmiddellijke ingang heeft verboden.

Over de nieuwste drugssoorten, ook wel designerdrugs genoemd, zoals mefedron, methoxetamine en spice, wordt volgens het Trimbos Instituut veel gesproken, maar worden ze weinig gebruikt. Nederlanders kiezen mogelijk liever voor bekende drugs waarvan ze de effecten en risico's kennen dan voor onbekende stoffen waarvan het gebruik mogelijk nog gevaarlijker is dan bij 'klassieke' drugs, zo luidt de verklaring.

GHB zorgt voor meeste gezondheidsproblemen
GHB zorgt voor meeste gezondheidsproblemen (Foto: ANP)

Zeewering Tweede Maasvlakte afgesloten

De nieuwe zeewering bij de Tweede Maasvlakte is woensdagmiddag afgesloten. Koningin Beatrix gaf eerder op de dag tijdens een feestelijke en zonnige bijeenkomst het startsein voor het sluiten van de elf kilometer lange zeewering. Het Havenbedrijf Rotterdam noemt het opspuiten van de laatste hoeveelheid zand een historisch moment.

De zeewering van de nieuwe Maasvlakte wordt door het projectbureau geschaard in een rijtje roemruchte waterwerken als de Afsluitdijk en de Deltawerken. De werkzaamheden begonnen in september 2008. Met de Tweede Maasvlakte moet de Rotterdamse haven weer ruimte krijgen voor groei en voor nieuwe, dieper uitstekende zeecontainerschepen.

Na het sein van de koningin werd de laatste hoeveelheid zand in de zeewering gelost. De komende maanden wordt een dijk aangelegd op de zeewering. Aan de noordkant van de zeewering komt geen dijk, maar een - even stevige, maar smallere - betonnen wal.

Bondspreses vindt ontslag Maradona te vroeg

Yousuf Al-Sarkal betreurt het ontslag van Diego Maradona als trainer van Al Wasl. Het hoofd van de voetbalbond van de Verenigde Arabische Emiraten vindt dat de Argentijnse grootheid meer tijd had moeten krijgen. Maradona werd dinsdag iets meer dan een jaar na zijn aanstelling ontslagen vanwege tegenvallende resultaten.

Volgens Al-Sarkal was een jaar niet genoeg om Al Wasl van een middenmoter te laten transformeren in een topclub die strijdt om de prijzen. De teleurstellende prestaties kunnen volgens hem niet alleen aan het adres van Maradona toegeschreven worden, omdat het een 'gezamenlijke samenwerking tussen spelers, coach en management is'.

Maradona eindigde met de club uit de Verenigde Arabische Emiraten afgelopen seizoen slechts op de achtste plaats in de twaalf clubs tellende competitie. De positie van Maradona wankelde al sinds het complete bestuur van Al Wasl een maand geleden besloot op te stappen. De voormalig sterspeler verklaarde onlangs zelf zijn nog één jaar doorlopende contract gewoon uit te willen dienen.

Al Wasl was de eerste club die Maradona na zijn actieve spelerscarrière onder zijn hoede had. Daarvoor was hij bondscoach van Argentinië, waarmee op het WK van 2010 in Zuid-Afrika de kwartfinale werd bereikt.

[Tour] Voeckler pakt ritzege en bollentrui

Thomas Voeckler heeft de tiende etappe gewonnen van de 99e Tour de France. De Fransman van Europcar bleek het sterkste van een kopgroep van vijf renners en won voor Michele Scarponi en Jens Voigt.

Een groep van 25 renners, met daarbij Karsten Kroon, wist te ontsnappen, maar op de eerste col van buitencategorie bleven vier renners over. Naast Voeckler en Scarponi zaten hierbij ook Luis-Léon Sanchez (Rabobank) en Dries Devenys. In de afdaling van de klim voegde ook Voigt zich bij dit kwartet. Bij de favorieten plaatsten alleen Pierre Rolland en Jurgen Vandenbroeck een succesvolle aanval en wisten wat tijdswinst te boeken. Een poging van Vincenzo Nibali om in de afdaling tijd te winnen strandde.

Bij de kopgroep was het de Belg Devenys de eerste die een poging waagde, maar hij werd in de laatste, hellende, kilometer voorbij gereden door Voeckler. De Fransman hield stand tot de streep, mede doordat de overige renners van de groep kapot zaten. Voeckler, in het verleden al negentien keer in het geel gereden, pakte en passant ook de bolletjestrui.

Uitslag tiende etappe

# Naam Ploeg Land Tijd
1 Thomas Voeckler Eur FRA 4.46,26
2 Michele Scarponi LAM ITA +0.03
3 Jens Voigt RSh Dui +0.07
4 Luis Leon Sanchez RAB SPA +0.23
5 Dries Devenyns OPh BEL +0.30
6 Sandy Casar FDJ FRA +2.44
7 Egoi Martinez EUS SPA z.t.
8 Pierre Rolland EUR FRA z.t.
9 Jurgen v.d. Broeck LOT BEL z.t.
10 Dmitri Fofonov AST KAZ +2.52

Algemeen klassement

# Naam Ploeg Land Tijd
1 Bradley Wiggins SKY GB 43.59.02
2 Cadel Evans BMC AUS +1.53
3 Chris Froome SKY GB +2.07
4 Vincenzo Nibali LIQ ITA +2.23
5 Denis Menchov KAT RUS +3.02
6 Haimar Zubeldia RSh SPA +3.19
7 Maxime Monfort RSh BEL +4.23
8 Jurgen v.d. Broeck LOT BEL +4.48
9 Nicolas Roche AG2 IER +5.29
10 Tejay van Garderen BMC VS +5.31

Noord-Ierse hond Lennox afgemaakt

Een hond met mopsneus uit Belfast genaamd Lennox, wiens lot de afgelopen twee jaar dierenrechtenactivisten in Europa en de Verenigde Staten heeft beziggehouden, heeft woensdag een spuitje gekregen. Dat heeft het gemeentebestuur van Belfast gezegd.

De 7 jaar oud geworden Lennox werd in 2010 in beslag genomen omdat hij volgens de autoriteiten een pitbull-achtige hond was. Het Noord-Ierse hof van beroep handhaafde vorige maand de beslissing van twee eerdere rechters, die hadden geoordeeld dat de hond moest worden afgemaakt.

Volgens zijn baasjes was Lennox geen pitbull, maar een kruising tussen een buldog en een labrador, was de viervoeter nooit agressief en had hij nog nooit iemand aangevallen. Hun suggestie om de hond ergens anders dan in Noord-Ierland onder te brengen werd van de hand gewezen. Ook een Save Lennox-petitie op internet en campagnes op sociale media in Belfast en New York konden Lennox niet redden.


Noord-Ierse hond Lennox afgemaakt (Foto: Novum)

Monti sluit tweede termijn uit

De Italiaanse premier Mario Monti sluit uit dat hij zich na zijn huidige termijn opnieuw verkiesbaar stelt voor het premierschap. Een bondgenoot van de voormalige premier Silvio Berlusconi zei dat de mediamagnaat zich wel weer verkiesbaar zal stellen.

Monti, die aantrad als premier van een kabinet van technocraten nadat Berlusconi was afgetreden, heeft woensdag afstand genomen van zijn tweede functie als minister van financiën. De nummer twee op het ministerie van financiën, Vittorio Grilli, die al meerdere keren als minister van financiën heeft opgetreden bij Europees overleg, neemt de ministerspost over van Monti.

Berlusconi's partijgenoot Angelino Alfano zei woensdag dat een groeiend aantal mensen Berlusconi wil zien terugkeren in de Italiaanse politiek. Alfano zei te geloven dat Berlusconi zich uiteindelijk verkiesbaar zal stellen. Berlusconi zei in februari nog tegen zakenkrant Financial Times dat hij niet zou terugkeren in de politiek.

Nieuw misbruikmeldpunt vanaf oktober

Slachtoffers van seksueel misbruik kunnen vanaf 1 oktober terecht bij een nieuw meldpunt. Dat laat staatssecretaris van Volksgezondheid Marlies Veldhuijzen van Zanten (CDA) woensdag weten.

De bewindsvrouw reageert hiermee op de oproep van Rieke Samson. De voorzitter van de commissie die onderzoek deed naar misbruik in overheidsinstellingen zei woensdag in dagblad Trouw dat de overheid haast moet maken met een nieuw meldpunt voor slachtoffers van seksueel misbruik.

Het nieuwe meldpunt wordt ondergebracht bij Slachtofferhulp Nederland (SHN). Via één landelijk nummer worden slachtoffers snel in contact gebracht met de juiste hulpverleners en instanties.

SHN gaat daarbij nauw samenwerken met Advies- en Meldpunten Kindermishandeling, Steunpunten Huiselijk Geweld, Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Slachtoffers kunnen ook nog steeds rechtstreeks bij deze instanties terecht. SHN komt ook met één landelijk nummer waar slachtoffers terechtkunnen.

Het meldpunt wordt gefinancierd door het rijk. Het meldpunt wordt operationeel voordat de commissie-Samsom klaar is met haar werk. Hierdoor is gewaarborgd dat slachtoffers die zich nu bij deze commissie melden, weten waar ze terechtkunnen.

Het idee voor de instelling van één landelijk meldpunt is afkomstig van Samson en de commissie-Deetman die onderzoek deed naar misbruik in de katholieke kerk. Door het werk van beide commissies werd duidelijk dat het voor te veel slachtoffers onvoldoende duidelijk is bij welke van de bestaande instanties zij kunnen aankloppen.

Mythic Entertainment gaat morgen een F2P-game aankondigen

Vanochtend heeft de manager van EA, Eugene Evans, in een interview met CVG vertelt dat Mythic Entertainment op 11 juli een nieuwe free-to-play online game zal aankondigen. Hoewel nog niet werd verteld om welke game het gaat, verwacht CVG dat het iets te maken heeft met de klassieke EA-games.

Mythic Entertainment, onderdeel van EA, heeft al meerdere online games op zijn naam staan, waaronder Ultima Online, Dark Age of Camelot en Warhammer Online: Age of Reckoning. Vorig jaar maakte de studio zijn eerste gratis game bekend: de pvp-game Warhammer Online: Wrath of Heroes.

Morgen onthult Mythic meer tijdens de Develop Conference in Brighton.

Warhammer Online

Drie jaar cel en tbs voor steekpartij bij seksdate

Een 27-jarige man is woensdag veroordeeld tot drie jaar cel en tbs voor het neersteken van een man met wie hij een seksafspraak had gemaakt. Dat meldt de rechtbank in Zutphen. Het incident vond in november 2009 plaats in Putten.

Het slachtoffer werd twintig keer gestoken. "De seksdate veranderde voor het slachtoffer in een nachtmerrie toen de verdachte hem totaal onverwachts met een mes te lijf ging", zei de rechter. "Het moet een huiveringwekkende ervaring zijn geweest."

Volgens medisch deskundigen is het een wonder dat het slachtoffer niet is overleden. De dader is verminderd toerekeningsvatbaar.

'Microsoft mogelijk koper Activision'

Vivendi bezit momenteel zestig procent van Activision Blizzard en dit willen ze deels of in zijn geheel gaan verkopen. Volgens een bron dichtbij Vivendi hebben Microsoft, Time Warner en Tencent wel interesse in die zestig procent.

Als de volledige zestig procent verkocht wordt kan dat oplopen tot de tien miljard dollar. Activision Blizzard is voornamelijk bekend van de populaire Call of Duty-serie en World of Warcraft. De hierboven drie genoemde bedrijven zijn niet de enige geïnteresseerden maar vermoedelijk wel degenen die de grootste mogelijkheid hebben tot het aanschaffen van die zestig procent.

Theateractrice kaapt Janis Joplin-rol

Nina Arianda heeft de rol van Janis Joplin in de wacht gesleept. Diverse beroemdheden passeerden de revue voor de biogafische film, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Onder anderen Pink, Zooey Deschanel, Amy Adams en Renée Zellweger overwogen de rol te spelen in de biografische film over het leven van de blueszangeres.

De 28-jarige Arianda won dit jaar een Tony voor haar rol in het toneelstuk Venus in Fur. De jarige actrice had eerder rolletjes in Woody Allens Midnight in Paris en de actiekomedie Tower Heist. De film over Janis Joplin wordt haar eerste hoofdrol in een film. Het verhaal gaat over het laatste half jaar van de zangeres.

Joplin stierf in 1970 op 27-jarige leeftijd aan een overdosis heroïne. De zangeres was bekend van nummers als Me and Bobby McGee en Mercedes-Benz.

