'Petrov beëindigt carrière'

De Bulgaarse voetballer Stilian Petrov heeft besloten zijn carrière te beëindigen. Dit melden Bulgaarse media vandaag. Bij de speler van Aston Villa werd deze week acute leukemie geconstateerd.

"Het voetbal is voorbij, dit is het einde", aldus Petrov, die 105 keer uitkwam voor de nationale ploeg en daarmee recordhouder is. "Ik begin nu aan mijn gevecht om te blijven leven. Maar ook dit hoort bij het leven", zei Petrov. "Vorige week dronk ik nog koffie in Londen en nu praten we hier over."

Petrov was vandaag aanwezig bij het competitieduel tussen Aston Villa en Chelsea. Hij kon daar rekenen op massale steun. Bij aankomst in het stadion werd hij overladen met schouderklopjes en uitgestoken handen, ook van de spelers van Chelsea. Tijdens de warming-up droegen beide ploegen een speciaal shirt om hun collega te steunen. In de negentiende minuut gingen alle fans en de complete staf en reservespelers van beide teams staan om te klappen voor Petrov. De Bulgaar heeft rugnummer negentien bij Villa.