Red Bull: "Geen haast met rijhoogtesysteem"

Red Bull Racing heeft geen haast om het rijhoogtesysteem dat Lotus Renault GP gaat introduceren en enkele andere teams waaronder Ferrari aan werken zelf te kopiëren. Teambaas Christian Horner vindt dat eerst onderzocht moet worden of het concept wel positief uit zal gaan vallen voor de RB8.

Lotus komt met een systeem dat automatisch reageert op het remmen van de bolide en ervoor zorgt dat de rijhoogte gelijk blijft. Hierdoor wordt meer stabiliteit verkregen waardoor de aerodynamica van de bolide meer gelijkmatige prestaties levert. De auto zal bij het remmen voor de bochten niet meer voorover gaan duiken, waardoor de algehele rijhoogte iets verlaagd kan worden. Autosportfederatie FIA heeft de ontwikkeling onderzocht en er toestemming voor gegeven.

Ferrari heeft haar eigen variant inmiddels al klaar en wacht nog op de FIA, terwijl ook Mercedes er nog aan werkt. Red Bull zal dit voorlopig niet gaan doen. "Net als elke andere ontwikkeling, is het essentieel dat je zoiets goed in het ontwerp van je bolide weet te integreren. Aan een los onderdeel heb je niets. Het gaat erom dat je auto een goed samenhangend totaalpakket is en goed werkt," zei Horner tegen Autosport.

Uiteraard zal het team dat in de afgelopen jaren kampioen werd het rijhoogtesysteem wel onderzoeken, maar het afbouwen van de nieuwe RB8 heeft vooralsnog een hogere prioriteit. "Het is uiteraard een drukke tijd van het jaar voor ons en iedereen werkt echt ontzettend hard, maar we liggen gezien onze eigen planning prima op schema."