De film over het leven van Joplin wordt geregisseerd door Sean Durkin. Hij debuteerde vorige jaar met de thriller Martha Marcy May Marlene. Het is nog niet duidelijk of de filmmakers ook de rechten krijgen om Joplins muziek te gebruiken in de film.


Theateractrice kaapt Janis Joplin-rol (Foto: Novum)

Wilders en Moszkowicz ontkennen cashbetaling

Geert Wilders heeft zijn advocaat Bram Moszkowicz niet betaald met een koffertje cash geld afkomstig uit de VS, zoals ex-PVV'er Hero Brinkman beweert. De PVV-leider komt woensdag mede namens zijn advocaat met een 'keiharde ontkenning'. Brinkman lijkt intussen terug te komen van zijn woorden.

Per sms doet Wilders de beweringen van Brinkman in de Nieuwe Revu af als een 'onzinverhaal'. Brinkman liet eerder al in NRC Handelsblad optekenen dat de PVV grote bedragen in contanten heeft gekregen van geldschieters in de Verenigde Staten. In één geval kwam er een koffer binnen met 75 duizend dollar cash.

"Geert zei: waar dacht je dat ik Moszkowicz van kon betalen?", zei Brinkman daarover in de krant. In Nieuwe Revu stelt Brinkman dat het geld rechtstreeks naar Moszkowicz is gestuurd als dank voor bewezen diensten. "Die koffer ging niet eerst naar Den Haag." Wilders heeft zich herhaaldelijk laten bijstaan door Moszkowicz, onder meer toen hij werd vervolgd wegens haatzaaien.

Wilders deed het verhaal in NRC Handelsblad al af als 'roddel en achterklap'. Hij spreekt woensdag van 'complete onzin'.

Brinkman lijkt zelf inmiddels terug te komen van zijn aantijging. Op Twitter schrijft hij dat hij is gebeld door Moszkowicz met de mededeling dat de advocaat geen contante bedragen heeft ontvangen van Wilders. "Geert heeft wel vaker tegen me gelogen en heb dan ook geen reden te twijfelen aan de woorden van Bram Moszkowicz", aldus Brinkman.

Moszkowicz moet overigens zelf verantwoording afleggen voor de tuchtrechter vanwege contant ontvangen betalingen. De advocaat wil daarover zelf niets kwijt, omdat hij vreest dan beroepsgeheim te schaden. Contante betalingen zouden gebruikelijk zijn in de advocatuur.

Voorburgse vervoert mortiergranaat in auto

Een 47-jarige vrouw uit Voorburg heeft dinsdagochtend een mortiergranaat in haar tuin gevonden. Nietsvermoedend laadde ze het explosief uit de Tweede Wereldoorlog in haar auto om het bij de afvalverwerking van de gemeente als oud ijzer in te leveren.

De gemeenteambtenaar weigerde de granaat in ontvangst te nemen en stuurde de vrouw naar het politiebureau. Daar gingen alle alarmbellen af, zo laat de politie weten. Een wapenexpert bracht het explosief naar een zo veilig mogelijke plaats, omstanders werden op afstand gehouden.

Vervolgens werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie gebeld, die de mortiergranaat op het strand van Wassenaar tot ontploffing bracht.


Voorburgse vervoert mortiergranaat in auto (Foto: Novum)

Van Basten laat Narsingh en Assaidi thuis

Marco van Basten is woensdag zonder Luciano Narsingh en Oussama Assaidi afgereisd naar het trainingskamp op Terschelling. Volgens de nieuwe trainer van Heerenveen kampen de twee aanvallers met een conditionele achterstand, meldt hij op de clubsite. Het tweetal lijkt vrijwel zeker te vertrekken uit het Abe Lenstra Stadion.

"Ze zijn op dit moment nog niet op hetzelfde niveau als waar de rest van de selectie nu is", zegt de oud-bondscoach. "Wij zijn inmiddels al een tijdje aan het trainen." Mogelijk heeft het thuislaten van de twee spelers ook te maken met transferperikelen. Assaidi staat in de nadrukkelijke belangstelling van Galatasaray, terwijl PSV en Ajax vechten om Narsingh.

Beide spelers hebben nog een contract voor een jaar. Mochten Assaidi en Narsingh verkocht worden, dan is Heerenveen het supertrio van vorig seizoen kwijt. Topschutter Bas Dost vertrok al naar VfL Wolfsburg. Heerenveen sluit zaterdag het trainingskamp af met een oefenwedstrijd tegen Eindhoven.

Bale & Cage mogelijk in film over Nikola Tesla

Nicolas Cage en Christian Bale zijn in gesprek voor een rol in een biografische film over het leven van Nikola Tesla. Bale zou naar verluid gevraagd zijn om de rol van de briljante wetenschapper op zich te nemen, zo meldt Bleeding Cool.

Over de film is nog weinig bekend. Zo zou Cage in de running zijn voor de rol van Thomas Edison en wordt de film mogelijk geregiseerd door Mike Newell (Prince of Persia: The Sands of Time, Harry Potter & The Goblet of Fire).

Nikola Tesla (1856 - 1943) was een van de meest briljante uitvinders allertijden; een paar van zijn uitvindingen zijn: wisselstroom, de radio en de radar. Door zijn smetvrees en vele, vreemde, obsessies wordt Tesla ook wel gezien als het prototype voor de 'gekke geleerde'.

In The Prestige ontmoette Christian Bale de wetenschapper (toen vertolkt door David Bowie) al eerder. Voor diegene die nog steeds geen idee heeft wie Nikola Tesla is hier een linkje.

Vier tips in moordzaak Rotterdam

De politie heeft vier tips binnengekregen over de moord op de 22-jarige Rotterdammer Anthony Fernandes nadat het televisieprogramma Opsporing Verzocht dinsdagavond aandacht besteedde aan de zaak. De tips worden nader onderzocht, meldt een politiewoordvoerder woensdag.

Of de gouden tip is binnengekomen is niet bekend. Sinds dinsdag looft de politie daar een beloning van tienduizend euro voor uit.

Anthony Fernandes werd begin mei van dichtbij doodgeschoten aan de Westkousdijk in Rotterdam-West. Surveillerende agenten hoorden schoten en troffen de man kort daarop aan. De schutters, die bivakmutsen en donkere kleding droegen, zijn nog altijd spoorloos.

Wilders woest over vlagbesluit Amsterdam

Het besluit van de gemeente Amsterdam om voortaan naast de vlag van de hoofdstad ook de Europese vlag te hijsen op het stadhuis is 'volledig absurd'. Dat laat PVV-leider Geert Wilders woensdag weten. Hij eist dat de Europese vlag van alle openbare gebouwen verdwijnt.

Het college heeft dinsdagavond besloten om voortaan ook de Europese vlag te hijsen, meldt stadszender AT5. Tot nu toe was alleen de Amsterdamse vlag gehesen op de Stopera. De nationale driekleur wordt alleen gehesen op officiële momenten, zoals de verjaardag van de koningin of Bevrijdingsdag.

Wilders, die van zijn verzet tegen alles wat Europees is een verkiezingsthema heeft gemaakt, heeft meteen Kamervragen gesteld aan premier Mark Rutte (VVD). Wilders meent de hand van de VVD te zien, dat in het gemeentebestuur zit. "De partijgenoten van Mark Rutte buigen voor Brussel zoals moslims buigen voor Mekka. Ze kennen geen schaamte meer."

De PVV-leider roept de premier op om zijn partijgenoten te corrigeren. "Onze vlag weg uit onze hoofdstad, wie kan zoiets verzinnen!"

Bij de lokale VVD heerst overigens ook verbazing over het vlaggenbesluit van het college. "Belachelijk", twittert raadslid Daniel van der Ree. Zijn fractiegenoot Bas van 't Wout spreekt op Twitter van een 'idioot plan'.


Wilders woest over vlagbesluit Amsterdam (Foto: Novum)

Gewonden door turbulentie op vlucht naar Miami

Enkele passagiers en twee leden van het cabinepersoneel zijn dinsdag lichtgewond geraakt door turbulentie op een vlucht van Aruba naar Miami. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

De Boeing 757 van American Airlines, met 185 passagiers aan boord, was nog zo'n dertig minuten van Miami verwijderd toen het toestel met de turbulentie te maken kreeg.

Reddingswerkers stonden paraat op het vliegveld toen het toestel landde. De passagiers zijn bij de gate behandeld. Het cabinepersoneel is naar een ziekenhuis gebracht.

Nederlanders boeken massaal online zonvakantie

De afgelopen dagen zijn honderdduizenden Nederlanders online op zoek gegaan naar zonvakanties, waarvan er duizenden ook daadwerkelijk geboekt werden. Dat meldt reiswebsite Zoover woensdag. Het slechte weer en het uitstellen van vakantieplannen zijn de voornaamste redenen van de massale vakantie-interesse.

Afgelopen zondag werd een record verbroken; meer dan vierhonderdduizend mensen bezochten vakantiesite van Zoover.

Nu de zomer nog niet wil vlotten in Nederland, zijn vooral vakanties naar Zuid-Frankrijk, Italië, Spanje en Turkije populair. Voor de reisportal komt de stroom van boekingen niet geheel onverwacht. In een eigen onderzoek gaf dertig procent van de respondenten vorige maand nog aan niets geboekt te hebben, maar wel van plan te zijn op vakantie te gaan.

Fiorentina verlost Ajax en El Hamdaoui van elkaar

Ajax heeft de in ongenade gevallen spits Mounir el Hamdaoui verkocht aan Fiorentina. De 27-jarige spits verkast per direct naar de Italiaanse club, meldt Ajax vandaag.

El Hamdaoui leek in januari al naar Florence te vertrekken, maar toen ketste de overgang op het allerlaatste moment af. De Marokkaan, die nog een contract voor twee jaar had, werd ruim anderhalf jaar buiten de selectie gehouden bij Ajax na een conflict met trainer Frank de Boer.

Tonnen aardappels en uien gedumpt in bos bij Almere

Een boswachter heeft dinsdagmiddag in een bos bij Almere vele duizenden kilo's gedumpte aardappelen en uien aangetroffen. Hij deed zijn vondst nadat hij een anonieme tip had gekregen. Of de groenten nog voor consumptie bruikbaar waren is onduidelijk.

"Er moet minstens zeven keer op en neer zijn gereden met een volle kiepwagen waar enkele tonnen ingaan", meldt boswachter van Staatsbosbeheer Thijmen van Heerde woensdag. Hij meldde zijn vondst aan de Tureluurweg bij de provincie en de milieupolitie, die de herkomst van de lading onderzoeken. Afhankelijk daarvan worden de piepers en de uien verwijderd en op de juiste plaats gestort, zegt de boswachter.

De boswachters van Staatsbosbeheer vinden wel vaker vreemde dingen in de bossen rond Almere. Eerder werd een lading gedumpte vis gevonden, maar ook restanten van wietplantages, plavuizen en keukens werden al eens aangetroffen.

Afghaanse agent opgepakt voor verkrachting jongen

Een Afghaanse politieagent is in het zuiden van Afghanistan gearresteerd op verdenking van het verkrachten van een 16-jarige jongen. Dat heeft het Afghaanse ministerie van binnenlandse zaken woensdag bekendgemaakt.

Op beelden die zijn opgenomen met een mobiele telefoon en door veel mensen in de provincie Zabul gedeeld is te zien hoe de agent de jongen seksueel misbruikt. De commandant van de eenheid van de dader is ook opgepakt samen met twee anderen die ervan worden verdacht bij de zaak betrokken te zijn.

Bolletjesslikker overlijdt aan boord vliegtuig

Een 32-jarige Nigeriaanse bolletjesslikker is zondag aan boord van een vliegtuig uit Spanje overleden. Het vliegtuig moest vanwege de onwel geworden man uitwijken naar Schiphol, meldt de marechaussee woensdag. De man bleek 69 bolletjes met vermoedelijk cocaïne in zijn lichaam te hebben.

Na de landing op Schiphol bleek de man al overleden. De schouwarts stelde vast dat het niet om een natuurlijk dood ging. Voorlopig wordt uitgegaan van vergiftiging door cocaïne als doodsoorzaak. Verder onderzoek onder leiding van de marechaussee moet uitwijzen of het slikken van de bolletjes de man inderdaad fataal is geworden.

Star Wars: The Old Republic vijftien levels gratis speelbaar

BioWare heeft bekendgemaakt dat het spel Star Wars: The Old Republic per direct gratis speelbaar is tot en met level vijftien. Dit aanbod geldt alleen voor mensen die nog geen account hebben en is bedoelt om nieuwe spelers aan te trekken.

Spelers van deze demo kunnen alle negen rassen en acht klassen spelen en zowel de thuisplaneet van hun ras alsook de hoofdstad van hun factie bezoeken. Zowel PVP en met vrienden spelen is mogelijk en de demo kent geen tijdslimiet.

