Moordkabouter Leprechaun keert terug

Dat WWE Studios nooit de wereld heeft verlicht met uitmuntende films is duidelijk (See No Evil, The Scorpion King, Walking Tall). Hun recentelijk aangekondigde titel past dus perfect in dit straatje: de horrorreeks Leprechaun wordt gereboot.

De serie met een moorddadige dwerg in de hoofdrol ontstond in 1993 en betekende de start van Jennifer Anistons filmcarrière. Na de eerste film verschenen nog vijf vervolgdelen waaronder Leprechaun In Space en Leprechaun In The Hood. Volgens website Variety maakt producent Lionsgate in samenwerking met WWE Studios een 'moderne variatie' op de serie. Het is nog niet bekend of Warwick Davis zijn rol als de moordkabouter weer oppakt.

De eerste Leprechaun draait om een angstaanjagende kabouter die op een moordtocht gaat nadat zijn zak met gouden munten is gestolen. Hij gebruikt al zijn magische, destructieve krachten om mensen die op zijn pad komen te foppen, terroriseren en te vermoorden. In zijn poging om de wraak van Leprechaun te ontwijken probeert Tori (Jennifer Aniston) met haar vrienden een wapen te vinden om dit Ierse wezen te verslaan: een klavertje vier. Totdat ze het plantje hebben gevonden of het kaboutergoud naar het einde van de regenboog brengen gaat hun dodelijke nachtmerrie door.