Munsterman maakt zich nog geen zorgen

FC Twente zit in een moeilijke fase. De ploeg van Steve McClaren verloor de laatste weken meer dan het won. Voorzitter Joop Munsterman maakt zich nog geen zorgen.

Hoe het komt dat de vorm weg is? "Het is moeilijk daar een vinger achter te krijgen", zegt Munsterman in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Feit is dat het elftal te kampen heeft gehad met blessures en schorsingen, nog tamelijk onervaren is en in de Europese weken met een relatief kleine selectie overuren draaide."

"Maar de doordeweekse wedstrijden liggen nu achter ons, ik ga er vanuit dat een frisser FC Twente nog van zich laat horen", gaat Munsterman verder. "Dit is een momentopname. De kansen kunnen zich in deze competitie snel keren, dat hebben we al bij meerdere ploegen gezien. Met nog zeven wedstrijden te gaan is er nog veel mogelijk. We spelen nog tegen AZ, Ajax en Heerenveen, hebben alles in eigen hand. Een mooie eindsprint is zeker denkbaar."

Het kan zelfs nog zo zijn dat Twente niet eens directe plaatsing voor de Europa League afdwingt. "Dat klopt, maar zover is het nog niet. We hebben alle vertrouwen in de kwaliteit van onze spelers en trainers. Een ding is zeker: het wordt een spannende apotheose, voor alle clubs."