Rusland maakt indruk met zege op Italië

Rusland zal met vertrouwen uitkijken naar het EK. De ploeg van bondscoach Dick Advocaat won overtuigend met 3-0 van Italië, dat ook van de partij is in Polen en Oekraïne. In het Zwitserse Zürich opende Alexander Kerzhakov een halfuur voor tijd de score. Door twee treffers van Roman Shirokov namen de Russen verder afstand.

Voor de Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli biedt het resultaat weinig houvast. Het vorige oefenduel tegen Luxemburg werd vanwege een aardbeving afgelast, waardoor Italië alleen het treffen met Rusland nog had om het vertrouwen op te vijzelen.

Tsjechië, een van de tegenstanders van Rusland in de poule, ging in Praag met 2-1 onderuit tegen Hongarije. Michal Kadlec scoorde voor het thuisland, via oud-PSV-aanvaller Balász Dzsudzsák en Ádám Gyurcsó trokken de Hongaren aan het langste eind. Middenvelder Tomas Rosicky ontbrak nog bij de Tsjechen vanwege een kuitblessure.

EK-gastland Oekraïne liep tegen een 3-2 nederlaag aan bij Oostenrijk. Oleg Gusev was tweemaal succesvol voor de Oekraïners, maar dankzij twee treffers van Marko Arnautovic en een van Zlatko Junozovic trok Oostenrijk aan het langste eind.