Youp van 't Hek spreekt stem Obelix in

Youp van 't Hek gaat de stem inspreken van Obelix in de Franse 3D-film Asterix & Obelix bij de Britten. De menhirhouwer wordt gespeeld door Gérard Depardieu. "Wel mijn type Obelix", zegt de cabaretier in een verklaring van distributeur Cinéart. "Dom en optimistisch. Mooie manier om het leven door te komen."

Asterix & Obelix bij de Britten is de vierde film met acteurs over de twee Gallische vrienden. De eerste film stamt uit 1999. Eerder spraken Jack Wouterse en Wim Opbrouck de stem in van de zwaarlijvige Obelix. De films zijn gebaseerd op de befaamde stripboeken van tekenaar Albert Uderzo en schrijver René Goscinny.

De stem van hoofdpersonage Asterix wordt ingesproken door presentator Patrick Martens. "Ik vond de stripboeken vroeger fantastisch, om dan nu zoveel jaren later de stem van Asterix te mogen inspreken, is echt te gek." Het personage wordt gespeeld door Édouard Baer.

In de film is Julius Caesar geland in Groot-Brittannië. De Britse koningin stuurt haar belangrijkste officier naar Gallië om hulp te vragen aan Asterix en Obelix. De film is vanaf 17 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.


Youp van 't Hek spreekt stem Obelix in (Foto: Novum)