BioWare heeft Star Wars: The Old Republic al vaker tijdelijk gratis speelbaar gemaakt, maar nog niet eerder zonder tijdslimiet. Inschrijven voor de trial kan via de officiële website.

Star Wars: The Old Republic

Forest overgenomen door Koeweitse familie

Nottingham Forest is in buitenlandse handen gevallen. De Koeweitse familie Al-Hasawi heeft de voormalig Engelse topclub overgenomen. Nottingham stond sinds oktober te koop. De vorige eigenaar, Nigel Doughty, overleed in februari. Het is niet bekend welk bedrag met de overname gemoeid is.

De zakenmannen Fawaz, Abdulaziz en Al-Omar Hasawi hopen de glorietijden weer terug te brengen. "Het is een eer en een groot voorrecht voor de familie Al-Hasawi om de zeggenschap over deze grote club met een rijke historie over te nemen. We kijken reikhalzend uit naar een succesvolle toekomst." Nottingham veroverde in 1979 en 1980 de Europacup voor landskampioenen.

Doughty kocht Nottingham in 1999 voor twaalf miljoen euro en behoedde de club daarmee voor een faillissement. Hij stopte in totaal 110 miljoen euro in de club, waar de Nederlandse middenvelder George Boateng onder contract staat. Nottingham eindigde afgelopen seizoen als negentiende in de Championship, het tweede niveau van Engeland.

De overname van Nottingham past in een reeks buitenlandse overnames die de afgelopen jaren gaande zijn in het Engelse voetbal. Het bekendste voorbeeld van een buitenlandse investeerder die zich inkocht in het Britse voetbal is Roman Abramovich. De Rus pompte sinds 2003 al meer dan twee miljard euro in Chelsea.

Scenarioschrijvers Saw werken aan God of War-film

Patrick Melton en Marcus Dunstan gaan het script voor de verfilming van de actiegame God of War herschrijven. Het eerste deel in de God of War-reeks kwam uit in 2005. De games vertellen het verhaal van Kratos, een Spartaanse krijger die het opneemt tegen mythologische wezens.

Het originele script voor de film werd geschreven door David Self, bekend van Road to Perdition. Self blijft de executive producer van het project.

Er wordt al sinds 2005 aan de film gewerkt, maar het raakt steeds in de problemen. De James Bond-acteur Daniel Craig weigerde het aanbod om de rol van Kratos te vertolken.

[Tour] Di Grégorio zit nog vast

Rémy Di Grégorio zit nog vast. Gisteren werd de Fransman van Cofidis op de rustdag van de Tour de France aangehouden en meegenomen naar Marseille voor verhoor in verband met mogelijke betrokkenheid bij een dopingzaak. Voor morgenmiddag moet een rechter besluiten of de wielrenner langer vast blijft zitten of voorlopig op vrije voeten wordt gesteld.

Naast Di Grégorio werden gisteren nog twee mannen aangehouden die worden verdacht van handel in verboden middelen. Eén van die mannen werd eerder vandaag vrijgelaten.

Cofidis heeft Di Grégorio voorlopig geschorst. Mocht blijken dat de Fransman zich inderdaad met doping heeft beziggehouden, dan zal hij worden ontslagen.

Sonic X Megaman aangekondigd

Archie Comics heeft vandaag een twaalfdelige stripboekenserie aangekondigd. Het gaat om een crossover van Sonic en Megaman. Twee stukken concept art werden vandaag gepubliceerd in de USA Today, een Amerikaanse krant. De stripboeken moeten volgend jaar uitkomen.

Bijna twintig jaar geleden begon Archie Comics al met het publiceren van Sonic-stripboeken. Ian Flynn, de schrijver van de huidige stripboeken voor Megaman en Sonic, ziet nu zijn ultieme droom uitkomen: "Mijn eerste droom kwam uit toen ik de Sonic-verhalen mocht schrijven. Daarna leefde ik mijn andere droomleven toen ik mocht werken aan Megaman. Dit is geen verrassing als je ziet hoeveel dromen van mij zijn uitgekomen."

Flynn gaat het verhaal voor de stripboeken schrijven en Patrick Spaziante levert de covers. Spaziante is ook een oude bekende, hij ontwierp de covers voor, onder andere, de SONIC: GENESIS-strips.

De co-CEO van Archie Comics, Jon Goldwater, is lovend: "Dit is een historisch moment. Niet alleen voor Sonic en Megaman, maar ook voor Archie Comics. We hebben een lange geschiedenis met Sonic en de Megaman-reeks loopt erg goed. Deze personages samenbrengen was iets waar iedereen op hoopte toen we de licenties in handen kregen."

Sonic x MegamanSonic x Megaman

Monsterlijke Bane op nieuwe 'The Dark Knight Rises' -poster

Met nog maar negen dagen te gaan voordat The Dark Knight Rises in de Nederlandse bioscopen verschijnt, zou je toch verwachten dat we al het promo materiaal toch wel gezien hebben. Mis! Vandaag is er een nieuwe, duistere, poster verschenen van supervillan Bane.

De grauwe poster ziet er haast uit als een opgepimpte compositieschets van Bane (Tom Hardy). In The Dark Knight Rises gaat deze schurk de strijd aan met Batman (Christian Bale). Het slotstuk van Christopher Nolan's Batman-trilogy duurt maar liefst 165 minuten en verschijnt 20 juli in de bioscoop.

Lees hier alvast een vooruitblik op The Dark Knight Rises.

Spot de vleermuis

Contador start in Eneco Tour

Alberto Contador maakt begin augustus zijn rentree in het peloton in de Eneco Tour. Vanwege een schorsing mist hij de Tour de France die nu bezig is en ook de Olympische Spelen moet hij aan zich voorbij laten gaan.

"De Eneco Tour zal een speciale koers worden voor mij. Om te beginnen sta ik te trappelen om terug te komen in de competitie", zo zei Contador. "De ronde loopt door twee landen waar de fietscultuur in de genen zit en waar mensen, meer dan waar ook ter wereld, van de koers houden. Ik heb me er in elk geval altijd al thuis gevoeld".

Contador wil dit jaar ook de Ronde van Spanje rijden.

Portugese artsen in staking

Portugese artsen gaan 48 uur staken tegen de bezuinigingsmaatregelen die naar hun overtuiging de publieke gezondheidssector verzwakken. De bonden in de sector klagen over het feit dat sommige artsen veel te veel uren werken en dat er steeds vaker private bedrijven worden ingehuurd om in publieke diensten te voorzien. Portugal moet stevig bezuinigen in ruil voor 78 miljard euro aan noodsteun van de Europese Unie.

Het is niet bekendgemaakt hoeveel artsen op de eerste dag aan de staking hebben deelgenomen. Veel afspraken zijn verzet in de aanloop naar de staking, die vorige maand al werd aangekondigd. Afdelingen voor spoedeisende hulp lijden niet onder staking.

'ADO Den Haag denkt aan Lukoki'

ADO Den Haag heeft Jody Lukoki op de korrel. Volgens Voetbal International hopen de Hagenaars de 19-jarige Ajacied komend seizoen te huren. ADO Den Haag heeft de selectie voor komend seizoen zo goed als rond. Trainer Maurice Steijn hoopt alleen nog een rechtsbuiten aan zijn selectie toe te voegen.

De Eredivisionist hoopt op 'afvallers' bij de Nederlandse topclubs, en heeft derhalve een oogje op Lukoki. "Verder hebben we ons huiswerk gedaan", aldus algemeen directeur Cees Driebergen. Lukoki maakte in het seizoen 2010/'11 zijn debuut voor Ajax. Vorig seizoen kwam hij tot zes competitiewedstrijden. Met de concurrentie van Derk Boerrigter, Miralem Sulejmani en Aras Özbiliz op de flanken, is de kans op speelminuten ook dit seizoen bijzonder klein.

"Alleen als er nog bepalende spelers vertrekken, zullen we ons roeren op de transfermarkt", vervolgt Van Driebergen. "Maar die aanwijzingen hebben we nog niet gekregen. Nee, ook niet voor Jens Toornstra."

ADO zag deze zomer met Lex Immers (Feyenoord) en Christian Kum (sc Heerenveen) twee dragende krachten vertrekken. Toornstra lijkt de volgende Hagenaar die voor een stap hogerop in aanmerking komt. De middenvelder heeft een contract tot 2013. De afgelopen maanden werd hij in verband gebracht met Swansea City en FC Utrecht.

PvdA wil opheldering over langstudeerboete

Staatssecretaris van Onderwijs Halbe Zijlstra (VVD) moet opheldering geven over het handhaven van de langstudeerboete. De PvdA vindt dat de maatregel 'op politiek wankele grond staat', blijkt uit Kamervragen van Tanja Jadnanansing.

De PvdA denkt dat de langstudeerboete geen lang leven is beschoren, gezien de politieke meerderheid die voor een afschaffing van de maatregel is. De partij vindt dat het kabinet op z'n minst moet wachten met de invoering totdat er een nieuw kabinet is.

De rechtbank in Den Haag bepaalde woensdag dat studenten die meer dan een jaar langer doen over hun studie de boete moeten betalen. Voor een groep deeltijdstudenten die zich voor 1 februari 2011 had ingeschreven, moet een uitzondering komen.

De PvdA wil nu van Zijlstra weten wat er gaat gebeuren met die groep deeltijdstudenten en wat de overige studenten kunnen verwachten.

GroenLinks-fractievoorzitter Jolande Sap zegt in een reactie dat de politiek snel een einde moet maken aan de langstudeerboete. Ze roept de andere partijen op 'om van het afschaffen een prioriteit te maken'.

"Ook andere partijen zeggen de maatregel niet meer te steunen, daarom moeten we werk maken van afschaffing na de verkiezingen", aldus Sap. Behalve de langstudeerboete wil ze ook dat de bezuinigingen van vierhonderd miljoen op het hoger onderwijs wordt teruggedraaid. "Studenten mogen niet via een achterdeur alsnog de rekening krijgen."

Woordvoerder Sharia4Holland beboet voor dreigement

Een woordvoerder van Sharia4Holland heeft een boete van 750 euro gekregen voor bedreiging van Geert Wilders. De 29-jarige man uit Woerden zei over de PVV-leider tijdens een persconferentie op de Dam in mei dat die lering moest trekken uit wat er met de cineast Theo van Gogh is gebeurd.

De politierechter in Amsterdam oordeelde woensdag dat de opmerking over de vermoorde Van Gogh kan worden geïnterpreteerd als een bedreiging. Naast de boete legde de rechter ook een voorwaardelijke celstraf van een maand op om te voorkomen dat de verdachte opnieuw in de fout gaat.

Justitie had 150 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke celstraf geëist.

Spaanse rechtsback voor vijf jaar naar Leverkusen

Rechtervleugelverdediger Daniel Carvajal Ramos speelt de komende jaren in de Bundesliga. De 20-jarige Spanjaard heeft voor vijf jaar getekend bij Bayer Leverkusen, meldt de nummer vijf van het afgelopen seizoen vandaag. Carvajal kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Real Madrid Castilla, het tweede elftal van de Koninklijke.

Bayer-directeur Wolfgang Holzhäuser is blij dat de zoektocht naar een geschikte rechtsback succesvol is afgerond. "Met deze transfer hebben we de cruciale positie van rechtervleugelverdediger voor de toekomst ingevuld."

Ook sportief directeur Rudi Völler toont zich complimenteus. "Daniel past perfect in onze manier van spelen. Hij heeft veel klasse en aanvallende kwaliteiten, en zal zich bij ons verder ontwikkelen."

Schippers: wachtlijsten terug met SP

De plannen die de SP heeft voor de gezondheidzorg leiden ertoe dat de wachtlijsten terugkeren. Dat zegt minister van Volksgezondheid en nummer twee op de kandidatenlijst van de VVD Edith Schippers in een interview met de nieuwssite nu.nl.

Volgens de bewindsvrouw hangt er 'een soort romantiek' rond budgettering, waarbij het geld voor de zorg over de regio wordt verdeeld en niet langer naar de prestatie gaat zoals nu. "Een partij als de SP is heel erg voor budgettering, maar dat brengt de wachtlijsten terug, en daar waren we nu net vanaf."

De voorstellen van de partij van Emile Roemer betekenen niet alleen dat er een einde komt aan het steeds beter en goedkoper worden van behandelingen, maar ook 'op is op', vervolgt Schippers. Dat is de 'bijl aan de wortel van de solidariteit in de zorg'. "Want dan krijg je weer dan mensen die het kunnen betalen, zich in het buitenland laten behandelen. En mensen met een middeninkomen staan hier op de wachtlijst."

