Titel The Hunger Games 2 bekendgemaakt

Het vervolg op The Hunger Games-film heeft een nieuwe, officiele titel. Lionsgate heeft een kleine verandering doorgevoerd in de benaming van de door Francis Lawrence-geregisseerde film.

In plaats van de eerdere titel Catching Fire heet de film The Hunger Games: Catching Fire. Waarschijnlijk is dit gedaan om verwarring te voorkomen voor de mensen die de boeken niet hebben gelezen. Het is nog onbevestigd, maar het derde boek wordt waarschijnlijk als twee aparte films gemaakt onder de naam The Hunger Games: Mockingjay.

Simon Bea en Michael Arndt hebben het filmscenario gemaakt op basis van het oorspronkelijke boek van Suzanne Collins. Het verhaal gaat verder waar The Hunger Games is gestopt. Katniss Everdeen vecht en traint verder voor haar volgende avontuur, namelijk de Quarter Quell. Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Lenny Kravitz, Elizabeth Banks, Stanley Tucci, Donald Sutherland, Toby Jones en Woody Harrelson keren allemaal terug in dit vervolgdeel. Binnenkort worden nieuwe namen bekendgemaakt.

The Hunger Games: Catching Fire verschijnt op 22 november 2013 in de Verenigde Staten. Er is nog geen Nederlandse releasedatum bekend.

Hunger Games Catching Fire