Morientes: "Spaans middenveld beste ter wereld"

Spanjaard Fernando Morientes vertrouwt op een goede afloop als Spanje zondag in de EK-finale Italië treft. "Ook al scoort Spanje niet veel, het resultaat is er wel. In elke linie bevat de ploeg sleutelspelers. Niet alleen spitsen als Torres, Llorente en Negredo, maar ook Silva, Xavi, Cazorla, Iniesta en Fabregas zijn in staat om het doel makkelijk te vinden", zei Morientes in een interview met L'Equipe.

De oud-speler van onder meer AS Monaco, Liverpool en Real Madrid prijst de Spanje verdediging, maar vindt het middenveld nog een klasse hoger. "Spanje krijgt weinig tegendoelpunten, maar het middenveld is absoluut de beste van de wereld. Voor sommige aanvallers is het vreselijk om in de spits te staan, omdat er weinig ballen naar hem worden gespeeld. Bij Spanje hoef je daar niet bang voor te zijn."

Morientes heeft begrip voor de kritiek op het Spaanse spel. "Het spel van Spanje is minder sprankelend. Maar wat betreft het collectief staat Spanje als een huis. Daar kunnen landen als Duitsland, Portugal, Italië en Nederland nog een puntje aan zuigen."