"Dat is pas tweedeling: je betaalt met een laag- of middeninkomen wel premie, maar als je zorg nodig hebt, is die er niet", aldus Schippers.


Schippers: wachtlijsten terug met SP (Foto: Novum)

Regisseur David Lynch wordt weer vader

David Lynch mag weer luiers gaan verschonen. De 66-jarige regisseur van films als The Elephant Man en Blue Velvet wordt weer vader. Lynch verwacht met zijn 29-jarige vrouw Emily Stofle in augustus hun eerste kindje, bevestigt hij tegenover de Amerikaanse krant USA Today.

"Het stel is dolblij met het nieuws en kijkt uit naar hun eerste kind samen", staat te lezen in verklaring. De actrice speelde een rol in zijn film Inland Empire uit 2006. In dat jaar scheidde Lynch van zijn derde vrouw na een huwelijk van een maand. Hij trouwde in 2009 met Stofle.

De excentrieke regisseur en muzikant heeft al drie kinderen van drie verschillende vrouwen. Zijn 44-jarige dochter Jennifer en 30-jarige zoon Austin Jack zijn ook werkzaam als regisseur.

Ruiter O'Connor toch naar Spelen

Springruiter Cian O'Connor zal toch meedoen aan de Olympische Spelen in Londen. De Ier zal zijn landgenoot Denis Lynch vervangen. Lynch kan niet beschikken over zijn paard Lantinus 3.

Acht jaar geleden tijdens de Olympische Spelen in Athene veroverde O'Connor goud. Nadat zijn toenmalige paard Waterford Crystal positief was bevonden op een verboden product moest hij die medaille echter weer inleveren.

Tijdens de Spelen in Londen zit O'Connor op de rug van Blue Lloyd.

Channing Tatum wordt Evel Knievel

Channing Tatum gaat Evel Knievel spelen in een biografische film over de Amerikaanse stuntman. De 32-jarige Tatum gaat de film ook produceren, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Evel Knievel was een waaghals die vooral bekend werd van de enorme sprongen die hij met zijn motor wist te maken. Daarbij had hij vaak een Amerikaanse vlag om. Niet alle stunts gingen goed, zo raakte hij een maand in coma na een sprong van 50 meter en brak hij 433 keer een bot. De stuntman overleed in 2007 op 69-jarige leeftijd.

Het onstuimige leven van Knievel is vaker onderwerp van een film geweest. George Hamilton kroop in 1971 in zijn huid voor de film Evel Knievel en de stuntman speelde zichzelf in de actiefilm Viva Knievel! Daarnaast zijn er een paar tv-films over zijn leven gemaakt. Nu is de beurt aan Channing Tatum.

De Amerikaanse acteur is momenteel in de bioscopen te zien in de remake van tv-serie 21 Jump Street en vanaf donderdag in de stripperfilm Magic Mike, dat losjes gebaseerd is op zijn eigen leven. Hij begint binnenkort aan de opnamen van Foxcatcher over het leven van worstelaar David Schultz. Daarnaast werkt hij aan nog zes andere films.

Tatum en Knievel

Flevolanders hebben hoogste schulden

Inwoners van de provincie Flevoland hebben de meeste en hoogste schulden, blijkt uit gegevens van incassobureau Lindorff. Het aantal vorderingen per huishouden ligt vijftig procent hoger dan gemiddeld in Nederland. Huishoudens in de Flevopolder hebben gemiddeld achttien procent meer schuld.

Het incassobureau stuurde eind mei een sms-bericht naar mensen met openstaande vorderingen, omdat in die maanden het meeste vakantiegeld wordt gestort. In de provincie Noord-Holland was de respons het grootste, 8,7 procent van schuldenaren in Noord-Holland betaalde binnen twee weken. Ook werden tientallen nieuwe betalingsregelingen afgesproken.

Een woordvoerder van Lindorff denkt dat de Noord-Hollanders vaker betaalden omdat het economisch beter gaat in die provincie. "De afgelopen periode realiseerde Noord-Holland van alle provincies de meeste economische groei", zegt de woordvoerder. "Dit kan verklaren waarom het betaalgedrag in Noord-Holland beter is dan in andere provincies."

Opa met buks opgepakt na bedreiging kleindochter

Een arrestatieteam heeft dinsdagavond een Friese opa opgepakt die zijn kleindochter en haar vader bedreigde met een luchtbuks. De 75-jarige man uit Augustinusga greep naar het luchtdrukgeweer nadat de 24-jarige kleindochter ruiten van zijn woning ingooide. Daarop belden zij de politie.

De kleindochter en haar 49-jarige vader zeiden tegen de politie dat de opa geestelijk niet orde was en dat hij meerdere wapens in huis had. Om die reden werd de wijk deels afgesloten en een arrestatieteam opgetrommeld. De politie moest de opa uit zijn huis halen, omdat hij weigerde naar buiten te komen.

In de woning werden een luchtbuks en munitie gevonden, maar geen andere wapens. Over de achtergrond van de ruzie doet de politie geen mededelingen.

Turnleraar opgepakt voor ontucht

Een turnleraar van een sportvereniging in Den Bosch is dinsdag opgepakt op verdenking van ontucht met een minderjarige jongen. Dat schrijft het Brabants Dagblad. Het gaat om een 38-jarige man uit Nederweert, zegt een woordvoerder van de politie. De politie wil uit privacyoverwegingen niet zeggen of de verdachte inderdaad een turnleraar is.

De man werd dinsdag in zijn woning in het Limburgse Nederweert aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in Den Bosch ontuchtige handelingen te hebben gepleegd met een jongen. Bij doorzoeking van het huis van de verdachten is onder meer zijn computer in beslag genomen.

Er is twee weken geleden aangifte gedaan tegen de turnleraar. Er zijn nog geen meldingen van andere slachtoffers.

De turnvereniging waar de man werkt, was niet direct bereikbaar voor een reactie.

Nine Inch Nails-frontman schrijf titelsong Black Ops 2

Trent Reznor, de frontman van de Amerikaanse band Nine Inch Nails, gaat de titelsong van Call of Duty: Black Ops 2 verzorgen. Dat maakt muziekwebsite NME woensdag bekend. De muzikant componeerde eerder muziek voor films als The Girl With The Dragon Tattoo en The Social Network.

De titelsong van Call of Duty: Black Ops 2 wordt volgens Reznor een agressief rocknummer met een sinistere ondertoon. De rest van de soundtrack wordt verzorgd door componist Jack Wall die eerder muziek voor het futuristische Mass Effect 2 schreef.

Call of Duty: Black Ops 2 speelt zich af in de nabije toekomst. Niet alleen vechten spelers tegen terroristen, maar ook tegen op afstand bestuurbare vliegtuigen en robots. Een belangrijke terrorist heeft de hand weten te leggen op Amerikaans wapentuig en gebruikt dat nu tegen het land zelf.

De nieuwe Call of Duty ligt dit najaar in de winkel. Het spel verschijnt onder meer voor de pc, Xbox 360, PlayStation 3 en Wii U.


Nine Inch Nails-frontman schrijf titelsong Black Ops 2 

Italiaanse webshop verklapt meer Wii U-titels

Webshops zijn nooit echt een betrouwbare bron voor releasedata of nieuwe aankondigingen. Sommige gamers kunnen zich vast nog wel de vermelding van Giftpia voor GameCube bij Play.com herinneren die uiteindelijk nooit is verschenen.

Toch melden we vandaag een update vanwege Gamestop Italië die titels online zet. Het betreft namelijk games met releasedata en prijzen. Bovendien zijn de titels allemaal zeer geloofwaardig. 

- 21.11.12: Rise of the Guardians (EUR 54.98)
- 29.11.12: Ben10 Omniverse (EUR 54.98)
- 29.11.12: F1 Race Stars (EUR 54.98)
- 29.11.12: Ninja Gaiden 3: Razor's Edge (EUR 59.98)
- 29.11.12: Tekken Tag Tournament 2 (EUR 54.98)
- 30.11.12: Warriors Orochi 3 (EUR 59.98)
- 30.11.12: Sonic & All-Star Racing Transformed (EUR 59.98)
- 30.12.12: Sport Island (EUR 59.98)
- 15.02.13: PES 13 (EUR 59.98)

Ze hebben de Wii U staan op 7 december voor 400 euro. Het is nog even afwachten of alle info klopt.

'Van der Vaart op de wip bij Tottenham'

Rafael van der Vaart moet vrezen voor zijn plek bij Tottenham Hotspur. Volgens de Evening Standard wil de nieuwe coach André Villas-Boas de 29-jarige middenvelder verkopen om zo geld op te halen voor de hervorming van de Spurs-selectie. Van der Vaart kan rekenen op interesse vanuit Duitsland van Hamburger SV en Schalke 04.

Volgens de Londense krant zou Villas-Boas een fan zijn van Van der Vaart, maar is hij wel bereid de oud-Ajacied op te offeren. De 99-voudig international van Oranje behoort met een weeksalaris van bijna negentigduizend euro tot de grootverdieners van de club. Ook een vertrek van Luka Modric naar Real Madrid behoort voor Villas-Boas tot de mogelijkheden voor het creëren van extra koopkracht.

Van der Vaart kwam twee seizoenen geleden over van Real Madrid en kwam sindsdien tot 24 goals in 61 competitiewedstrijden. Hij speelde eerder ook voor HSV en Ajax.

Wekelijkse Windows Phone game-update

Elke woensdag verschijnt er minstens één nieuwe game voor Windows Phone via Xbox Live en is er minstens één game een week lang in de aanbieding. Hieronder vind je het overzicht van week 28.

De nieuwe game is deze week Gun Bros., een top down arcade shooter waarin jij samen met je 'Bro' op alles schiet wat beweegt. Klassieke actie dus. Gun Bros. kost in principe niets aangezien het een zogenaamde Free to Play-game is. De basis is gratis en je kunt de game uitspelen zonder een stuiver uit te geven, maar sommige extra's en stoere wapens kosten wel geld.

In de aanbieding is deze week Plants vs Zombies, het welbekende tower defense-spel van Popcap waarin je jouw huis beschermt tegen zombies door allerlei planten in je tuin neer te zetten. PvsZ kost nu € 2,99 in plaats van het gebruikelijke € 4,99.

Aykroyd vindt scenarist Ghostbusters III

Ghostbusters 3 heeft een nieuwe screenwriter. Niemand minder dan Etan Cohen, die eerder verantwoordelijk was voor het Men in Black 3-scenario, neemt de dan Aykroyd-film onder handen.

Eerder vertelde Bill Murray dat er nog geen goed script is voor Ghostbusters III. In een ander interview vertelde Murray dat The Office-scenaristen Lee Eisenberg en Gene Stupnitsky wel een script hadden gemaakt, maar deze direct in de prullenbak is gesmeten. Twee weken later gaf Aykroyd aan dat hij scenaristen zocht voor het derde deel van de komische spokenfilmreeks. Deze vacature lijkt nu te worden ingevuld door Cohen.

De nieuwe Ghostbusters is niet de enige bovennatuurlijke komedie waar Cohen aan werkt: binnenkort maakt hij zijn regiedebuut met de film Boy Scouts vs Zombies. Eerdere projecten van de scenarist zijn naast het eerder genoemde Men in Black III de films Tropic Thunder en Idiocracy.

Boullier: "Zege komt dit jaar wel"

Lotus-teambaas Eric Boullier denkt dat zijn renstal dit seizoen nog wel een Formule 1-race zal gaan winnen. De Fransman baseert zijn uitspraken op de goede prestaties van het team dit seizoen. Er werden al verschillende podiumplaatsen behaald, maar een zege lag nog buiten bereik.

Boullier meldt tegenover Autosport dat het binnen zijn team nog niet begint te knagen dat de hoogste trede van het podium nog niet beklommen is. "Ik moet zeggen dat we helemaal niet gefrustreerd zijn. Het is pas de negende race van dit seizoen. We hebben nog elf Grands Prix voor de boeg, die overwinning komt nog wel. Elke race doen we mee om de prijzen, dus het komt echt nog wel."

Wel is er een punt van verbetering. "We hebben echt betere kwalificaties van onze beide auto's nodig. Misschien had Kimi Räikkönen zich in de top vier kunnen nestelen als we eerder de juiste banden hadden gemonteerd. Verder van voren starten biedt ons een grotere mogelijkheid om te winnen, dat is de sleutel. We zijn snel in de wedstrijd, we kunnen vertrouwen op goede strategieën, maar zonder betere kwalificaties blijft het lastig."

