R. Koeman: "Gestopt met plannen carrière"

Ronald Koeman won vrijdag de Rinus Michels Award voor beste trainer van het jaar. De coach van Feyenoord kon de prijs naar eigen zeggen wel gebruiken. Koeman begon twaalf jaar geleden aan zijn trainersloopbaan bij Vitesse.

De oud-international behaalde daarna successen met Ajax en PSV, waardoor hij twee keer bij een topclub in het buitenland aan de slag ging: Benfica en Valencia. Bij de Spaanse club werd Koeman al snel op straat gezet, waarna hetzelfde ook gebeurde bij AZ.

De 49-jarige Koeman merkte dat veel mensen daarna twijfelden aan zijn capaciteiten. "Ik had dit wel nodig, al heb ik veel prijzen op mijn cv staan. Maar zeker na AZ ontstond toch het beeld dat ik, net als Ruud Gullit en Marco van Basten, geen trainer was. Nu roepen ze ineens dat je de trainer van het jaar bent", aldus Koeman.

"Het succes van Feyenoord is voor mij ook goed", zei de oefenmeester tegen RTV Rijnmond. Koeman weet niet hoe lang hij in Rotterdam werkzaam blijft. "Dat moeten beide partijen bekijken. Ik ben wel gestopt met het plannen van mijn carrière. Zeker voor een trainer is een loopbaan heel moeilijk te plannen. Als vandaag de zon schijnt, kan het morgen weer heel donker zijn. Het is niet slecht om dat van jaar tot jaar te bekijken."