Dubbele hypotheek voor 38 Studios-medewerkers

Eerder werd bekendgemaakt dat 38 Studios failliet is gegaan en daardoor de lonen van de werknemers niet meer kon betalen. De zorgverzekeringen zijn verlopen en daarbovenop blijkt nu ook dat hypotheken die de ontwikkelaar had overgenomen van werknemers niet betaald zijn.

38 Studios was eerst gevestigd in Massachusetts maar verhuisde naar Rhode Island nadat hen werd beloofd dat ze heffingskortingen en kapitaal zouden krijgen. Om te zorgen voor een soepele overgang nam 38 Studios de oude hypotheken over van werknemers zodat zij een huis konden kopen op Rhode Island. Enkele van deze voormalige medewerkers werden gister gebeld door hun bank, die hen liet weten dat er niet betaald was voor de hypotheek.

Het bestuur van Rhode Island wist niets over het probleem met de hypotheken. Steve Danuser, director of Story and IP Development van 38 Studios, gaf het bestuur dan ook de schuld van de staat waarin 38 Studios verkeert: "We hadden nog een klein beetje hulp nodig en we dachten dat de staat achter ons stond. We dachten dat de gouverneur ons zou helpen, maar dat is blijkbaar dus niet het geval."

"We vonden het erg leuk hier. We kochten huizen. We hielpen bedrijven hier in de buurt. De gouverneur heeft alle belastingbetalers in Rhode Island in de steek gelaten. Het is jammer, want er waren zo veel mensen die Rhode Island wilden laten groeien, maar dat kan niet," vertelde Danuser.

De oprichter van 38 Studios, Curt Schilling, is bereid om alles te doen wat nodig is om te zorgen dat de studio weer verder kan gaan met de ontwikkeling van games. De studio werkte aan een Amalur-MMO.