HTC wil eigen 'iTunes'

In navolging van Apple met iTunes, wil HTC ook een eigen muziekdienst gaan aanbieden. Zoals de geruchten op dit moment suggereren, werkt HTC samen met Beats Audio waar HTC grootaandeelhouder van is.

De smartphonefabrikant uit Taiwan levert al een tijdje koptelefoons van Beats bij sommige telefoons, en het ligt in de lijn der verwachtingen dat HTC met een dergelijke uitbreiding komt. De topman van Beats, Jimmy Iovine, is ook betrokken bij een platenlabel dat eigendom is van Universal.

Het is niet ondenkbaar dat HTC hoopt dat de ervaring van Iovine het opzetten van de dienst vergemakkelijkt. Overigens is niet duidelijk of de naam Beats zal worden gekoppeld aan de nieuw op te zetten streamingdienst. Op dit moment werken HTC en Beats al wel samen om audiohardware op de markt te brengen. Het lanceren van een streamingdienst lijkt een logische stap te zijn voor HTC. Het bedrijf is op zoek naar manieren om zich op haar eigen manier te profileren op de Android-markt.

Zo biedt HTC onder andere al een videodienst aan (HTC Watch) en wordt er in Sense 4.0 vijftig gigabyte aan cloudopslag via dropbox aangeboden. Naar verluidt is HTC nog bezig met de details en het prijsmodel van de streamingdienst.