Geen buit bij overval G4S in Nieuwegein

Bij de overval op een geldtransportbedrijf in Nieuwegein donderdagochtend is geen geld buitgemaakt. Dat maakte de politie vrijdag bekend. Bij een eerdere overval op geldtransportbedrijf Brink's werd vorig jaar twaalf miljoen euro meegenomen. De politie onderzoekt de overeenkomsten tussen de overvallen.

Ook wordt gekeken naar een mogelijk verband met andere overvallen in binnen- en buitenland. Bij de Brink's-overval werd ook al gesproken van gelijkenissen met een bende die in België actief was.

Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. Na de overval reden ze in dichte mist in twee Audi's weg. De politie verloor ze uit het oog. Een getuige zag ze nog rijden op de A27 bij Gorinchem.

Het AD schreef vrijdag op basis van bronnen bij de politie dat de overvallers vermoedelijk hulp kregen van binnenuit. De geldrovers kwamen namelijk precies op het moment dat het geld uit een extra beveiligde ruimte werd gehaald om in geldwagens te worden geladen.

De rovers kwamen het gebouw van G4S in Nieuwegein binnen door een zijdeur op te blazen. Medewerkers brachten zichzelf in veiligheid en bleven ongedeerd.