Immers wil na loopbaan in voetbal actief blijven

Lex Immers verruilde deze zomer ADO Den Haag voor Feyenoord. De aanvaller heeft zijn carrièreverloop al in z'n hoofd. Immers hoopt na z'n actieve loopbaan trainer te worden.

Een terugkeer bij zijn grote liefde ADO behoort voor Immers tot z'n carrièreplannen. Maar voorlopig is dat niet aan de orde, zegt Immers in gesprek met NUsport. "Mijn ideaalbeeld is: drie tot vier jaar bij Feyenoord spelen, dan misschien nog voor twee jaartjes naar een mooie club in het buitenland en tot slot een jaartje afbouwen bij ADO. Dan is het wel mooi geweest, denk ik."

Vervolgens wil Immers graag in het voetbal actief blijven. "Na mijn carrière wil ik jeugdtrainer worden; lekker met C- of B-junioren aan de slag. Bij ADO óf bij Feyenoord. Aan een baantje buiten het voetbal zal ik niet snel meer beginnen. Hamburgers bakken, zoals vroeger bij McDonald's, doe ik alleen nog thuis."

Immers is 26 jaar en begint volgende maand bij Feyenoord aan zijn zesde seizoen in het betaalde voetbal en vijfde in de Eredivisie. Bij Feyenoord neemt hij rugnummer tien over van de naar Manchester City teruggekeerde publiekslieveling John Guidetti.

Ontmoet Ouya, een gameconsole voor 99 dollar

Kickstarter wordt veel gebruikt om games of gadgets te laten financieren door het grote publiek. Ook de Ouya, een gameconsole die draait op Android, begon gisteren op Kickstarter met de vraag voor financiering. Binnen 12 uur was het doel bereikt en daarmee is er een record gezet.

Nog niet eerder was er een project dat zo snel zijn doel haalde. Niet de adventure van Double Fine (die de hele Kickstarter-hype startte in de gamesindustrie), en ook niet de Pebblewatch (de populairste gadget op Kickstarter tot voor kort). Maar wat is deze Ouya dan precies?

Ouya is een gameconsole die draait op Android en daarmee een revolutie moet betekenen in de industrie. Waar de nieuwe consoles van Nintendo en Sony vaak honderden euro's kosten zou een Ouya maar 99 dollar kosten, inclusief console en controller. De specificaties van het apparaat zijn als volgt:

Tegra3 quad-core processor
1GB RAM
8GB of internal flash storage
HDMI connection to the TV, with support for up to 1080p HD
WiFi 802.11 b/g/n
Bluetooth LE 4.0
USB 2.0 (one)
Wireless controller with standard controls (two analog sticks, d-pad, eight action buttons, a system button), a touchpad
Android 4.0

Voor meer info, en om te doneren, neem je een kijkje op de Kickstarter-pagina voor Ouya.

ouya

TROS schrapt Nationaal Songfestival niet voor Anouk

De TROS is niet van plan het Nationaal Songfestival te schrappen voor Anouk. De zangeres liet dinsdagavond via Facebook weten een perfect nummer voor het liedjesfestijn te hebben geschreven, maar wil niet meedoen aan een voorronde. De omroep heeft echter geen oren naar de wensen van Anouk.

"We zijn blij verrast dat Anouk meedenkt over het Songfestival", laat een woordvoerder van de TROS weten aan Novum Nieuws. De omroep is wel bereid met Anouk om de tafel te gaan zitten. "Maar ze moet wel meedoen aan de Nederlandse voorronde, dat staat vast. We denken dat ze daar hoge ogen gaat gooien."

Volgens de woordvoerder is Anouk bij John de Mol en Talpa terechtgekomen met wat de zangeres bestempelt als een 'killersong'. Zo hoorde ze dat ze eerst aan het Nationaal Songfestival moet meedoen om aan het Eurovisie Songfestival deel te mogen nemen.

"Daar is ze blijkbaar teleurgesteld over", aldus de woordvoerder. "Maar we willen het publiek en een jury laten bepalen wat het beste liedje is." Het is nog niet bekend hoe het Nationaal Songfestival, dat eerder dit jaar werd gewonnen door Joan Franka, er volgend jaar precies uit gaat zien. De voorronde voor het Europese liedjesfestijn vindt naar verwachting in januari plaats.

Franka strandde in mei in de halve finale van de liedjeswedstrijd. Nederland heeft acht keer op rij de eindstrijd niet gehaald. Anouk denkt met haar nummer Nederland naar de finale te kunnen zingen. "Maar helaas, de TROS maakt er liever weer de zoveelste talentenshow van", reageerde Anouk. "Het gaat blijkbaar meer om het vullen van zendtijd dan om een keer een kans te hebben om in de finale te komen. Jammer hoor."

Steekpartij en ongeluk op set Sandra Bullock-film

De opnamen van de politiekomedie The Heat zijn in volle gang en de filmmakers worden dagelijks geplaagd. Woensdag was er een dodelijke steekpartij vlakbij de opnamen van de film en dinsdag knalde al een stadsbus op een trailer van de filmcrew, waarbij vijftien lichtgewonden vielen.

De politie heeft een verdachte opgepakt die vermoedelijk verantwoordelijk is voor de dodelijke steekpartij. Daarbij kwam volgens de politie een man om het leven en raakten twee mensen gewond. De slachtoffers zijn tussen de 17 en 21 jaar oud.

De opnamen van The Heat zijn vorige week begonnen in de Amerikaanse stad Boston. De 47-jarige Bullock speelt in de film een FBI-agent die moet samenwerken met een onconventionele agente uit Boston, een rol van Melissa McCarthy, om een Russische misdadiger op te pakken. Paul Feig, bekend van Bridesmaids, regisseert de film.


Steekpartij en ongeluk op set Sandra Bullock-film (Foto: Novum)

Tijgers doden man in dierentuin Kopenhagen

Tijgers hebben een jonge man gedood die stiekem over de omheining van hun verblijf in de dierentuin in de Deense hoofdstad Kopenhagen was gekropen. Dierenverzorgers sloegen alarm, toen ze de man 2,5 uur voor de opening aantroffen in het tijgerverblijf. Pogingen om hem te redden waren tevergeefs.

Waarom de man bij de tijgers was, konden de autoriteiten niet zeggen. De  21-jarige man kwam van oorsprong niet uit Denemarken. Hij had wel een verblijfsvergunning.

Het komt af en toe voor dat mensen 's nachts de dierentuin binnendringen.

Hou je calorieën bij met Kinect Playfit

Microsoft lanceert vandaag in Amerika, later in overige regio's, Kinect Playfit. Playfit is een soort van hub voor al je actieve games, zoals Dance Central 2, Kinect Star Wars en YourShape Fitness, waarmee je onder andere kunt bijhouden hoeveel calorieën je al hebt verbrand, leaderboards bij kunt houden en nog meer van dat soort dingen.

Met dank aan SpankmasterC voor de submit.

Langstudeerboete mag van rechter

Studenten die meer dan een jaar langer doen over hun studie, zijn verplicht de zogenoemde langstudeerboete te betalen. Dat heeft de rechtbank in Den Haag woensdag bepaald in een kort geding over het verhoogde collegegeld voor langstudeerders, dat drie studentenorganisaties hadden aangespannen tegen de staat.

Voor een groep deeltijdstudenten moet wel een uitzondering gemaakt worden, vindt de rechter. Het gaat om de groep die zich voor 1 februari 2011 had ingeschreven. Deze deeltijdstudenten kunnen wanneer ze nominaal studeren namelijk al in aanmerking komen voor het verhoogde collegegeld en dat is volgens de rechtbank in strijd met het gelijkheidsbeginsel.

Voor voltijdstudenten vervalt het recht op onderwijs niet door de verhoging van het collegegeld voor langstudeerders, oordeelde de rechter. Volgens de rechtbank is het feitelijk niet onmogelijk om te blijven studeren. Ook het feit dat nominaal studerende studenten niet geraakt worden en dat er de mogelijkheid is een jaar langer over de studie te doen werd meegewogen.

De langstudeerboete of 'Halbeheffing', genoemd naar staatssecretaris van Onderwijs Halbe Zijlstra (VVD), moet studenten stimuleren hun opleiding snel af te maken. Het collegegeld wordt met 3063 euro verhoogd als studenten tijdens hun bachelor- of masteropleiding meer dan een jaar extra nodig hebben. De wet werd vorige zomer goedgekeurd door de Eerste en Tweede Kamer en gaat vanaf komend studiejaar in.

De studentenorganisaties hadden het kort geding aangespannen in de hoop dat de maatregel aangepast zou worden. De organisaties vinden het onterecht dat Zijlstra de regels 'tijdens het spel heeft veranderd'. De maatregel geldt namelijk niet alleen voor nieuwe studenten, maar ook voor studenten die al bezig zijn. Ook vinden zij dat deeltijd- en voltijdstudenten over een kam worden geschoren.

Afgelopen collegejaar stonden volgens de Landelijke Studenten Vakbond 79 duizend studenten ingeschreven die meer dan een jaar extra deden over hun studie. Volgend jaar zijn dat er volgens de bond sowieso meer dan 66 duizend. Alleen studenten met een chronische ziekte, een bestuursfunctie of studenten die een schakeljaar volgen na hun hbo-diploma ontlopen de maatregel. Een recente oproep van meerdere onderwijsbestuurders om ook topsporters te ontzien van de boete werd door Zijlstra afgewezen. De Fontys Hogeschool liet daarop weten voor haar topsportstudenten het verhoogde collegegeld te compenseren.

The Secret World krijgt maandelijks nieuwe content

Ragnar Tornquist, ontwikkelaar van The Secret World, heeft aangegeven dat de game maandelijks nieuwe content gratis krijgt. Wat de eerste update zal gaan inhouden wordt later deze week bekendgemaakt.

Tornquist heeft wel in grote lijnen omschreven wat we kunnen verwachten. Zo moet er elke maand een 'Mission Pack' uitkomen, komen er nieuwe wapens en de eerste 'Raid' zal afspelen in New York City. Het aanpassen van je personage door middel van kleding en dergelijke wordt nog uitgebreider. Het gevechts-systeem zal continu aangepast worden, huisdieren worden verbeterd en seizoensgebonden-evenementen staan ook in de planning.

[Tour] Etappe van vandaag

Met Bradley Wiggins stevig in de gele trui wordt er vandaag weer verder gekoerst in de Tour de France. Na de rustdag wacht een nieuwe bergrit met daarin een eerste klim van buitencategorie.

Mâcon
De kleine stad Mâcon heeft 35.000 inwoners en is bekend om zijn wijn. Jaarlijks worden liefst 50 miljoen flessen wijn geëxporteerd vanuit de streek. In Mâcon wordt de jaarmarkt Foire International des Vins de France gehouden.

Mâcon heeft de Tour de France vier keer eerder op bezoek gehad. De laatste keer was in 2005, toen Matteo Tossato als eerste van een vluchtersgroep over de streep wist te komen.

Bellegarde-sur-Valserine
Bellegarde-sur-Valserine kent een kleine 12.000 inwoners en heeft de Tour de France nog niet eerder op bezoek gehad. De plaats, die toen nog onbewoond was, werd al genoemd door Julius Caesar in het boek Commentarii Rerum in Gallia Gestarum als een strategische doorgangsplek.

Etappebeschrijving
De renners mogen vandaag weer de bergen in. De opbouw van de rit is vrij rustig met de eerste klim na dik tachtig kilometer, als de Côte de Corlier van de tweede categorie beklimmen moet worden. Na een plateau en een afdaling volgt de eerste buitencategorie klim.

De Col du Grand Colobier is een klim van liefst 17,4 kilometer lang en is gemiddeld 7,1% steil. Renners die niet goed uit de rustdag zijn gekomen krijgen na de klim echter genoeg tijd om een achterstand goed te maken, want na de klim volgt nog een afdaling en daarna een klim van derde categorie. Op de top van de Col de Richemond is het nog twintig kilometer dalen en vlak na de finish in Bellegarde-Sur-Valserine. Het lijkt een ideale dag te zijn voor vluchters.

