Robben onder de indruk van Van Persie

Arjen Robben is als enige Nederlander geselecteerd in het UEFA-elftal van 2011. De aanvaller vindt dat Robin van Persie ook in een dergelijk team thuis hoort.

De Rotterdammer scoort namelijk aan de lopende band bij Arsenal. In het vorige jaar scoorde hij maarliefst 48 maal. Daarop leek het voor de hand te liggen dat aanvalsleider van The Gunners ook in een verkiezing in de prijzen zou vallen. "Van Persie had van mij dit jaar zeker in één of andere verkiezing geëerd mogen worden", vertelt Robben aan het Algemeen Dagblad.

"Vooral zijn prestaties sinds de zomer zijn ongelooflijk", gaat de aanvaller van Bayern München verder met zijn lofzang voor zijn mede-international. Ik weet zelf hoe zwaar de Premier League kan zijn", meent Robben, die een tijd bij het Londense Chelsea onder contract stond.

"Het is eigenlijk nog zuurder voor hem dat door al zijn goals zijn club geen kampioenschap op gaat leveren. Daar ziet het tenminste naar uit. Dat lijkt me in zo'n geval nog het lastigst te verteren", aldus de in Bedum geboren Robben, die zelf de laatste tijd vaak in negatieve zin in het Duitse nieuws komt.