Selectie vrouwen acht voor Olympische Spelen bekend

Op een persconferentie is de Holland Acht bij de vrouwen bekend gemaakt. Het team, dat komende zomer in actie zal komen op de Olympische Spelen zal bestaan uit Annemiek de Haan, Carline Bouw, Nienke Kingma, Roline Repelaer van Driel, Claudia Belderbos, Chantal Achterberg, Sytske de Groot, Jacobine Veenhoven en stuurvrouw Anne Schellekens.

Technisch directeur René Mijnders en bondscoaches Susannah Chayes en Jan Klerks kiezen hiermee voor dezelfde acht die vorig seizoen het wereldbekerklassement won en die de kwalificatie voor de Spelen veilig stelden . De vrouwen acht moet in Londen tot de kanshebbers voor het podium gaan behoren. In Athene (2004) wist het Nederlandse vlaggenschip bij de vrouwen, met destijds met onder meer De Haan aan boord, brons te winnen. In Peking (2008) veroverde de acht met onder meer De Haan, Kingma en Repelaer van Driel, zilver.

Naast de acht is ook een twee zonder samengesteld die zal bestaan uit Wianka van en Olivia van Rooijen. Beide vrouwen worden de vaste reserves voor de acht en zullen later dit seizoen proberen in de twee zonder een startbewijs voor voor de Spelen te bemachtigen.