Lars von Triers Nymphomaniac in tweeën gesplitst

Regisseur Lars von Trier (onder andere bekend van Melancholia) werkt op dit moment aan de voorbereidingen van zijn nieuwe film Nymphomaniac. Deze film vertelt het verhaal van het erotische leven van een vrouw van het eerste tot het vijftigste levensjaar. Producent Peter Aalbaek Jensen heeft aangegeven dat de film in twee delen wordt gesplitst.

Het eerste deel zal gaan over de jonge jaren van de vrouw tot de puberteit. Dit deel zal al voldoende inhoud bevatten voor een volledige film. Het tweede deel zal dan gaan over de volwassen periode. Tegenover ScreenDaily zegt Aalbaek het volgende: "We maken twee films en het is dus een flinke klus. We schieten en bewerken de films tegelijkertijd en ik hoop dat de films gereed zijn vóór het filmfestival van Cannes in 2013". Aalbaek ging ook in op het gerucht dat er zowel een hardcore- als een softcore versie van de film zal worden uitgebracht. "Wellicht maken we een gecensureerde versie voor de wereldwijde release, maar wie weet komt er ook wel een ongecensureerde versie voor Cannes".

De producent verwijst tweemaal naar Cannes, het festival waarvan Lars von Trier verleden jaar werd verbannen. Mogelijk wordt er naar een opening gezocht om de film daar alsnog vertoond te krijgen.

De opnames van Nymphomaniac starten in oktober in Keulen.