Vergoossen: "Interimschap PSV is geen optie"

Er wordt nog altijd druk aan de stoelpoten van trainer Fred Rutten gezaagd. Zo gaan er geruchten het dat bij een mogelijke nederlaag tegen NAC Breda einde oefening is. In dat geval moeten de Eindhovenaren snel handelen, omdat komende week Valencia op bezoek komt.

PSV verloor afgelopen donderdag de eerste wedstrijd in het kader van de achtste finales van de Europa League met 4-2 en heeft nog een kleine kans op de kwartfinales. Dan moet er tenminste met 2-0 worden gewonnen en mogen de Spanjaarden, die zeer sterk waren, geen tegendoelpunt maken.

Sef Vergoossen was de laatste trainer die de Eindhovenaren kampioen maakte, dat was in 2008. De Limburger liet op PSV Ultras weten geen trek te hebben in rol van interim-trainer. "Voor mij is het geen optie om PSV nu bij de hand te nemen, mocht het zover komen", aldus de oud-trainer van PSV. "Toen kon in me vanuit Japan goed voorbereiden en was het winterstop. Nu heb je nog maar een klein gedeelte van het seizoen voor de boeg. Ik denk gewoon dat PSV nog steeds de grootste kans heeft om kampioen te worden."

Daarnaast zou het in de ogen van Vergoossen een slecht teken zijn als PSV er voor zou kiezen om Rutten te ontslaan. "Ik vind dat het ontslag van Fred Rutten geen nut heeft. De relatie tussen de spelersgroep en de trainer is prima en dat aspect telt zeker mee. Mocht dat niet zo zijn moet je wel ingrijpen. Fred Rutten is een goede coach, en elke coach maakt wel eens een verkeerde keuze. Deze zijn mijns inziens niet van invloed op het eindresultaat."