Boonen beslist vandaag over Gold Race

De kans is aanwezig dat Tom Boonen komende zondag deel zal gaan nemen aan de Amstel Gold Race. De renner van Omega Pharma-Quick Step kent een uiterst succesvol voorjaar met zeges in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix en lijkt in deze vorm nog een week door te willen trekken.

De Belg is echter nog niet helemaal hersteld van zijn megasolo van afgelopen zondag in Parijs-Roubaix. "Ik voel me nog niet gerecupereerd. Ik heb mijn peren al gezien. Ik voel me echt slecht, alsof ik ziek ben. Mijn ledematen, mijn maag: alles ligt overhoop. Mijn benen doen eigenlijk nog het minste pijn," zei Boonen.

Hij heeft dan ook nog niet weer op de fiets gezeten. "Neen, ik zat nog niet op de fiets. Vandaag was dat wel het plan, maar het regende me te hard. Voorlopig is het wel nog het plan dat ik de Gold Race rijd." Het zou de eerste keer voor Boonen zijn dat hij deel zal gaan nemen aan de heuvelklassieker in Zuid-Limburg.

De Belg doet dit waarschijnlijk met het oog op het WK wielrennen dat dit najaar rond de Cauberg in Valkenburg zal worden georganiseerd. Na de Gold Race zit het voorseizoen van de Omega Pharma-Quick Steprenner er op en zal hij gaan trainen om de Tour of California (13-20 mei) te rijden. Nog onduidelijk is of hij ook deel zal gaan nemen aan de Tour in voorbereiding op de Olympische Spelen in Londen.