Profiel
Overzicht etappe 10 Tour de France 2012 (Bron: letour.fr)

Algemeen klassement na etappe negen

# Naam Ploeg Land Tijd
1 Bradley Wiggins SKY GB 39.09.20
2 Cadel Evans BMC AUS +1.53
3 Chris Froome SKY GB +2.07
4 Vincenzo Nibali LIQ ITA +2.23
5 Denis Menchov KAT RUS +3.02
6 Haimar Zubeldia RSh SPA +3.19
7 Maxime Monfort RSh BEL +4.23
8 Tejay van Garderen BMC VS +5.14
9 Jurgen v.d. Broeck LOT BEL +5.20
10 Nicolas Roche AG2 IER +5.29


FOK!sport favorieten voor de etappe
***** Sandy Casar
**** David Moncoutié, Simon Gerrans
*** Chris Anker Sörensen, Dan Martin
** Pierrick Fedrigo, Fabrice Jeandesboz
* Steven Kruijswijk, Johnny Hoogerland

Terpstra vreest voor deelname Spelen

Niki Terpstra vreest voor zijn deelname aan de Olympische Spelen, zo meldt hij aan de Telegraaf. De Nederlander van Omega Pharma-Quick Step viel gisteren in de Ronde van Polen en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Daar werden twee hechtingen in zijn linkerknie aangebracht en er werden foto's gemaakt van zijn linkerschouder en sleutelbeen. Deze leken niet gebroken te zijn. "Ik denk ook niet dat dat het geval is, maar wel dat de spieren beschadigd zijn. Morgen (vandaag, red). in het Belgische Herentals ga ik langs voor een second opinion. Hopelijk valt het allemaal mee en kan ik gewoon trainen. Ja, op dit moment heb ik best wel vrees dat ik de Spelen zou kunnen missen."

Terpstra is kopman van het Nederlandse team dat op de Spelen actief zal zijn. Hij is op dit moment de beste eendagsrenner die Nederland op de been kan brengen. Hij onderstreepte dit door nationaal kampioen te worden en in het voorjaar Dwars door Vlaanderen te winnen. Ook eindigde hij in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix bij de voorsten. In Londen zal hij naast de wegwedstrijd ook de tijdrit gaan rijden.

Sharapova draagt Russische vlag bij openingsceremonie

Maria Sharapova draagt de Russische vlag bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen later deze maand in Londen. Het olympisch comité van Rusland heeft dit bekendgemaakt.

"Een logische keuze. Vorige maand won ze Roland Garros, waardoor ze haar Grand Slam compleet heeft", zo zegt chef de mission Aleksander Sjoekov. Sharapova is de eerste Russische vrouw die tijdens de openingsceremonie van de Spelen de vlag mag dragen.

De 25-jarige tennisster zegt in een reactie dat ze niet lang hoefde na te denken over het verzoek. "Ik was zo blij toen ik een sms'je kreeg van de voorzitter van onze tennisbond met dit aanbod, ik kon het eerst niet geloven. Natuurlijk heb ik 'ja' gezegd."

Busje vat vlam in India, 14 doden

Veertien leden van één familie zijn in het noorden van India levend verbrand toen het minibusje waarin ze reisden in brand vloog. Onder de doden zijn tien kinderen, zei de Indiase politie woensdag. Zes mensen raakten gewond.

Volgens de politie vatte het voertuig, dat op gas reed, vlam nadat er kortsluiting was ontstaan. De gasfles ontplofte vervolgens waarschijnlijk waardoor het busje een vuurbal werd met de passagiers binnenin. Zij konden geen kant op, aldus de politie.

In totaal zaten er twintig mensen in het voertuig. De familie kwam terug van een bruiloft.

Mitsubishi verkoopt NedCar aan VDL

Mitsubishi verkoopt NedCar aan de Eindhovense fabrikant van onder meer bussen, VDL Groep. Dat werd vandaag bekendgemaakt.

De Japanse onderneming verkoopt de NedCarfabriek in Born voor 1 euro en gaf aan dat er geen banenverlies op zal treden. Voor Mitsubishi zelf levert de verkoop van de fabriek voor het symbolische bedrag 28 miljard yen (bijna 290 miljoen euro) verlies op in het boekjaar 2012-2013.

Mitsubishi produceerde in Born de Colt en de Outlander, maar zag daar geen toekomst meer in. De fabriek leek te moeten sluiten, totdat VDL zich meldde. Het nieuw te vormen bedrijf VDL-NedCar heeft ook de eerste klant al gevonden: maandag liet BMW weten dat het Mini's wil laten bouwen in de fabriek.

De 1500 medewerkers van NedCar komen binnenkort tijdelijk thuis te zitten, maar ze krijgen hun salaris doorbetaald totdat het nieuwe bedrijf opengaat. Naar verwachting gebeurt dat eind 2014. Vakbonden en VDL hebben daar maandagavond afspraken over gemaakt.

De verkoop van NedCar aan VDL is nog niet rond relativeerde een woordvoerster van VDL het nieuws. "Hartstikke mooi nieuws, en we vertrouwen op een goeie afloop", aldus de woordvoerster. "Maar er zijn nog geen handtekeningen gezet door VDL en Mitsubishi, het gaat om een principe-akkoord''.

De woordvoerster benadrukte woensdagochtend dat er op verschillende gebieden nog verder onderhandeld moet worden, en dat de zaak alleen doorgaat als alle betrokken partijen hun handtekening onder een akkoord zetten.

Mitsubishi verkoopt NedCar aan VDL
Mitsubishi verkoopt NedCar aan VDL (Foto: ANP)

Inspectie wordt strenger op de bouw

De Inspectie SZW gaat strenger optreden tegen het onnodig hoge ziekteverzuim in de bouw. Het ziekteverzuim is 5,5 procent en bijna de helft daarvan komt door lichamelijke belasting, deels door overtreding van de Arbo-regels. Er zullen sneller boetes worden opgelegd, meldt de inspectie woensdag.

De inspectie heeft een lijst van vijftien zware beroepen in de bouw gemaakt. Die zullen de komende vier jaar strenger gecontroleerd worden op het naleven van de Arbo-wet. Dit jaar wordt extra gelet op onder anderen betonstaalvlechters, metselaars en glaszetters.

Bijna de helft van de betonstaalvlechters en een derde van de glaszetters heeft rugklachten. Van de metselaars heeft 38 procent last van zijn rug door het vele bukken en werken vlak boven de grond.


Inspectie wordt strenger op de bouw (Foto: Novum)

Collectors edition Risen 2: Dark Waters per direct te koop voor consoles

De collectors edition van het Piranha Bytes-spel Risen 2: Dark Waters, die Steelbeards Treasure zal heten, is per direct te preorderen voor Xbox 360 en PlayStation 3.

Behalve onder andere boekjes, artwork, een beeldje, een soundtrack-cd en een making-of-dvd zal er ook exclusieve content en dlc bijzitten met onder andere twee nieuwe quests en kleding voor de ingame-personages.

Complete set:

  • een op hout lijkende schatkist van 44cm x 27,5 cm x19,5 cm
  • een 18 centimeter hoog met de hand geschilderd beeldje van Jaffar de gnoom
  • het spel Risen 2
  • piratenvlag van 100x60
  • een spelgids van meer dan 200 pagina's aan tips en walkthroughs
  • pen in de vorm van een bot
  • soundtrack-cd
  • making-of-dvd
  • exclusive content: piratenkapiteinsoutfit, piratenlaarzen en -hoed, pistool en de ring van de meesterleerling
  • dubbele poster met landkaart van beide werelddelen en artwork
  • dlc "Schateiland" en "Luchttempel" met twee unieke quests
  • twintig Art of Risen 2 Collector Cards
  • doodshoofd-amulet van zink
  • stickerset met drie verschillende formaten en motieven
  • individueel genummerd certificaat voor de eigenaar van de collectors edition

Steelbeards Treasure kost 99,99 euro.

Risen 2: Dark Waters zal vanaf 3 oktober in de winkels liggen voor Xbox 360 en PlayStation 3.

Risen 2: Dark Waters collectors edition voor consoles

GroenLinks wil onderzoek vanwege Odfjell

De GroenLinks-fractie in Rotterdam wil dat er een onderzoek komt naar het functioneren van milieudienst DCMR. Fractievoorzitter Arno Bonte dient daar woensdag een verzoek over in bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Hij vindt dat DCMR 'grote steken heeft laten vallen' bij de inspectie van chemiebedrijf Odfjell, zo laat de partij weten.

Odfjell ligt al enkele maanden onder vuur vanwege het ontsnappen van grote hoeveelheden chemische stoffen en het niet naleven van de veiligheidsregels. DCMR liet vorige week al weten dat het Odfjell te veel vertrouwen heeft gegeven.

GroenLinks zegt zich zorgen te maken over de Rotterdamse milieudienst. "DCMR gedraagt zich als schoothondje van de chemiebedrijven. Terwijl de dienst juist een waakhond voor de veiligheid en gezondheid van de omwonenden zou moeten zijn."

Mollema denkt aan deelname Vuelta

Bauke Mollema twijfelt of hij na zijn mislukte poging een goed klassement in de Tour de France te rijden, net als vorig jaar zal meedoen aan de Ronde van Spanje. Dit meldt De Telegraaf.

"Dat is een serieuze optie. Vorig jaar is gebleken dat die combinatie kan werken. Maar laten we eerst eens kijken hoe ik uit de Tour kom. Ik ben hier nog niet klaar", zo zegt Mollema die vorig jaar een sterke Vuelta reed. Hij eindigde als vierde in het eindklassement.

Verdachte psychiater weer aan het werk

De van fraude verdachte psychiater Sinan G. is sinds maart weer aan het werk. Hij mocht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) sinds augustus vorig jaar niet meer aan de slag omdat hij verdacht wordt van fraude, maar volgens een woordvoerder van de IGZ zijn er nu afspraken gemaakt om de zorgverlening te waarborgen.

G. wordt er samen met een collega van verdacht voor 1600 'patiënten' uitkeringen en persoonsgebonden budgetten (pgb's) te hebben geregeld door valse medische verklaringen op te stellen. Zo zou voor tientallen miljoenen euro's zijn gefraudeerd. De artsen en de neppatiënten deelden de opbrengsten.

Volgens de IGZ staat G. onder verscherpt toezicht. Hij mag weer werken, maar een andere psychiater kijkt namens de inspectie mee naar zijn medische dossiers om het niveau van de zorg te waarborgen. "Hij wordt verdacht van fraude. De rechter moet zich daar nu over uitspreken en over of hij zijn beroep nog mag uitoefenen."

G. werkt in een instelling in Berkel en Rodenrijs die zich richt op patiënten met een niet-westerse achtergrond, voornamelijk Turken, Afghanen en Iraniërs.

Peter O'Toole stopt als acteur

Peter O'Toole heeft dinsdag aangekondigd dat hij als acteur in films en op het toneel stopt. De Ierse acteur, die op 2 augustus 80 jaar wordt, werd acht keer voor een Oscar genomineerd, maar won het beeldje nooit. Wel kreeg hij in 2003 een ere-Oscar voor zijn gehele oeuvre.

O'Toole kreeg zijn eerste Oscarnominatie voor zijn rol in de beroemde film Lawrence of Arabia (1962). In 1969 was het weer raak, hij werd genomineerd voor zijn rol als koning Hendrik II in het drama The Lion in Winter. Zijn achtste nominatie kreeg hij voor zijn prestaties in de film Venus (2006). Hij wil de komende tijd veel tijd besteden aan deel drie van zijn memoires.

Webber geeft gesprekken met Ferrari toe

Formule 1-coureur Mark Webber verlengde gisteren zijn contract met één seizoen bij Red Bull Racing. De 35-jarige Australiër gaf hierna toe ook met Ferrari gesproken te hebben over een verbintenis voor 2013. Uiteindelijk koos hij voor een zevende seizoen bij zijn huidige werkgever.

Webber: "Er waren gesprekken met Ferrari, maar ik heb besloten om langer bij Red Bull te blijven. Het was uiteindelijk geen moeilijke beslissing. Het waren een paar interessante maanden, maar ik wilde aan het einde van de rit graag doorgaan bij Red Bull. De mensen bij Red Bull zijn geweldig en ik wil graag met ze samen blijven werken. Voor mij was dat een belangrijke reden om voor een nieuw contract bij Red Bull te kiezen."

Bij Ferrari had Webber teamgenoot kunnen worden van Fernando Alonso. De Australiër had de opvolger kunnen worden van Felipe Massa die teleurstellend heeft gepresteerd. In de afgelopen races lijkt het wat beter met hem te gaan, zoals op Silverstone waar hij afgelopen weekend vierde werd.

Tientallen vluchtelingen van dorst gestorven

Meer dan 50 mensen die op een rubberen boot illegaal vanuit Libië Italië probeerden binnen te komen, zijn op zee door uitdroging gestorven. Dat heeft de enige overlevende, een Eritreeër, tegen de VN-vluchtelingenorganisatie Unhcr gezegd. De man werd door de Tunesische kustwacht gered.

De Eritreeër zei dat hij eind juni met 54 anderen, van wie de helft uit Eritrea kwam, Libië verliet. De boot was dicht bij de kust van Italië, toen hij door de krachtige wind weer de zee werd ingedreven. Er was te weinig drinkwater aan boord en in arren moede dronken sommigen het zoute zeewater, wat hun dorst verergerde.

