Obama's eten seizoensgroenten uit eigen tuin

Ook het Witte Huis doet mee aan een van de populairste eettrends van het moment; het eten van seizoensgroenten uit eigen tuin. Volgens Cristeta Comerford, de presidentiële kok, is dat te danken aan de beslissing van first lady Michelle Obama om in 2009 een moestuin te beginnen in de tuin van het Witte Huis. De moestuin is onderdeel van Michelle Obama's campagne Let's Move om kinderen ertoe aan te zetten gezonder te eten.

Het is het tweede jaar dat Obama zich inzet voor Let's Move, een campagne die zich sterk maakt voor betere schoollunches, meer toegang tot gezonde voeding en meer beweging.

Comerford erkent dat het eten in het Witte Huis behoorlijk anders is dan midden jaren negentig, toen ze er als kok begon. "In de keuken van het Witte Huis is op een positieve manier heel veel veranderd, nu met de moestuin hier", zei ze. "Ik heb mijn menu echt moeten aanpassen aan de groenten van het seizoen." Ook heeft de moestuin de manier waarop ze thuis kookt veranderd. Zij en haar 10-jarige dochter Danielle koken nu samen.

De aandacht van het Witte Huis voor tuinieren en koken met seizoensgroenten was vooral in de afgelopen winters duidelijk, toen de meeste mensen geïmporteerde groenten kochten. De tuin van het Witte Huis heeft namelijk een soorten open plastic tenten die zonlicht opvangen en 's winters als kassen functioneren. Zo kan ook in de winter worden gekookt met verse groenten uit eigen tuin.


Obama's eten seizoensgroenten uit eigen tuin (Foto: Novum)