Jessica Chastain wil jagen op Bin Laden

Jessica Chastain wil een rol in de film Killing Bin Laden. Regisseur Kathryn Bigelow werkt hard aan de cast voor haar politieke film en heeft al gesprekken gehad met de actrice. Ook Joel Edgerton, Mark Strong en Edgar Ramirez worden genoemd voor rollen in de film, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Het is nog maar de vraag of de 30-jarige Chastain in de Bin Laden-film kan spelen, omdat ze ook heeft getekend voor de sciencefictionfilm Horizon. Waarschijnlijk vinden de opnamen voor die film met Tom Cruise in maart plaats en mogelijk kan Chastain daarom niet in Killing Bin Laden spelen. De actrice brak vorig jaar definitief door in Hollywood door rollen in drama's als The Help, The Tree of Life en de thriller The Debt.

Het drama van Bigelow gaat over het Amerikaanse elitekorps Navy SEAL Team 6 dat Osama Bin Laden moest vinden. Hij werd vorig jaar door het team gevonden en geliquideerd. Bigelow, die in 2010 als eerste Oscar won voor The Hurt Locker, kondigde kort daarop aan met een film bezig te zijn over de jacht op de Al-Qaida-leider. De film moet volgend jaar in de bioscopen draaien.