Gedupeerden Easy Life dagen AFM, DNB en OM

Gedupeerden van het malafide beleggingsbedrijf Easy Life dagen de Autoriteit Financiële Markten (AFM), De Nederlandsche Bank (DNB) en het Openbaar Ministerie. Volgens de in een stichting verzamelde benadeelden zijn de twee toezichthouders en het OM nalatig geweest in de miljoenenfraude. Dat maakte de Stichting Gedupeerden Easy Life maandag bekend.

Volgens advocaat Rob Silvertand van de stichting wisten de drie partijen al 2,5 jaar van de oplichting, voordat er in 2008 werd ingegrepen. Destijds hadden nog maar weinig mensen geld in Easy Life geïnvesteerd. "Door dat niet op dat moment naar buiten te brengen, hebben nog eens rond de 480 mensen hun vaak zuurverdiende euro's belegd", stelt Silvertand. "Een bedrag van maar liefst 41 miljoen euro, geld van modale gezinnen, is zo volgens onze berekeningen in rook opgegaan."

De inleg van de honderden beleggers is in totaal ongeveer 42 miljoen euro. Dat geld zou door de directeuren van Easy Life worden geïnvesteerd in Amerikaanse levensverzekeringen. Naar later bleek is van het geld maar een klein gedeelte geïnvesteerd, en is de rest in rook opgegaan. De twee directeuren, die bij hun arrestatie een duur wagenpark en veel onroerend goed in bezit hadden, staan hiervoor momenteel terecht.