Kompany: "Heb de hoop nooit opgegeven"

Vincent Kompany mocht zondag voor Manchester City de Premier League-beker in ontvangst nemen. De Belg is vervuld met trots. City had het niet makkelijk in eigen huis tegen Queens Park Rangers.

De Londenaren verpestten bijna de kampioenswedstrijd van The Citizens, maar in de blessuretijd kwam City alsnog langszij: 3-2. "Ik heb de hoop nooit opgegeven", zei Kompany tegen Sky Sports. "Het doelpunt van Dzeko (2-2, red.) deed mij denken aan de eerdere momenten van dit seizoen dat we in de extra tijd wonnen. Daarom geloofde ik erin", zei de Belg.

Kompany werd wel even zenuwachtig toen QPR aan de leiding kwam in de tweede helft. "Natuurlijk is dit het mooiste moment van mijn leven, maar om eerlijk te zijn wil ik dit niet nog een keer meemaken op deze manier. We hebben het dit seizoen zo goed gedaan, vooral thuis. Op de beslissende speeldag, ondanks een goede eerste helft, kwamen we er toch lange tijd niet doorheen", vervolgt de aanvoerder van de Engelse kampioen.

"Het besef is er nog niet helemaal denk ik. Ik weet ook niet wat er allemaal is gebeurd, het was zo'n chaos. Ik ben enorm gelukkig voor alle jongens. We hebben dit seizoen alles gegeven. We zijn kampioen, maar we zijn niet alleen gekomen om veel geld te verdienen, zoals je overal hoort. We hebben hier ons leven lang van gedroomd. Ook toen we niets hadden, geen geld. De landstitel doet ons enorm veel. Kijk naar de fans, ongelooflijk."