Bethesda niet bezig aan nieuwe Skyrim-DLC

Bethesda werkt nog niet aan een volgende uitbreidingspakket voor Skyrim, dat geeft de ontwikkelaar aan in een interview. Dit komt voornamelijk omdat Bethesda nog niet beslist heeft wat de content gaat bevatten in de volgende DLC.

Op dit moment is Bethesda volledig gefocust op Dawnguard die sinds gisteren te downloaden is op Xbox Live Marketplace. Dawnguard is de eerste DLC voor Skyrim en blijft de eerste dertig dagen exclusief voor Xbox 360 dankzij een deal tussen Microsoft en Bethesda. Na dertig dagen zal Dawnguard ook voor PlayStation 3 en pc het levenslicht zien. Een specifieke release heeft Bethesda nog niet aangegeven.

Volgens Mark DeSanto, lead artist van Skyrim was de keuze voor vampiers in Dawnguard een keuze wat goed genoeg was voor DLC. In Dawnguard, die zo'n twintig uur duurt is het mogelijk om een keuze te maken tussen het helpen van vampiers, of de Dawnguard meehelpen met het uitroeien van vampiers. In de toekomst zal Bethesda ongetwijfeld met meer DLC komen voor Skyrim, maar dat zal waarschijnlijk dus nog een tijdje duren.