McLaren heeft veel om over na te praten

Het Formule 1-team McLaren leek het seizoen 2012 een leidende rol te gaan spelen, maar na de Grand Prix van Bahrein moet het team uit Woking in de achtervolging en zijn er door de achtste plaats van Lewis Hamilton en de uitvalbeurt van Jenson Button veel vraagtekens gerezen.

De McLarens kwamen het hele weekend in Bahrein al wat tempo tekort, waardoor ze in de kwalificatie de Red Bulls niet achter zich konden houden. In de race verloor met name Hamilton door mislukte pitsstops veel tijd en posities, waardoor er ditmaal geen podiumplaats in zat. Een lekke band en het uitvallen van Button vlak voor tijd met motorische problemen vergrootte de zorgen alleen maar.

"We moeten eerst maar eens onderzoeken waarom mijn pitstops zo slecht gingen. We hebben vandaag namelijk aardig wat punten verloren die best wel eens heel belangrijk kunnen zijn in de strijd om de titel. We moeten er echt voor zorgen dat dit niet nog een keer gebeurt, want zo kunnen we niet doorgaan," zei Hamilton die vandaag meerdere stops zag mislukken tegen Sky Sports. "Ik heb geen idee wat er mis ging. Ik hoopte er na mijn eerste stop op dat nummer twee beter zou gaan, maar die ging juist nog slechter."

"Dat ik ondanks al dat tijdverlies toch nog punten heb gescoord en voor mijn gevoel zo het maximale uit de auto heb gehaald, is denk ik wel iets om blij mee te zijn, maar gelijktijdig ook niet meer dan een schrale troost. Het tempo zat er namelijk niet lekker in en ik had enorm veel last van hoge bandenslijtage."

Volgens teambaas Martin Whitmarsh is er nog veel werk aan de winkel. "Het is zorgwekkend dat we niet snel genoeg waren, zeker als dat nog eens verergerd wordt door extra tijdverlies tijdens de pitstops. We moeten nu dus de schouders eronder zetten en hard werken om een oplossing te vinden. Wat de pitstops betreft, gaan we bovendien onderzoeken wat er precies mis is gegaan en hoe we het voortaan beter kunnen doen," zei hij tegen de BBC.