Volgens Unhcr hebben ongeveer 170 mensen dit jaar hun poging om uit Libië naar Europa te komen met de dood moeten bekopen. Ongeveer 1300 mensen hebben sinds begin dit jaar over zee Italië bereikt en nog eens 1000 Malta.

Resident Evil 6 heeft 255 minuten aan cutscenes

Resident Evil 6 gaat ruim vier uur aan cutscenes bevatten. Dat blijkt uit een lijst van de British Board of Film Classification. Volgens de lijst van de classificatieauthoriteit is de totale lengte aan cutscenes 255 minuten. Ter vergelijking, Resident Evil 5 had 65 minuten cutscenes en Resident Evil 4 127 minuten.

Na publicatie van de lijst heeft uitgever Capcom dit totaal aantal genuanceerd in een statement naar website Game Informer.

"While we have not confirmed the final number of cutscenes in the game, the BBFC length also includes death scenes for the six characters in the game, and is not an accurate representation of the actual cinematic cut-scene total, which will be less."

Resident Evil 6 komt 23 november uit op Xbox 360 en PlayStation 3.

Anouk schrijft 'killersong' voor Songfestival

Anouk denkt dat ze een geweldig liedje voor het Eurovisie Songfestival heeft geschreven. "Ik had me opgegeven voor het Eurovisie Songfestival", schrijft de zangeres op Facebook. "Volgens mij heb ik hier een killersong klaarliggen."

Toch lijkt het erop dat het nummer van de 37-jarige Anouk het podium van het liedjesfestijn niet gaat halen. De zangeres laat weten dat ze het niet ziet zitten om aan voorrondes mee te doen. "Helaas, de TROS maakt er liever weer de zoveelste talentenshow van. Het gaat blijkbaar meer om het vullen van zendtijd dan om een keer een kans te hebben om in de finale te komen. Jammer hoor."

De Nederlandse Joan Franka wist zich eerder dit jaar niet te kwalificeren voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Het was de achtste keer op rij dat Nederland de eindstrijd niet haalde.

Lange files voor Amsterdam door regen

De regen heeft woensdagochtend voor lange files gezorgd op de wegen naar Amsterdam. Op de A7 en A8 staat ruim twintig kilometer. Ook op alternatieve routes lopen de wegen vol, zegt een woordvoerder van de ANWB.

Behalve de regen zorgen ook de dichte IJ-tunnel en het feit dat in het noorden van het land de zomervakantie nog niet is begonnen voor langere files. Ten noorden van Amsterdam staan weggebruikers vanaf Hoorn op de A7 in de file. Ook op de A8 bij Zaandam en op de A9 bij Badhoevedorp staan kilometerslange opstoppingen.

Volgens de woordvoerder zijn er weinig tot geen alternatieven. "Binnenwegen zoals de N235 en de N247 lopen ook vol. Dwars door Amsterdam rijden is ook geen optie", zegt hij. Weggebruikers moeten bij vertrek rekening houden met een flinke vertragingstijd.

Vooral in het noordwesten valt nog veel regen. In de rest van het land verloopt de spits minder druk dan normaal. Utrecht en Rotterdam zijn nagenoeg filevrij.

Wederom kort geding Armstrong

Lance Armstrong heeft een nieuw kort geding aangespannen tegen het antidopingbureau USADA. Armstrong beticht het antidopingbureau van schending van zijn grondwettelijk recht op een eerlijk proces.

Armstrong hoopt bij de burgerrechter een verhoor te verkomen door een arbitragecommissie. Afgelopen maanden spande de Texaan tevergeefs een kort geding aan.

Armstrong werd door het antidopingbureau onlangs officieel beschuldigd van het gebruik van doping. Armstrong stelt dat het antidopingbureau het grondwettelijk recht op een eerlijk proces schendt. Daarnaast ligt volgens hem de jurisdictie in de zaak bij de internationale wielerunie UCI en niet bij het antidopingbureau.

Papo & Yo krijgt releasedatum

Sony's puzzelplatformspel Papo & Yo heeft een releasedatum gekregen. Het spel is vanaf 14 augustus te downloaden via PlayStation Network. Papo & Yo wordt onderdeel van Sony's Play-promotie. Hierbij krijg je bij aankoop van twee of meer spellen cashgeld om op PlayStation Network te besteden.

Andere spellen die onderdeel gaan uitmaken van de Play-promotie zijn The Expendables 2, Sound Shapes en Counter Strike: Global Offensive.

Max Payne 3 cheaterverzameling is live

Rockstar heeft vanaf vandaag hun cheatersfilter aangezet waardoor mensen die gemarkeerd zijn als cheater alleen nog maar kunnen spelen tegen andere cheaters in Max Payne 3. Het filter is een maand geleden aangekondigd en in die tijd konden mensen al iemand aanmelden als cheater.

Door naar Rockstar te mailen met bewijs van de cheater krijgt iemand een speciale markering. Blijk jij gemarkeerd te zijn maar heb je niks misdaan dan kan je naar hetzelfde adres mailen om te proberen weer tot het land der niet-cheaters te komen. Wie een cheater spot kan naar maxpayne3.banhammer@rockstargames.com mailen en moet onderstaande gegevens meesturen.

  • platform (pc, PS3 of Xbox 360)
  • gamertag of ID van cheater
  • beschrijving van de misdaad
  • als het mogelijk is bewijs van de misdaden.

Maaskant verwachtingsvol over Van Dijk

FC Groningen-trainer Robert Maaskant ziet veel potentie in centrumverdediger Virgil van Dijk. Het talent is herstellende van onder meer een blinde darmontsteking en bijna fit.

Van Dijk werd aan het einde van afgelopen seizoen opgenomen in het ziekenhuis met een accute blindedarmonsteking, niervergifitiging en een ontstoken buikvlies. Inmiddels is de jonge verdediger op de weg terug en lijkt hij de competitiestart te halen. Maaskant is nu al vol lof over hem.

"Ik kende hem vooraf niet, maar hij heeft alles in zich om een topspeler te worden", aldus de coach van de Groningers in De Telegraaf. "Als hij geen terugslag krijgt, is hij absoluut wedstrijdfit voor het eerste competitieduel met FC Twente. Naast een meer ervaren centrale verdediger zou hij nóg beter tot zijn recht komen. Naar zo'n speler zoeken we nog, maar dat is niet makkelijk."

Van Dijk is er naar eigen zeggen bijna en zit op 80 procent. "De komende twee oefenwedstrijden speel ik als enige speler twee keer negentig minuten. Vanaf nu doe ik alles volop mee. In de eerste trainingsweek deed ik nog wat voorzichtiger, maar nu niet meer. Ik ga de duels vol in."

Metal Gear Solid 4 krijgt alsnog trophies

Hideo Kojima heeft in een interview aangegeven dat Metal Gear Solid 4 een patch zal krijgen die trophies meebrengt. Wanneer de patch komt is niet bekendgemaakt maar in augustus komt er in Japan een budgetrelease en verwacht wordt dat de patch dan zal uitkomen.

Naast het trophy-nieuws geeft Kojima ook aan dat er op 30 augustus een aankondiging zal komen op een evenement dat georganiseerd is voor het vijfentwintigjarig bestaan van de Metal Gear-serie. De aankondiging heeft vermoedelijk iets te maken met Kojima zijn visie op het verbinden van mensen met elkaar. Het transfarring-systeem uit Peacewalker diende als een test voor deze visie van Kojima.

Geen breuken Terpstra

De verwondingen die Niki Terpstra gisteren opliep in een valpartij in de eerste etappe van de Ronde van Polen lijken mee te vallen. Dit meldt De Telegraaf.

Op de röntgenfoto's die in het ziekenhuis van Jelenia Gora werden gemaakt van zijn linkerschouder, elleboog en knie waren geen breuken te zien. Wel moesten er een aantal diepe wonden worden gehecht. Vandaag zal Terpstra naar België vliegen om zich verder te laten onderzoeken.

Verbeek: "Iedereen heel houden"

AZ versloeg de amateurs van VV Dirkshoorn/Regioteam dinsdag met 0-5. Trainer Gertjan Verbeek was teleurgesteld en laakte de instelling van de tegenstander.

"Deze tegenstander wilde alleen maar zo min mogelijk tegengoals krijgen", reageerde Verbeek na afloop van de wedstrijd tegen Voetbal International. "Jammer, want ik vind voetbal om de mensen te vermaken. Voor ons waren deze omstandigheden nuttig, want dit soort tegenstanders komen we in de competitie ook tegen."

De competitiestart komt langzaamaan dichterbij en Verbeek werkt met AZ dus toe naar het grote werk. "Het is nu zaak om iedereen heel te houden. Vandaar ook dat sommigen een halfuur speelden, anderen een helft en de rest een uur", aldus de trainer.

Viktor Elm kwam deze zomer transfervrij over van sc Heerenveen. Verbeek is tot nog toe tevreden over de broer van de Zweed Rasmus Elm die al enkele seizoenen bij AZ vertoeft. "Hij vind het heerlijk bij AZ. Dat zie je terug in zijn spel. Viktor hebben we niet voor de breedte gehaald. De aanvoerder van Heerenveen betekent voor AZ een directe versterking. We gaan ervan uit dat hij zich in de basis kan spelen als linkshalf."

Halo 4 krijgt ondersteuning voor Surface tablet

Toen een maand geleden Microsoft zijn nieuwe Surface tablet aan de wereld liet zien, waren vele gamers benieuwd of deze ook gebruikt kan worden ter ondersteuning van de games op de Xbox 360. Don Mattrick van Microsoft heeft bekendgemaakt dat de Surface Tablet gebruikt kan worden tijdens een potje Halo 4.

Dit vertelde hij in een panel tijdens de GameBeat 2012 conferentie. Hij maakte helaas niet bekend hoe de Surface tablet ingezet gaaat worden. Halo 4 komt op 6 november uit voor de Xbox 360.

Halo 4

Kid Icarus-ontwikkelaar dicht

De ontwikkelaar van Kid Icarus: Uprising, Project Sora, is per 30 juni gestopt als bedrijf en eind deze maand gaat ook hun website op zwart. Project Sora was een klein bedrijf onder de vleugel van Masahiro Sakurai die ook ontwikkelaar Sora Ltd. leiding geeft.

Kid Icarus: Uprising is het enige product dat Project Sora op de markt heeft gebracht sinds de ontwikkelaar in 2009 is opgericht door Nintendo en Sakurai. Wat de exacte reden is van deze stille sluiting is niet bekendgemaakt. Op dit moment werkt Sakurai en zijn bedrijf Sora aan een nieuwe Super Smash Bros.-game in samenwerking met Namco.

The Hunger Games vervolg wordt tweeluik

Het begint langzamerhand een trend te worden, films die in tweeën worden gesplitst. Na onder andere Twilight en The Hobbit is het nu de beurt aan het laatste deel van The Hunger Games. Vandaag werdt bekend gemaakt dat het vervolg, The Hunger Games: Mockingjay, in twee delen verdeeld zal worden.

Op 21 november 2014 zal The Hunger Games: Mockingjay Part I  in de bioscopen verschijnen en op 20 november 2015 The Hunger Games: Mockingjay Part II.

The Hunger Games: Mockinjay

Gestolen schilderijen terug na bijna 13 jaar

Bijna 13 jaar na een grote schilderijenroof in Bilthoven heeft de politie vijf van de zeven waardevolle werken teruggevonden, onder meer een Jan Steen. Dit gebeurde na oplettend optreden van veilinghuis Christie's. Drie verdachten zijn aangehouden. Dat meldde de politie woensdag. De schilderijen hadden toentertijd een waarde van bijna 3 miljoen gulden.

De roof werd op 31 oktober 1999 gepleegd in een villa. De toen 84-jarige bewoonster was alleen thuis. De voordeur van het huis was niet op slot omdat de vrouw nog bezoek verwachtte. Een van de overvallers hield de vrouw in bedwang en mishandelde haar, de andere bracht de kostbare schilderijen naar een auto.

Disney gepikeerd over show voor Kim Jong-Un

Noord-Korea heeft zich de ergernis van Disney op de hals gehaald wegens het schenden van auteursrechten. De nieuwe leider Kim Jong-Un woonde samen met hoge generaals en een onbekende vrouw een show bij waarin Mickey Mouse, Minnie Mouse en andere tekenfilmfiguurtjes van Disney hun opwachting maakten.

De Walt Disney Company maakte direct nadat dat bekend was geworden duidelijk dat geen toestemming was verleend voor de vertoning. Ook het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken deed een duit in het zakje. "Noord-Korea moet voldoen aan zijn internationale verplichtingen en zich houden aan eigendomsrechten", zei een woordvoerder.

