Amerikaanse overheid gaat Unreal Engine 3 gebruiken

Ontwikkelstudio Epic Games heeft aangekondigd dat ze overeenkomst zijn aangegaan met het bedrijf Virtual Heroes, dat een licentie op de Unreal Engine 3 heeft genomen voor Amerikaanse en geallieerde overheidsprojecten.

De Unreal Engine 3 is geïntegreerd in tal van gaming titels, waaronder Mass Effect 3, Gears of War 3 en Silent Hill: Downpour. Het is ook gebruikt in een aantal niet-gaming projecten, zoals voor bouwsimulaties en rij-instructeurs. 

De Unreal Governement Network biedt de Unreal Engine aan voor overheid en civiel gebruik, in beveiligde overheidsnetwerken maar ook bedrijfsnetwerken. Een aantal UGN-projecten zijn al aan de gang. De FBI gebruikt de Unreal Engine 3 om een multiplayer trainingsim te ontwikkelen, terwijl een niet nader genoemde in de 'top vijf van defensie-aannemers' gebruik maakt van de engine in zijn modelintegratie. De engine wordt ook gebruikt om een opleiding anesthesiologie voor het leger te creëren, terwijl de "HumanSim platform" is gebouwd, als een middel om de medische studenten op te leiden.

Dr Michael Capps, president van Epic Games, legt uit: "Wij erkennen de groeiende behoeften van de markt van onze overheidsklanten en zijn enthousiast dat Virtual Heroes een volledig spectrum van gerichte diensten en ondersteuning aanbiedt met behulp van onze game-engine technologie."