Maradona wil ooit coach van Napoli worden

Diego Maradona, momenteel coach bij Al Wasl, hoopt ooit weer eens herenigd te worden met Napoli, de club die hij naar grote successen heeft geleid. Tussen 1984 en 1991 was hij actief bij de Partenopei.

Met de aanwezigheid van de Argentijnse sterspeler behaalde de club uit Zuid-Italië, die tot dan toe een vrij onbeduidende rol in het Italiaanse voetbal speelde, ongekende successen op nationaal en internationaal niveau.

Maradona hoopt zodoende ooit nog eens als coach weer actief te worden in Napels. Er is echter één probleem: hij is de Italiaanse fiscus nog 37 miljoen euro verschuldigd. Alhoewel het Argentijnse voetbalicoon beweert dat daar niets van klopt, weerhoudt dit gegeven hem er wel van voet te zetten op Italiaanse bodem.

"Het zou geweldig zijn als ik weer bij Napoli zou kunnen werken. Het is mijn droom om ooit eens coach te zijn bij Napoli. Ik houd van Napoli en van het land, maar door de Italiaanse autoriteiten wordt ik als een verrader beschouwd. Iedere keer als ik terugkeer naar Italië, voel ik me verschrikkelijk. Ik heb absoluut niets te maken met die belastingschuld. Eén of andere manager heeft een listige truc uitgehaald", aldus Maradona tegenover Il Corriere dello Sport.