Jon Favreau weer acteur in Iron Man 3

Jon Favreau mag dan bedankt hebben voor de eer van regisseur in Iron Man 2 en 3, hij zal in het derde deel wel te zien zijn als acteur. Net als in de eerste film neemt Favreau de rol op zich van Happy Hogan, de bodyguard van Iron Mans alter ego Tony Stark. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Favreau regisseerde de eerste Iron Man en hoewel de film zeer succesvol was, was hij niet te porren voor de regie van de vervolgdelen. Volgens bronnen was de filmmaker het niet eens met het scenario dat producent Marvel voor Iron Man 2 in gedachten had.

De terugkeer van de 45-jarige Favreau in de derde film zou erop kunnen duiden dat hij en Marvel het weer hebben bijgelegd. In elk geval is het een duidelijk teken van vertrouwen in Shane Black, de regisseur van de film.

In Iron Man 3 is Robert Downey jr. weer te zien als Stark, Gwyneth Paltrow als zijn secretaresse Pepper Potts en Don Cheadle als James 'War Machine' Rhodes. Daarnaast maken onder anderen Ben Kingsley en Guy Pearce hun opwachting.

Iron Man 3 draait vanaf 24 april volgend jaar in de Nederlandse bioscopen.


Jon Favreau weer acteur in Iron Man 3 (Foto: Novum)