De Devil May Cry als hij dit hoort

Capcom heeft bekendgemaakt dat ze met de bands Noisia en Combichrist de muziek hebben gemaakt voor DmC: Devil May Cry in samenwerking met hen en Ninja Theory. 

De muziek van Noisia en Combichrist wordt gebruikt tijdens de filmpjes en gameplay, ook in gevechten. Daarnaast werd er een licentie genomen op de al bestaande muziek van Combichrist.

"Het was een geweldige ervaring om aan het spel te werken met Ninja Theory. We hadden grote vrijheid, maar zijn ook gebonden aan bepaalde typisch regels in de gamewereld. Dit zijn uitdagende grenzen (bijvoorbeeld; consistentie in geluid in meer dan honderdtachtig minuten muziek), maar ook veel ruimte in termen van dynamiek en vooruitgang en onze bandleden die in staat waren om soundscapes te maken zonder zich zorgen te maken over de aandacht van een dansvloer. Hun muziekman was geweldig om mee te werken, een goede wisselwerking. Het is geweldig als je de kans krijgt   op je sterke punten te spelen. Ook het spel kicks ass!", is de reactie van Noisia.
 
Andy LaPlegua, de zanger van Combichrist voegt toe: "Als een fervent gamer vond ik het een eer om gevraagd te worden om te werken aan dit project. Ik had veel lol om mezelf in de psyche van Dante te verdiepen om de muziek van de vechtscènes passend te maken en ben net zo enthousiast over de licentie van bestaande Combichrist-muziek. Ik kijk uit om het afgewerkte spel te spelen wanneer het uitkomt."

DmC: Devil May Cry vertelt het verhaal van Dante, de onbezonnen protagonist van de Devil May Cry-serie. De game wordt ontwikkeld door studio Ninja Theory, in samenwerking met Capcom, onder toezicht van teamleden die hebben gewerkt aan eerdere titels uit de franchise. Het spel komt 15 januari uit op pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Voor de niet-kenners: in de trailer hieronder hoor je in wat voor genre Combichrist valt.