Usami van Bayern naar Hoffenheim

Takashi Usami voetbalt volgend seizoen voor 1899 Hoffenheim. De Japanner was de afgelopen jaargang door Gamba Osaka verhuurt aan Bayern München, maar zij zien af van de jongeling. 

De 20-jarige Usami, aanvallende middenvelder van beroep, werd vorige zomer als grote belofte binnengehaald in München, maar een jaar later is van de hem vooruitgesnelde reputatie weinig over. Usami speelde slechts drie duels in de Bundesliga. Dinsdagavond voetbalde hij in de oefenwedstrijd tegen Nederland zijn laatste wedstrijd in het shirt van de verliezend Champions League-finalist.

Hoffenheim neemt hem opnieuw op huurbasis over, tot de zomer van 2013. De Duitsers hebben, net als Bayern dat had, een optie tot koop op de Japanner. Trainer Markus Babbel is enthousiast. "Met Takashi zullen we voorin meer mogelijkheiden hebben. Hij is eerzuchtig, zeer wendbaar en snel, technisch sterk en is een goede afmaker. We zijn blij met hem."

Usami zelf is ook tevreden. "Ik wil doorgaan in de Bundesliga. Bij Hoffenheim hoop ik door goed te trainen een basisplaats te verdienen en met de club zoveel mogelijk succes te hebben." Hoffenheim zag met Peniel Mlapa ook een aanvaller vertrekken, de 21-jarige jeugdinternational koos voor Borussia Mönchengladbach.