Kim Jong-Un zelf leek het blijkens de Noord-Koreaanse berichtgeving prima naar zijn zin te hebben. Hij lachte en klapte in het gezelschap van een onbekende vrouw met wie hij zich de afgelopen tijd vaker in het openbaar heeft vertoond. Media in buurland Zuid-Korea speculeren volop of de 'mysterieuze dame' zijn zus of zijn vriendin is.

Disney gepikeerd over show voor Kim Jong-Un
Disney gepikeerd over show voor Kim Jong-Un (Foto: ANP)

Duizenden steunen mijnwerkersprotest Spanje

Tienduizenden Spanjaarden hebben zich woensdag aangesloten bij een nachtelijke protestmars van mijnwerkers. Vanuit het noorden van Spanje zijn honderden mijnwerkers naar Madrid gelopen. Ze kwamen daar in het donker aan met hun helmen op, waardoor een zee van lampjes te zien was.

De mijnwerkers zijn boos op de overheid om het schrappen van bijna 200 miljoen euro subsidie aan de kolenindustrie. Vakbonden zijn bang dat de mijnen failliet zullen gaan zonder staatssteun, omdat geïmporteerde kolen dan goedkoper zijn. In 2018 moet het sowieso op last van de Europese Unie klaar zijn met de staatssteun, die vrije concurrentie in de weg staat.

De afgelopen jaren gingen al veel Spaanse mijnen dicht. Er zijn er nu nog ongeveer 40 open.

Duizenden steunen mijnwerkersprotest Spanje
Duizenden steunen mijnwerkersprotest Spanje (Foto: ANP)

Verdachten Megaupload doen voorstel aan VS

De Duitse internetondernemer 'Kim Dotcom’ en zijn medeverdachten, onder wie een Nederlander, willen best vrijwillig naar de Verenigde Staten komen, mits hun tegoeden worden ontdooid. Dat voorstel heeft Kim aan de Amerikaanse justitie gedaan, meldde hij via Twitter.

De Duitser gaf leiding aan de website Megaupload.com, een site waarop muziek, films en andere bestanden uitgewisseld konden worden. Volgens de VS is het bedrijf schuldig aan piraterij. Kim Dotcom, die in Nieuw-Zeeland werd gearresteerd en op borgtocht vrij is, zegt dat hij slechts 'legale bits’ beschikbaar heeft gesteld aan het publiek.

De VS hebben om uitlevering van de verdachten gevraagd. De rechtszaak daarover is maanden vertraagd. Met het aanbod hopen de verdachten de moeizame procedures over te kunnen slaan. Overigens denkt de 38-jarige Kim niet dat de kans groot is dat de VS op zijn aanbod ingaan. Hij beklaagde zich verder in de Nieuw-Zeelandse pers over het feit dat hij miljoenen dollars heeft verdiend, maar door de bevriezing van zijn rekeningen geen cent te besteden heeft voor zijn verdediging.

Verdachten Megaupload doen voorstel aan VS
Verdachten Megaupload doen voorstel aan VS (Foto: ANP)

Kunstcollectie Scheringa onder de hamer

De internationale werken van het Scheringa Museum gaan onder de hamer bij veilinghuis Christie's. Het gaat om 221 kunstwerken, die samen tussen de zes en de tien miljoen euro moeten opbrengen. Ze worden geveild in Amsterdam, Londen, New York en Hong Kong, meldt Christie's.

Op 18 september worden in Amsterdam 160 werken van 53 verschillende naoorlogse kunstenaars geveild. Daaronder is werk van de Amerikaanse realisten Duane Hanson, Alex Katz en Eric Fischl en de Turkse kunstenaar Taner Ceylan, de Duitse kunstenaar Tim Eitel en de Israëlische kunstenaar Yigal Ozeri.

Christies houdt op 27 november een nieuwe veiling in Amsterdam. In het najaar vinden ook veilingen plaats in Londen, New York en Hong Kong.

Vorig jaar bleek dat de kunstcollectie van het failliete Scheringa Museum voor Realisme in Spanbroek niet bij elkaar kon blijven. Het lukte de curatoren niet om een koper te vinden die de complete verzameling van Dirk Scheringa wil overnemen.

De collectie van het museum van de voormalige topman van de gevallen DSB Bank bestond uit meer dan duizend schilderijen, werken op papier, beelden, modecreaties, foto's en objecten. Werken van zogenoemde magisch realisten als Carel Willink, Pyke Koch, Raoul Hynckes, Wim Schuhmacher en Dick Ket vormden de basis van de collectie.

Het museum werd in november 2009 officieel failliet verklaard, in navolging van het faillissement van DSB Bank. Het grootste deel van de kunstcollectie blijft in Nederland. Zakenman Hans Melchers nam in maart het grootste deel van de Nederlandse collectie over. Dat wordt ondergebracht in het voormalige gemeentehuis van Gorssel, in de Achterhoek.


Kunstcollectie Scheringa onder de hamer (Foto: Novum)

PSV verhoogt bod op Narsingh

Luciano Narsingh moet de topaankoop van de zomertransferperiode worden bij PSV. De Eindhovenaren proberen hem met een verhoogd bod uit Heerenveen weg te lokken.

PSV heeft er veel voor over om Narsingh volgend seizoen in een rood-wit gestreept shirt te doen verschijnen. De Brabanders trekken steeds meer naar de vraagprijs van Heerenveen toe, maar met het verhoogde bod is de kogel nog lang niet door de kerk. Narsingh moet zelf ook nog akkoord komen met PSV.

De 21-jarige buitenspeler heeft wel oren naar een transfer, zo liet hij meerdere malen doorschemeren. De Nederlandse top trekt hem aan. Ajax en PSV trachtten tot dusver aan de wens van Narsingh te beantwoorden, maar eerstgenoemde trok zich deze week weg uit de strijd.

PSV is daardoor op dit moment de enige voorname kandidaat om de nieuwe werkgever van de neo-international te worden. Zaakwaarnemer Mino Raiola probeerde druk achter de transfer te zetten door te beweren dat Heerenveen te veel aan haar groeibriljant wil overhouden.

Ondertussen dreigen de onderhandelingen tussen Oussama Assaidi en Galatasaray spaak te lopen. De aanvaller hoopt op een riant salaris in Turkije, maar moet die wens laten rusten om een zomertransfer te kunnen maken. Heerenveen is inmiddels wel met Galatasaray rond over de transfersom.

Voorsprong Obama op Romney groeit

De populariteit van president Barack Obama onder Amerikaanse kiezers is deze maand gegroeid. Volgens de peiling van Reuters/Ipsos onder geregistreerde kiezers kan hij rekenen op 49 procent van de stemmen, 6 procentpunt meer dan zijn Republikeinse tegenstander bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen Mitt Romney.

Bij de peiling vorige maand bedroeg had Obama nog een voorsprong op Romney van slechts 1 procentpunt. Volgens de peilers zijn de Amerikanen iets optimistischer over de economie en daar profiteert de zittende president van. Het aantal Amerikanen dat het beleid van Obama afkeurt zakte met 3 procentpunt naar 47 procent.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn op 6 november.

Voorsprong Obama op Romney groeit
Voorsprong Obama op Romney groeit (Foto: ANP)

Dronken jongeren vernielden Duitse graven WO1

De Franse politie heeft vier jongeren aangehouden voor de vernieling van 45 graven van Duitse militairen die in de Eerste Wereldoorlog zijn gesneuveld. De schending van de graven op de begraafplaats in Saint-Etienne-à-Arnes, ruim 35 kilometer ten noordoosten van Reims, wierp zondag een schaduw over de herdenking van 50 jaar Frans-Duitse vriendschap.

Volgens aanklager Danielle Bouriaud hebben de vier bekend dat zij de graven hebben vernield. Zij vierden dat ze waren geslaagd voor het toelatingsexamen tot de universiteit. Een van hen viel in beschonken toestand op een houten grafteken, waarop dat afbrak. De andere drie braken daarna verscheidene kruisen en verbrandden er vijf. Op de graven lieten zij lege bierflesjes achter.

Op de begraafplaats in Saint-Etienne-à-Arnes liggen ongeveer 12.000 gesneuvelde militairen begraven, de meesten Duitsers.

Arrestatiebevel voor broer president Zuid-Korea

Een rechtbank in Zuid-Korea heeft dinsdag een arrestatiebevel afgegeven voor de oudere broer van president Lee Myung-bak. Openbare aanklagers verdenken hem ervan honderdduizenden euro's aan steekpenningen te hebben aangenomen om zijn invloed aan te wenden om twee bankiers uit de gevangenis te houden.

Lee Sang-deuk werd door woedende burgers en hordes journalisten opgewacht toen hij eerder dinsdag bij de rechtbank in Seoul verscheen. Demonstranten, onder wie veel vrouwen van middelbare leeftijd die door het bankschandaal hun spaargeld kwijt zijn geraakt, beschimpten hem en bekogelden hem met rauwe eieren.

De affaire komt de regeringspartij slecht uit. Het is verkiezingsjaar en in december moet een opvolger worden gekozen voor president Lee Myung-bak, wiens vijfjarige termijn begin 2013 afloopt.


Arrestatiebevel voor broer president Zuid-Korea (Foto: Novum)

Missy Elliot naar rechter over niet geleverde auto

Missy Elliot heeft een autodealer aangeklaagd, omdat hij haar gloednieuwe Lamborghini niet wil geven. De autohandelaar zou terug zijn gekomen op de overeengekomen verkoopprijs, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

De 41-jarige Elliot beweert dat ze vorig jaar een overeenkomst sloot over de matwitte Lamborghini Aventador voor 376.000 dollar (ruim drie ton in euro's). Volgens de aanklacht heeft de rapper als aanbetaling dertigduizend dollar contant betaald en haar Bentley, ter waarde van 85.000 dollar, ingeleverd.

In ruil daarvoor zou het autobedrijf de Lamborghini medio 2012 verzenden, maar dat is nooit gebeurd. De dealer liet weten dat de voorwaarden van het koopcontract waren veranderd, omdat de marktwaarde van de auto was gestegen. De onderhandelaar wil meer geld zien.

Missy Elliot klaagt het bedrijf aan voor bezit van haar auto en voor de schade die voortvloeit uit de schending van het contract.

De rapper is bekend van hits als 4 My People, Work It, Lose Control en Ching-a-ling.

One Piece Romance Dawn naar PSP

Namco Bandai heeft de eerste One Piece-game voor de PSP aangekondigd: One Piece Romance Dawn. 

De RPG-game zal in Japan in de winter uitkomen. Over een Europese release is momenteel nog niets bekend. 

Het spel laat de speler als Luffy door de verschillende One Piece-werelden verplaatsen. Zoals in elke RPG is het mogelijk om met je character te levelen en zo verschillende skills te verbeteren zoals 'speed', strength' en dergelijken. Daarnaast zal het combat-systeem bestaan uit een simpele manier van icoontjes klikken. Denk aan icoontjes zoals 'vecht', 'vlucht' en 'kies item'. 

One Piece Romance Dawn is de eerste One Piece-game voor de PSP. 

Scheveningen: Westerhof en Middelkoop door

Drie van de vier Nederlanders die dinsdag in actie zijn gekomen bij het challengertoernooi van Scheveningen hebben de volgende ronde bereikt. Thiemo de Bakker, Boy Westerhof en Matwé Middelkoop wisten allen hun openingspartij te winnen. Alleen Jesse Huta Galung redde het niet.

Westerhof klopte Laurent Rochette met 6-3 en 6-4. Middelkoop schakelde de als derde geplaatste Fransman Augustin Gensse uit: 6-0 en 7-5. Eerder op de dag had De Bakker al gewonnen.

Huta Galung had het niet getroffen met de loting. De als eerste geplaatste Pool Jerzy Janowicz, die op Wimbledon nog de derde ronde haalde, was dan ook een maatje te groot voor de Haarlemmer: 4-6, 6-3 en 6-3.

[EL] Uitslagen eerste voorronde (10/7/2012)

Vanavond werden de eerste returns in de eerste voorronde van de Europa League afgewerkt. Hieronder vind je de resultaten van deze wedstrijden. FC Twente zal komende donderdag tegen UE Santa Coloma strijden om een plaats in de tweede voorronde.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Portadown (NIe)* Shkëndija (Mac) 2-1 (0-0)
Floriana (Mal) Elfsborg (Zwe)* 0-4 (0-8)
Grevenmacher (Lux) Tirana (Alb)* 0-0 (0-2)
Nomme Kalju (Est) Khazar Lankaran (Aze)* 0-2 (2-2)


*= door naar volgende ronde

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.