[Bundesliga] Huntelaar gedeeld topscorer

Schalke 04 won met ruime cijfers van VfL Wolfsburg (4-0). Klaas Jan Huntelaar scoorde twee treffers en is nu samen met Mario Gómez huidig topscorer in de Bundesliga.

De ploeg van Huub Stevens opende de score na tien minuten spelen. De Spaanse veteraan Raúl wist het doel van Die Wölfe succesvol te bestoken. Vijf minuten na de openingstreffer van Die Knappen was het Huntelaar die zijn zeventiende doelpunt van het seizoen scoorde.

De Oranje-international had even later de kans om ook zijn achttiende treffer te scoren en op gelijke hoogte te komen met Gómez, de spits van Bayern München die de topscorerslijst van de Bundesliga aanvoert. Huntelaar legde in de 36e minuut aan voor een strafschop, maar deze werd gepareerd door Diego Benaglio.

Kort nadat de scheidsrechter voor aanvang van de tweede helft had gefloten, stelde Joel Matip de zege voor Die Königsblauen veilig. Huntelaar kreeg in de 72e minuut opnieuw de kans om zijn achttiende treffer van het seizoen te scoren. Deze keer faalde hij niet, op aangeven van Christian Fuchs kwam Huntelaar qua doelpuntenaantal op gelijke hoogte met Gómez.