Bulykin: ''Kampioen en clubtopscorer''

Dmitry Bulykin begint waarschijnlijk zondag tegen Heracles Almelo net als tegen PSV op de bank bij Ajax. De Rus gelooft nog in de landstitel, als z'n team geconcentreerd blijft. "De kans op het kampioenschap zit nu wel bij iedereen in het hoofd", zei Bulykin op de officiële website van Ajax.

"Als ik bij een speler bespeur, dat hij er niet aan denkt dat duw ik hem weer in de goede richting dat hij weer denkt aan het kampioenschap. Ik denk er elke week aan. Je hebt alles nodig om de titel te bereiken. Alles kan gebeuren in deze competitie'', beseft ook Bulykin.

"Sta je eerst dertien punten voor en nu nog maar eentje. Of in ons geval: eerst elf punten achter en nu een voorname titelkandidaat. Dat zie je alleen hier. In Spanje gebeurt het niet dat je tien punten op rij verliest. Maar deze Nederlandse competitie met veel jonge spelers is leuk. De lage gemiddelde leeftijd is misschien ook wel de reden dat het zo wisselvallig is. Maar het is nooit maar één reden. Net zoals je verliest: het is nooit door één fout. Het is een combinatie van factoren."

Bulykin gelooft in de titel. "Ik weet zeker: Als we zo blijven spelen en elke wedstrijd geconcentreerd blijven, dan zijn we straks begin mei kampioen. AZ zal nog punten verspelen, zij speelden eerst in de beker en nu nog in de Europa League. Al die extra inspanningen gaan op een gegeven moment hun tol eisen", aldus Bulykin.

Behalve de titel heeft Bulykin ook nog een persoonlijke amibitie: de titel clubtopscorer. "Ik maak geen kans meer om topschutter van de Eredivisie te worden. Maar wel van Ajax. Dat zal ik mooi vinden."