Caterham verwacht stap voorwaarts op Silverstone

Het Formule 1-team Caterham verwacht komend weekend op Silverstone wederom een stap voorwaarts te kunnen zetten. Dan komt de lang verwachte update van de achterzijde bolide beschikbaar, waarmee het team hoopt Toro Rosso voorbij te steken.

Kopman Heikki Kovalainen wil net als op Valencia in ieder geval in de kwalificatie het tweede deel halen. "Ik kan niet wachten om weer in de auto te zitten en te zien wat we dit jaar voor elkaar kunnen krijgen in de Britse Grand Prix. Bij de laatste race in Valencia hebben we ons duidelijk verbeterd, genoeg om de auto op eigen kunnen in Q2 te krijgen. We hebben nog meer updates voor Silverstone op stapel staan. Als we problemen kunnen voorkomen denk ik dat we een heel goed weekend kunnen hebben. Ik kijk er naar uit om onze thuisfans iets te geven om voor te juichen."

Zijn teamgenoot Vitaly Petrov pleit voor realisme. "We nemen meer nieuwe onderdelen mee naar de Britse Grand Prix, dus ik denk dat we opnieuw een flinke stap naar voren kunnen zetten. Ik weet zeker dat de rest ook upgrades mee zal nemen dus we moeten ervoor zorgen dat we niet alleen vooruitgang boeken, maar ook dat we meer verbeteren dan onze naaste rivalen. Hopelijk kunnen we in Silverstone een vergelijkbare vooruitgang behalen als in Valencia. Dat zou de Engelse Grand Prix zeer interessant maken."