Kleine teams voeren druk op Red Bull op

De kleinere teams in de Formule 1 dringen er bij Red Bull steeds meer op aan om in te stemmen met kostenbesparingen in de Formule 1. Van de twaalf teams in de sport zijn alleen Red Bull Racing en zusterteam Scuderia Toro Rosso tegen het opnemen van kostenbesparingen in de reglementen van autosportfederatie FIA.

De kleine teams hebben haast met de invoering van de nieuwe bepalingen, omdat ze deze in 2013 in willen gaan. Om dit te laten slagen moet er voor 30 juni een akkoord zijn. Met name Sauber en Williams dringen er bij Red Bull op aan snel overstag te gaan.

Williams-aandeelhouder Toto Wolff hoopt Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz te overtuigen. "Op dit moment geven ze naar schatting 250 miljoen euro per seizoen uit, dus een budgetlimiet zou meneer Mateschitz honderden miljoenen per jaar schelen. Het zou hem zelfs goed uitkomen, want zijn model van ongelimiteerd geld spenderen levert vanwege de huidige reglementen niet langer hetzelfde voordeel op. De resultaten van de eerste zes races van dit seizoen zouden hem overtuigd moeten hebben."