FOK!filmtips van de dag: Huur een dvd

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Vanavond is het aanbod van films op tv niet echt om over naar huis te schrijven en zodoende hebben we weer wat ruimte voor nieuwe verhuur dvd's. Er zijn de afgelopen week een aantal zeer interessante films op dvd verschenen en we vermoeden dat je met onderstaande filmtips wel een prima film avondje kan organiseren.

 

Kongen av Bastøy (King of Devil’s Island) (2010) is een echte aanrader als je van een opbouwende film houdt met een sterke verhaallijn. De film van Marius Holst was openingsfilm op het afgelopen Noordelijk Film Festival. In de film zien we de lotgevallen van een 17-jarige jongen die in het heropvoedingsinstituut op het Noorse eiland Bastøy wordt opgesloten. Erling wil alleen maar ontsnappen van het eiland, maar door omstandigheden wordt hij de leider van een grote opstand.

The Rum Diary (2011). Johnny Depp in een met alcohol doordrenkt verhaal van Hunter S. Thompson, schrijver van onder meer Fear And Loathing In Las Vegas. Depp speelt de wereldvreemde journalist Paul Kemp, die in Puerto Rico de meest vreemde dingen beleeft. Vond je Fear And Loathing goed dan mag je deze ook zeker niet missen.

 

Contagion (2011). Alweer zo'n heerlijke rampspoed en ellende film met veel dood en verderf. Steven Soderbergh weet hoe hij een epidemie op de juiste manier in beeld moet brengen. Zeer onderhoudende film met ijzersterke cast met onder meer Gwyneth Paltrow, Laurence Fishburne en Jude Law.

Moneyball (2011). Volgens sommigen het beste werk van Brad Pitt tot nu toe. Bennett Miller maakte een zeer indrukwekkende film over de honkbal manager Billy Beane van Oakland A’s. Een man met een bijzondere manier van werken. Zelfs geschikt voor mensen die helemaal niks met sport hebben. Terecht genomineerd voor een Oscar.

Nova zembla (2011). Voor Nederlandse begrippen zeer overtuigende film over de reis van Willem Barentz en zijn bemanning. Vergeet dat Arnie uit GTST de producer is en je zal zien dat dit een prima te pruimen film is. Uiteraard is de aanwezigheid van Doutzen Kroes ook zeer gewenst voor een ieder die de aanwezigheid van mooie vrouwen in film kan waarderen.

Ik zou zeggen succes bij je lokale videotheek en een fijne filmavond toegewenst.