Drenthe: "Voor 2015 terug bij Feyenoord"

Royston Drenthe wil binnen drie jaar terugkeren bij Feyenoord. Dat zegt de aanvaller van Everton in gesprek met NUsport.

"Ik keer daar zeker terug. Feyenoord doet het weer goed hè. Wanneer? Zeker voor 2015. Ik wil nog een beetje explosiviteit hebben. Wil zeker niet als pinchhitter terugkeren", zegt de huurling van Real Madrid.

Drenthe staat nog onder contract bij Real Madrid, maar ziet daar zijn verbintenis aan het einde van dit seizoen aflopen. Volgend seizoen ziet hij zichzelf nog niet het shirt van Feyenoore dragen.

Wanneer Drenthe terugkeert naar Nederland zal dat alleen naar Feyenoord zijn. "Georginio (Wijnaldum, red.) is mijn neefje, maar sorry, ik kan niet ineens voor PSV zijn omdat hij daar speelt. Ik heb gewoon een heel ander 010-gevoel dan iedereen. Het is niet eens een liefdesgevoel. Het is gewoon Rotterdamse trots."

Drenthe gaf afgelopen zomer Wijnaldum nog het advies niet naar PSV te verkassen. "Ik had die keuze nooit gemaakt. Ik zei tegen hem: je bent echt gek als je dat doet. Maar, ik respecteer hem wel."