Ferguson: "Ik feliciteer City met de titel"

Sir Alex Ferguson dacht even dat Manchester City de koppositie in Engeland zou verspelen, maar The Citizens ontsnapten ternauwernood aan een dramatisch slot. Manchester United had de hoop eigenlijk al opgegeven op de landstitel, maar Queens Park Rangers wisten bijna voor een stunt te zorgen op de slotdag.

Tot de blessuretijd stond de laagvlieger 1-2 voor bij City, maar in de extra tijd wist de thuisploeg alsnog twee cruciale doelpunten te maken. Ferguson zag zijn hoop vervliegen. United was even virtueel kampioen dankzij een 0-1 overwinning bij Sunderland, maar de feestvreugde sloeg om toen City uiteindelijk nog won.

"Dit had niemand meer verwacht", zei Ferguson tegen de BBC. "Iedereen dacht dat City zou winnen, maar zelfs tegen tien man hadden ze nog vijf minuten blessuretijd nodig om te winnen."

"Maar ik feliciteer City met de landstitel. Een kampioenschap is altijd verdiend, want het is een lange weg. Mijn spelers wisten niets van de tussenstanden, maar ze zijn nu natuurlijk heel erg teleurgesteld. Dat mogen ze ook zijn. Met 89 punten ben je normaal gesproken kampioen, maar dit seizoen helaas niet", besluit de Schot.